Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Kuni Nguyenová
20. prosince 2022 v 9:16
Čas čtení 1:31

Zemřel britský hudebník Terry Hall ve věku 63 let

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Zemřel britský hudebník Terry Hall ve věku 63 let
Zdroj: The Specials.com/Adrian Boot

Terry Hall byl známý především jako zpěvák ska punkové kapely The Specials.

Terry Hall, hlavní zpěvák The Specials a bývalý člen Fun Boy Three and the Colourfield, zemřel ve věku 63 let. Na oznámení jeho kolegů z kapely The Specials na sociálních sítích upozornil britský deník The Guardian.

„S velkým zármutkem oznamujeme, že po krátké nemoci zemřel Terry, náš krásný přítel, bratr a jeden z nejskvělejších zpěváků, skladatelů a textařů, jaké kdy tato země vyprodukovala,“ uvedla kapela na Twitteru.

„Terry byl úžasný manžel a otec a jedna z nejlaskavějších, nejzábavnějších a nejupřímnějších duší. V jeho hudbě a performancích byla obsažena samotná esence života… radost, bolest, humor, boj za spravedlnost, ale hlavně láska,“ dodala v příspěvku. Zároveň požádala veřejnost, aby respektovala soukromí Hallovy rodiny.

17. října 2024 v 15:05 Čas čtení 4:14 Co se stalo Liamovi? Problémy měl už dlouho, mluvil o závislosti i temných myšlenkách Co se stalo Liamovi? Problémy měl už dlouho, mluvil o závislosti i temných myšlenkách

Popularita britského hudebníka vyvrcholila počátkem roku 1981, kdy po celé Velké Británii propukly nepokoje mezi mladými černochy a policií v reakci na rasovou diskriminaci. Jak připomnělo BBC, píseň Ghost Town je všeobecně považována za jednu z nejlepších britských popových písní všech dob. „Když vidíte nespravedlnost, jediné, co můžete udělat, je pomyslet si: co mohu udělat, abych vám pomohl, co k tomu mohu říci, jak mohu přimět lidi, aby si to uvědomili?“ prohlásil tehdy Hall.

Hall v minulosti také promluvil o sexuálním zneužití, jehož se stal obětí teprve ve dvanácti letech. Díky kariérnímu úspěchu tak veřejnosti připomínal, jak traumatická událost ovlivnila celý jeho život. Dlouho žil s depresemi, ze školy odešel ve svých čtrnácti letech. Později se s otřesným zážitkem vyrovnal i v jedné ze svých písní.

V 70. letech se inspiroval skupinami jako The Clash a The Sex Pistols, které viděl na turné s přáteli. Zpěvák narozený v Coventry se v roce 1977 připojil k The Coventry Automatics, kteří se později stali The Specials. Na začátku 80. let kapelu opustil a založil skupinu Fun Boy Three. 

Pokud znáš někoho, kdo potřebuje pomoc, nebo potřebuješ pomoc přímo ty, obrať se na následující NONSTOP linky: Linka bezpečí (pro děti a studenty do 25 let včetně): 116 111; Linka duševní tísně (pro celou populaci): 476 701 444; Linka první psychické pomoci (pro dospělé) NONSTOP: 116 123. Další krizové linky nalezneš zde.
Domů
Sdílet
Diskuse