Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
20. prosince 2022 v 17:00
Čas čtení 1:05

Česká televize přesunula prezidentskou debatu. Kdy se bude konat?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Česká televize přesunula prezidentskou debatu. Kdy se bude konat?
Zdroj: Hnutí ANO/propagační materiál, Refresher

Původní termín 12. ledna bude patřit TV Nova.

Česká televize oznámila, že přesouvá termín prezidentské debaty. Místo 12. ledna nabídne divákům Superdebatu už v neděli 8. ledna. Pozdější termín si totiž pro svou debatu vybrala i TV Nova. „ČT změnila původní termín Superdebaty tak, aby vyšla vstříc divákům, kandidátům, ale i proto, aby téma prezidentských voleb nebylo už dále zatěžováno diskuzemi o křížících se termínech televizních debat,“uvedla tisková mluvčí Karolína Blinková.

Návrh ČT na společnou debatu Nova odmítla

„V České televizi si velmi dobře uvědomujeme celospolečenský význam a závažnost prezidentské volby, proto odmítáme z předvolebních debat dělat souboj vysílatelů. Pro nás je naopak důležité to, abychom zajistili co nejlepší informační servis pro diváky a nezasahovali nijak do předvolebních kampaní. To jsou důvody, proč přesouváme debatu před prvním kolem voleb na nedělní večer,“uvedl generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Debatu před prvním kolem volby tak odvysílají ČT1 a zpravodajská ČT24 v neděli 8. ledna od 20 hodin večer. Hostit ji bude Národní muzeum. Dvanáctý leden bude patřit Nově.

2. června 2023 v 10:49 Čas čtení 1:51 Důvěra v úřad prezidenta díky Petru Pavlovi stoupá. Kterému českému prezidentovi lidé věřili nejméně? Důvěra v úřad prezidenta díky Petru Pavlovi stoupá. Kterému českému prezidentovi lidé věřili nejméně?

Termínovou kolizi se Česká televize pokusila už v listopadu vyřešit nabídkou společné debaty všech vysílatelů. Tento návrh TV Nova odmítla s vysvětlením, že dramaturgické přístupy k předvolebním diskuzím obou televizí se liší. Své vlastní debaty se nechce vzdát ani televize Prima. 

Podle nejnovějšího průzkumu společnosti Kantar CZ se většina obyvatel Česka shoduje, že předvolební debaty v České televizi jsou pro jejich finální volbu klíčové. Diváci jim přisuzují výrazně větší vliv na volební rozhodování než v případě diskuzí vysílaných na komerčních stanicích. Duel Miloše Zemana a Jiřího Drahoše se stal nejsledovanějším pořadem roku na celém televizním trhu. Dívalo se na něj 2,7 milionu diváků. Šlo také o nejsledovanější politickou debatu v historii měření sledovanosti.

Domů
Sdílet
Diskuse