Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. prosince 2022 11:00
Čas čtení 2:38
Adéla Švehlíková

Oblékej se jako Timothée Chalamet. Toto je styl adorovaného mladého herce

Oblékej se jako Timothée Chalamet. Toto je styl adorovaného mladého herce
Zdroj: Getty Images/Jeff Spicer
MÓDA TIMOTHÉE CHALAMET
Uložit Uložené

Timothée Chalamet slaví 27 let. K příležitosti tohoto dne ti přinášíme ikonické módní kreace tohoto herce, jehož styl je v rámci mužské garderoby řazen mezi nejvlivnější na světě.

Je mladý, krásný a talentovaný. Celý svět mu leží u nohou díky jeho charismatu, filmovým úspěchům a v neposlední řadě módním počinům. Řeč je o americko-francouzském herci Timothéem Chalametovi.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Timothée Chalamet (@tchalamet)


Timothée se narodil do umělecké rodiny, což jen umocnilo jeho dispozice se v této branži uplatnit. Z počátku kariéry se objevoval v reklamách a na divadelní scéně, a to ještě během studií na LaGuardia High School of Music, Art and Performing Arts v New York City. Jeho debut na filmové scéně nastal, když mu bylo 14 let.

Kariérní zlom přišel v roce 2017, kdy ztvárnil hlavní roli Elia ve filmu Call Me By Your Name. Za tuto roli byl dokonce nominován na Oscara. Aktuálně můžeme vyrazit do kina na film Bones and All, kde se Chalamet objevuje po boku Taylor Russell. Ztvárňují mladý pár kanibalů. 


Kromě zářné budoucnosti ve filmovém průmyslu bývá Chalamet často spojován s vytříbeným módním vkusem, který můžeme sledovat jak na červeném koberci, tak v newyorských ulicích. Jedná se bezesporu o jednoho z nejvlivnějších mužů, a to z hlediska kombinování a experimentování s oděvními kousky. O jeho autentičnosti ve stylingu outfitů vypovídá i fakt, že si své looky převážně kombinuje sám. V minulosti si hodně oblíbil spolupráci s francouzským designérem Haiderem Ackermannem, který Chalameta přezdívá „malý brácha“. 


Looky, jež Timothée kombinuje, představují kombinaci maskulinity a feminity, čímž dochází k posouvání tradiční mužské uniformy. Na červeném koberci se u něj můžeme často setkat s nekonvenčními střihy, technikami a barvami, které jsou podtrženy vysokou krejčovinou. Jako obuv má v oblibě černé kožené boots, které jsou polaritou ke konvenčním společenským botám. Jen zřídka bychom střetli Timothéeho v černém obleku bez aplikace zajímavého prvku. Příkladem jsou i následující ukázky. 

Golden Globe Awards 2019

Signifikantní look, který byl na Timothéem k vidění, si vzal v roce 2019. Jednalo se o udílení cen Zlaté glóby, kdy zvolil outfit od Louis Vuitton. Jako doprovod mu šla jeho matka, Nicole Flender, která byla oděna do setu Off-White. Timothée se netajil svým obdivem ke dnes už zesnulému kreativnímu řediteli pánského oddělení LV, Virgilu Ablohovi. Outfit, který onen večer vynesl, mohl na první pohled působit klasicky, avšak nebyl by to Timothée, kdyby k černé košili nesladil třpytivý postroj. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Timothée Chalamet (@tchalamet)


Venice Festival 2019

Stříbrný oblek od Haidera Ackermanna na Timothéem obletěl snad celý svět. Na premiéře filmu The King zářil po boku Lily-Rose Depp, své bývalé přítelkyně. Jako outfit zvolil moderní pojetí obleku, bezešvé siluety se dvěma pásky. Uvolněnost obleku oproti konzervativním variantám vyzdvihly vyhrnuté nohavice u kalhot, které doplňovaly cowboy boots. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený HAIDER ACKERMANN (@h.a)


Met Gala 2021

Pro největší módní událost, Met Gala v roce 2021, sáhnul Timothée po saténovém smokingovém saku s černými klopami od již zmiňovaného Haidera Ackermanna. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby tento kousek nezkombinoval s tepláky a svou oblíbenou obuví, teniskami Converse. Tématem loňského ročníku této události bylo V Americe: Lexikon módy. Záměrem mladého herce a Ackermanna bylo vytvořit spojení pouličního stylu s elegantní krejčovinou. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Met gala 2021. (@met.gala.2021_)

Venice Festival 2022

Letos upoutal Chalamet pozornost široké veřejnosti na premiéře filmu Bones and All v Benátkách, a to svým červeným setem opět z dílny Haidera Ackermanna. Svou volbou topu s halter límcem a odhalenými zády však vyvolal smíšené reakce a nespočet meme reakcí. Jednou z nejčastěji objevujících se parodií bylo přirovnání k panu Tumnusovi z Letopisů Narnie či ženě s ručníkem kolem krku. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený HAIDER ACKERMANN (@h.a)

Street style 

Timothée jakožto rodilý Newyorčan vynosí většinu svých daily base outfitů právě do ulic této metropole. Často ho lze spatřit s kávou v ruce, sluchátky na uších nebo slunečními brýlemi, které patří mezi jeho signature doplňky. Timothée se zkrátka v ulicích promění z elegána červeného koberce na mladíka sportovního charakteru, díky čemuž si v jeho stylu může najít inspiraci téměř každý. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Timothée Chalamet (@tchalamet)

Domů
Sdílet
Diskuse