Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
2. prosince 2022 20:22
Čas čtení 1:13

Na antisemitské výroky a chválu Hitlera z úst Kanyeho Westa reaguje i prezident Biden. Rapperovi připomněl fakta

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Na antisemitské výroky a chválu Hitlera z úst Kanyeho Westa reaguje i prezident Biden. Rapperovi připomněl fakta
Zdroj: TASR/AP

Dle amerického prezidenta je potřeba, aby byl antisemitismus potlačován a nebyl mu v mediálním prostředí dáván prostor.

Výroky Kanyeho Westa překročily popkulturní oblast a zasáhly i největší politické špičky Spojených států. Na jeho vyjádření v podcastu s konspiračním teoretikem Alexem Jonesem, v němž šokoval chválením Hitlera a antisemitskými vtipy, reagoval na Twitteru prezident Biden. „Chtěl bych si jen ujasnit pár věcí. Holocaust proběhl a Hitler byl démonická postava,“ uvedl.

2. prosince 2022 10:42 Čas čtení 0:52 Kanye West v rozhovoru chválil Hitlera a četl antisemitské vtipy. A dostal znovu ban na Twitteru Kanye West v rozhovoru chválil Hitlera a četl antisemitské vtipy. A dostal znovu ban na Twitteru

West se u Jonese nechal slyšet, že na Hitlerovi „bylo něco dobrého“ a že „každý člověk něco přinesl a obzvláště pak Hitler“. Pak West přešel k vyprávění antisemitských vtipů, které směřoval na adresu komika Bena Shapira. „Shapiro dokáže ze zvuku poznat, kolik drobných máte v kapse,“ smál se rapper. Detaily najdeš v našem článku.

Tato šokující slova amerického rappera dorazila i k uším obyvatel Bílého domu. Prezident Joe Biden na ně reagoval v pátek odpoledne. „Chci jen ujasnit pár věcí: holocaust proběhl a Hitler byl démonická postava,“ napsal. „Namísto toho, aby mu dávali platformu, by naši političtí vůdci měli také reagovat a odmítat antisemitismus, kdekoli se skrývá. Mlčení je spoluúčast,“ dodal.

West chce být prezidentem

Nedávno jsme také informovali o tom, že se West netají tím, že by znovu rád kandidoval na prezidenta Spojených států ve volbách v roce 2024. Údajně měl oslovit bývalého prezidenta USA Donalda Trumpa, aby mu byl jeho spolukandidátem. To mělo Trumpa ale vyvést z míry, jelikož on sám chce na prezidentskou pozici znovu kandidovat. 

23. dubna 2024 13:00 Čas čtení 4:44 Uprostřed USA mluví tisíce lidí česky. „Jedí tu kolaches a tancují polku,“ říká Edita, která učila češtinu na nebraské univerzitě Uprostřed USA mluví tisíce lidí česky. „Jedí tu kolaches a tancují polku,“ říká Edita, která učila češtinu na nebraské univerzitě

Kanye se ucházel o post prezidenta již v roce 2020, ale jeho kampaň byla neúspěšná a získal jen 70 tisíc hlasů. Svou předvolební kampaň totiž oznámil příliš pozdě na to, aby se objevil na volebních lístcích v nejméně šesti státech.

Domů
Sdílet
Diskuse