Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Kuni Nguyenová
3. ledna 2023 15:29
Čas čtení 0:43

Hráč NFL Damar Hamlin bojuje o život, zkolaboval během zápasu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Hráč NFL Damar Hamlin bojuje o život, zkolaboval během zápasu
Zdroj: Getty Images

Hvězda amerického fotbalu utrpěla srdeční zástavu během hlavního zápasu americké NFL.

Čtyřiadvacetiletého Damara Hamlina z Buffala postihla při utkání NFL v Cincinnati srdeční zástava. Během první čtvrtiny hry upadl na zem po kolizi s protihráčem. Informovaly o tom stanice BBC a CNN

3. ledna 2023 15:18 Čas čtení 0:44 VIDEO: Šéf UFC Dana White a jeho manželka si dali facku na silvestrovské oslavě. Oba jsme hodně pili, říká White v omluvě VIDEO: Šéf UFC Dana White a jeho manželka si dali facku na silvestrovské oslavě. Oba jsme hodně pili, říká White v omluvě

Hamlin nejprve dostával lékařskou péči na trávníku více než 30 minut, následně byl převezen do nemocnice. NFL přerušila hru asi hodinu po incidentu. Podle vyjádření ligy je Hamlin v umělém spánku a jeho stav je kritický. Hráč podstupuje další testování a léčbu.

Mimořádná událost vyvolala vlnu podpory pro Hamlina a upozornila na nebezpečnou povahu nejpopulárnějšího amerického sportu. Jak připomněla stanice CNN, při zástavě srdce může rychle dojít k úmrtí, pokud nebudou okamžitě podniknuty kroky.

„Srdeční zástava může být zvrácena, pokud je provedena kardiopulmonální resuscitace. Defibrilátor šokuje srdce a obnoví normální srdeční rytmus během několika minut,“ uvedla Americká kardiologická asociace. 

Zápasy NFL jsou zřídka přerušeny kvůli zranění. Komentátoři pro CNN uvedli, že současné zastavení hry je známkou šokující a vážné povahy mimořádné události.

Domů
Sdílet
Diskuse