Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. prosince 2022 20:10
Čas čtení 1:02
Radim Šlechta

Fanoušci Any de Armas chtějí žalovat Universal Studios. Byla v traileru, ve filmu se ale neukázala

NEWS ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Fanoušci Any de Armas mohou žalovat Universal Studios kvůli údajně klamavému traileru.

Dva fanoušci herečky Any de Armas mohou žalovat Universal Studios kvůli traileru k filmu Yesterday. V něm se objevila Ana de Armas jako jedna z postav, ale ve finální verzi filmu její scéna chyběla. Argument tvůrců, že trailer je krátké umělecké dílo, které má naznačit téma filmu, neobstál. Informuje o tom server Independent.

Conour Wolfe a Peter Michael Rosza zaplatili necelé čtyři dolary, aby si mohli pustit hudební komedii Yesterday na platformě Amazon Prime. Prý je k předplatnému přesvědčila přítomnost herečky Any de Armas, kterou viděli v traileru. Herečka se ale v samotném filmu neobjevila, což oba fanoušky pořádně naštvalo a rozhodli se Universal Studios zažalovat. Soud jim k tomu nyní dal zelenou.

Yesterday, film
Zdroj: Universal Studios

Studiu neuznal ani argument, že trailery jsou samostatným uměleckým dílem, které má pouze naznačit zápletku a téma filmu. „Universal má pravdu v tom, že trailery mají jistou uměleckou licenci, avšak ta nepřebije jejich komerční povahu,“ řekl podle Variety soudce Stephen Wilson. „V jádru se totiž trailery produkují, aby přilákaly diváky a ukázaly, co se ve filmu odehraje,“ okomentoval Wilson.

Universal argumentovalo i tím, že trailery již dlouho ukazují scény, které se nakonec ve filmu neobjevují, s odvoláním na Jurský park. Soud se bude zabývat pouze problematikou toho, zda se ve filmu herečka z traileru objevila. Na adresu samotné žaloby uvedl, že případ bude klasifikovat jako klamavou reklamu pouze v případě, že se prokáže, že byla „vyznamná část diváků“ uvedena v omyl.

Doporučeno
Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá 12. dubna 2024 11:27

Žalující strana bude požadovat odškodné ve výši alespoň 5 milionů dolarů. Případ bude postoupen do fáze zjišťování a návrh na klasifikaci kauzy jako způsobení hromadné škody.

Domů
Sdílet
Diskuse