Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
9. ledna 2023 8:31
Čas čtení 0:53

Předpověď počasí: Na sníh zapomeň. Počasí v Česku bude deštivé, s teplotami kolem 7 °C

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí: Na sníh zapomeň. Počasí v Česku bude deštivé, s teplotami kolem 7 °C
Zdroj: Unsplash/Atilla Bingöl/volně k užití

Ani druhý lednový týden nepřinese sněhové přeháňky. Počasí v Česku bude i nadále deštivé, s teplotami od 2 do 7 °C.

K zimním měsícům neodmyslitelně patří sněhová nadílka, která se však tento rok Česku vyhýbá. Místo sněhových přeháněk Česko sužují ty deštivé a jinak tomu nebude ani v nadcházejícím týdnu. Počasí bude upršené, s teplotami od 2 do 7 °C, informuje Český hydrometeorologický ústav.

9. ledna 2023 7:50 Čas čtení 0:58 Soud s Babišem a Nagyovou končí, soudce dnes vynese verdikt v kauze Čapí hnízdo Soud s Babišem a Nagyovou končí, soudce dnes vynese verdikt v kauze Čapí hnízdo

V pondělí bude zataženo až oblačno, ojediněle se mohou vyskytnout mlhy a také dešťové přeháňky. Během dne pak bude oblačnost ubývat a v oblastech nad 800 metrů se mohou objevit přeháňky sněhové. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od 3 do 9 °C, na horách kolem 2 °C.

Obdobné počasí bude panovat také v úterý. Bude oblačno až zataženo, místy dešťové přeháňky, které se na horách budou měnit ve sněhové. Nejvyšší denní teploty budou 3 až 7 °C.

Ve středu bude zataženo až oblačno a velmi deštivo. Déšť a přeháňky budou navíc v průběhu dne přibývat a rtutě teploměrů nám budou ukazovat 2 až 10 °C. Stejně bude také ve čtvrtek, kdy očekáváme zataženo, deštivo a nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C.

Poslední pracovní den bude oblačno až zataženo, s občasným deštěm a přeháňkami. V polohách nad 700 metrů lze očekávat také srážky smíšené nebo sněhové. Přes den nám rtutě teploměrů budou ukazovat 2 až 10 °C.

O víkendu pak bude oblačno až zataženo a na většině území Česka bude pršet. Teploty se budou pohybovat od 2 do 7 °C.

Domů
Sdílet
Diskuse