Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Daniel Mikolášik
11. prosince 2022 v 19:19
Čas čtení 1:27

Cristiano Ronaldo promluvil poprvé po nečekaném vypadnutí z MS: Za svůj sen jsem bojoval 16 let. Ten včera skončil

Kategorie:
Sport
Uložit Uložené
Cristiano Ronaldo promluvil poprvé po nečekaném vypadnutí z MS: Za svůj sen jsem bojoval 16 let. Ten včera skončil
Zdroj: TASR/AP

Největšího snu se mu dosáhnout nepodařilo.

Portugalsko na MS v Kataru vypadlo v sobotu během čtvrtfinále, a to nečekaně proti Maroku (0:1), které bylo v tomto duelu outsiderem. Vzhledem k tomu, že pro portugalského kanonýra Cristiana Ronalda šlo o jeho poslední světový šampionát v reprezentačním dresu, se po zápase neubránil slzám.

37letý útočník na prohru pro média nijak nereagoval, poprvé se vyjádřil až v neděli odpoledne na svém instagramovém profilu, na kterém má už přes 512 milionů followerů. V dojemném příspěvku hovoří o svém snu, kterého se mu během kariéry nikdy nepodařilo dosáhnout a po včerejšku je s ním konec.

11. prosince 2022 v 11:52 Čas čtení 0:54 Portugalský trenér nelituje, že Ronalda nezařadil do základní sestavy v prohraném zápase s Marokem. Nic by to nezměnilo, uvedl Portugalský trenér nelituje, že Ronalda nezařadil do základní sestavy v prohraném zápase s Marokem. Nic by to nezměnilo, uvedl
cristiano ronaldo
Zdroj: TASR/AP

„Vyhrát mistrovství světa s Portugalskem bylo největším a nejambicióznějším snem mé kariéry. Za tento sen jsem tvrdě bojoval. Na pěti mistrovstvích za posledních 16 let, na kterých jsem skóroval, jsem hrál vždy po boku skvělých hráčů a s podporou milionů Portugalců. Vždy jsem ze sebe na hřišti zanechal všechno. Nikdy jsem se nevzdal tohoto snu,“ píše Ronaldo.

„Bohužel, včera sen skončil. Nestojí za to reagovat unáhleně. Chci jen, aby všichni věděli, že se toho řeklo a napsalo hodně. Hodně se o tom spekulovalo, ale moje oddanost Portugalsku se ani na chvíli nezměnila. Vždy jsem byl tím, kdo bojoval za cíl všech, a nikdy bych se neotočil zády ke svým spoluhráčům a své zemi,“ dodal CR7.

Nakonec poděkoval své zemi, Kataru a ukončil proslov slovy, že jeho sen byl krásný, dokud trval. „Teď je čas být dobrým rádcem a nechat každého, aby si udělal svůj vlastní závěr,“ uzavřel kapitán Portugalska.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Mnozí fanoušci Cristiana Ronalda po prohře Portugalska s Marokem 0:1 na MS v Kataru vyčítali trenérovi portugalského národního týmu, že 37letého kanonýra v jeho poslední mistrovství světa nezařadil do základní sestavy ve čtvrtfinále šampionátu. Na trávník ho poslal až během druhého poločasu v 51. minutě, kdy už Portugalsko prohrávalo. Trenér toho ale nelituje, píše ESPN.

Ronaldo do zápasu vstoupil jako náhradník za Rúbena Nevese. Skóre se týmu nepodařilo napravit, a tak Portugalsko z mistrovství vypadlo během čtvrtfinále. Maroko tak překvapivě porazilo favorita a zároveň dohnalo k slzám jednoho z nejznámějších hráčů na světě. Kromě toho se Maroko stalo první africkou zemí v historii, která se zúčastní semifinále MS ve fotbale.

Domů
Sdílet
Diskuse