Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta TASR
31. ledna 2023 16:55
Čas čtení 0:35

Miloš Zeman se pojede rozloučit na Slovensko

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Miloš Zeman se pojede rozloučit na Slovensko
Zdroj: FOTO TASR - Martin Baumann

Končící prezident Miloš Zeman se ještě před opuštěním svého úřadu pojede rozloučit s prezidentkou Slovenska Zuzanou Čaputovou.

Prezident Miloš Zeman skončí ve své funkci 8. března letošního roku. Ještě předtím se ale plánuje rozloučit s prezidentkou Slovenska Zuzanou Čaputovou. Potkat se mají ve Vysokých Tatrách. V rámci rozlučkové cesty navštíví sousední stát 7. února. Agenturu TASR o tom informoval mluvčí slovenské prezidentky Martin Strižinec.

Miloš Zeman v pondělí navštívil také Srbsko, kde spolu s prezidentem Alexandanrem Vučićem otvíral Český dům. Následně se s prezidentem rozloučil. 

„Při jednání našich delegací jsem se dokonce dozvěděl, že až zemřu, tak po mně bude v Bělehradě pojmenována jedna ulice,“řekl k setkání dosluhující prezident Zeman.

Nově zvolený prezident republiky Petr Pavel do funkce nastoupí 9. března letošního roku. Do té doby nastává krátké období, kdy bude Česká republika bez hlavy státu. Obvykle se jedná o úsek několika hodin mezi vypršením mandátu jednoho prezidenta a inaugurací toho nového.

Domů
Sdílet
Diskuse