Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
30. listopadu 2022 17:36
Čas čtení 0:30

Rusko: Zákon o zákazu „LGBTQ propagandy“ jednomyslně schválí i Rada federace

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Rusko: Zákon o zákazu „LGBTQ propagandy“ jednomyslně schválí i Rada federace
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Rada federace, horní komora ruského parlamentu, ve středu jednomyslně schválí návrh zákona o zákazu „LGBTQ propagandy“ v Rusku. Zákon musí před vstupem v platnost ještě podepsat ruský prezident Vladimir Putin. TASR zprávu převzala z agentury AP.

Návrh zákona minulý týden rovněž jednomyslně schválila i dolní komora ruského parlamentu, Státní duma. Nový zákon výrazně zpřísňuje legislativu z roku 2013, která zakazovala „propagování netradičních sexuálních vztahů“ mezi nezletilými. Tento zákaz je nyní rozšířen i na osoby ve věku od 18 let.

28. listopadu 2022 15:46 Čas čtení 3:15 Homofobie je blábol poslední dekády, napsal brněnský zastupitel na Facebooku. Je to jeho osobní profil, tvrdí ODS Homofobie je blábol poslední dekády, napsal brněnský zastupitel na Facebooku. Je to jeho osobní profil, tvrdí ODS

Nový zákon také zakazuje reklamu, zprávy v médiích a na internetu, knihy, filmy a divadelní představení, které obsahují takovou „propagandu“. Rozšiřuje už i stávající omezení zakazující šířit před nezletilými informace o změně pohlaví.

Porušení zákona se budou trestat pokutami a dopustí-li se jich lidé bez trvalého pobytu v Rusku, může to vést k jejich vyhoštění. Výše pokuty přitom může dosáhnout až dvou milionů rublů (přibližně 779 tisíc korun). Cizinci mohou být v případě porušení zákona před vyhoštěním z Ruska 15 dní ve vězení.

Domů
Sdílet
Diskuse