Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je PR zpráva společnosti Pneuboss.cz.
8. prosince 2022 11:30
Čas čtení 2:22
Sponzorovaný obsah

Pneumatiky Riken: Bezpečná jízda za super cenu

Pneumatiky Riken: Bezpečná jízda za super cenu
Zdroj: Pneuboss.cz
TECH PNEUMATIKY
Uložit Uložené

Pneumatiky Riken jsou oblíbené především pro výborný poměr cena/výkon. Pneumatiky navzdory své nízké ceně splňují všechny bezpečnostní normy pro pneumatiky vyrobené v Evropě.

Pneumatiky Riken si ekonomicky smýšlející řidiči oblíbili pro dostupnou cenu a vysoký standard kvality a bezpečnosti jízdy. Pneu Riken, spadající pod gumárenský koncern Michelin, splňují totiž samozřejmě všechny bezpečnostní normy pro pneumatiky vyrobené v Evropě.

Značka Riken v současnosti nevyrábí jen pneumatiky pro osobní vozy nižší a střední třídy, ale můžete si pořídit také pneu pro SUV a prémiové vozy. Oblíbené jsou pro svůj výborný poměr cena/výkon také dodávkové a nákladní pneumatiky Riken.

Historie a současnost pneumatik Riken

Počátky firmy Riken sahají až do roku 1917. Společnost původně pracovala v oblasti vědeckého výzkumu. Pneumatiky začal Riken vyrábět až o několik let později, konkrétně v roce 1956. Velkým milníkem byl pak rok 1970, kdy Riken koupil francouzský koncern Michelin.

Díky tomu mají dnes řidiči obouvající pneu Riken přístup k nejmodernějším technologiím a dezénovým směsím. A to vše za dostupnou cenu, která se přibližuje cenám pneu importovaným z Asie.

Riken Ultra High Performance: Dostupná a bezpečná pneu pro prémiové vozy

Cenově dostupné a bezpečné letní pneumatiky Riken Ultra High Performance cílí na majitele automobilů vyšší třídy s disky 17″ až 19″. Speciální přilnavá směs siliky přináší také nízký valivý odpor a úsporu paliva.

Pneumatiky, pneuboss, riken
Zdroj: Pneuboss.cz

K rychlému odvodu vody pomůže důmyslný systém podélných drážek a vysoký počet bloků. Riken vsadil na asymetrický typ dezénu, který zajistí lepší stabilitu v zatáčkách. Oblíbené varianty jsou např. 205/50 R17, 225/40 R18 a 235/40 R19.

Riken 4x4 Road+ 701: Všestranné pneu pro SUV a 4 × 4

Letní SUV Riken 4x4 Road+ 701 přinášejí pohodlné a bezpečné svezení na mokrém i suchém povrchu. Obujete je téměř na každé SUV či offroad s disky o průměru 15″ až 20″. Nejprodávanější varianty jsou 225/70 R16, 235/60 R18 a 225/55 R19.

pneumatiky, riken
Zdroj: Pneuboss.cz

Pevné bočnice pneu se postarají o maximální odolnost a propracovaný vzorek se spolu s dezénovou směsí postará o perfektní přilnavost za těžkých podmínek. Příčné drážky zase zařídí bezpečnost a stabilitu v zatáčkách.

Riken Snow: Bezpečná jízda v zimě

Zimní pneumatiky Riken Snow ocení hlavně majitelé střední třídy automobilů. Výborné jízdní vlastnosti, dlouhý kilometrový nájezd a nová struktura lamel dělají z tohoto zimního dezénu jednu z nejlepších pneu v poměru cena/výkon.

pneumatiky, riken
Zdroj: Pneuboss.cz

Na první pohled zaujme běhoun unikátním uspořádáním dezénových bloků. Riken vytvořil pneumatiku, jejíž drážky se zařezávají do povrchu pod stovkami různých úhlů. Díky tomu bude mít auto skvělý záběr i na sněhu či sněhové břečce.

Směs pneu je vyrobena s důrazem na odolnost v nejhlubších mrazech a přitom neztratila nic ze svých jízdních vlastností. Vysoký podíl siliky ve směsi zajišťuje nízký valivý odpor a sníženou spotřebu.

Pneumatiky Riken Snow se vyrábí v různých velikostech pro disky od 15 do 18 palců. Nejoblíbenější jsou však ve velikostech 205/55 R16, 225/45 R17 a 225/40 R18.

Riken All Season: Dostupné a kvalitní celoročky

Vyrobit kvalitní celoroční pneumatiky za rozumnou cenu bylo ještě před pár lety nesplnitelným cílem. Technologie jdou však kupředu a díky tomu klesá i cena celoročních pneu. Zářným příkladem jsou univerzální pneumatiky Riken All Season.

pneumatiky, riken
Zdroj: Pneuboss.cz

Nová směs s vysokým obsahem siliky poslouží nejen na suchu, ale především na mokré vozovce. Díky dezénu ve tvaru stromečku je pak zajištěn spolehlivý odvod vody a sněhové břečky.

Díky široké paletě variant pro disky s průměrem 13 až 18 palců obujete pneumatiky na menší vozy i vyšší střední třídu. Nejprodávanější jsou však ve velikostech 195/65 R15, 205/55 R16 a 225/45 R17.

Kde sehnat pneu Riken?

Pneumatiky Riken nejen pro osobní vozy, ale také dodávky, SUV a 4 × 4 vozy najdete u všech dobrých pneuservisů, většiny autoservisů a dalších prodejců pneu. Nebo si vyberte to správné obutí na internetu, třeba v e-shopu s pneumatikami pneuboss.cz najdete kompletní sortiment pneu Riken.

Domů
Sdílet
Diskuse