Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová ČTK
17. ledna 2023 12:22
Čas čtení 0:52

Miloš Zeman čelí návrhu na exekuci, nepodřídil se rozsudku

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Miloš Zeman čelí návrhu na exekuci, nepodřídil se rozsudku
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Zeman se měl omluvit za pomlouvačné výroky na adresu bývalého poradce Zdeňka Šarapatky. Protože tak neučinil, poškozený na něj podal exekuční návrh.

Zdeněk Šarapatka dnes podal exekuční návrh na prezidenta Miloše Zemana. Stalo se tak v návaznosti na kauzu z roku 2017, kdy Zeman údajně vyhodil Šarapatku z úřadu vlády a následně na TV Barrandov řekl, že jej vyhodil pro neschopnost. Pomlouvačný výrok se dostal až před soud a Zeman se musel Šarapatkovi omluvit. Jenže tak neučinil a nyní čelí návrhu na exekuci, píše ČTK.

17. ledna 2023 10:37 Čas čtení 0:39 Novým českým prezidentem se podle sázkových kanceláří stane Petr Pavel. Koho chceš na Hradě ty? Hlasuj v anketě Novým českým prezidentem se podle sázkových kanceláří stane Petr Pavel. Koho chceš na Hradě ty? Hlasuj v anketě

Bývalý poradce Zdeněk Šarapatka byl údajně v roce 2017 vyhozen z úřadu vlády pro neschopnost, jak později řekl na TV Barrandov prezident Miloš Zeman. Jenže takové tvrzení není pravdivé. Bývalý poradce opustil úřad vlády po domluvě a kvůli pomlouvačnému výroku se obrátil na soud. 

Ten loni v květnu pravomocně rozhodl, že se Zeman musí za pomlouvačný výrok Šarapatkovi omluvit, což prezident odmítl. Šarapatka proto neváhal a na Zemana dnes podal návrh na exekuci. „Schránka prázdná. Omluva nikde. Rozhodnuto: nastupuje exekutor. Je pravděpodobné, že rozhodne také o tom, že Miloš Zeman nebude moci nakládat se svým majetkem,“ napsal na Twitteru. Jen o den později pak zveřejnil podaný návrh.

Exekutora musí nyní na základě návrhu ustanovit rakovnický soud. Podle Seznamu Zpráv by pak Zemanovi mohla být udělena pokuta do výše 50 tisíc korun. Pokud bude exekuce opravdu zahájena, pravděpodobně se rozhodne i o tom, že Zeman nebude moci nakládat se svým majetkem. 

Domů
Sdílet
Diskuse