Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
9. února 2023 10:25
Čas čtení 0:38

Studentstvo se obleče do růžové. Chce vyjádřit podporu obětem sexuálního obtěžování

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Studentstvo se obleče do růžové. Chce vyjádřit podporu obětem sexuálního obtěžování
Zdroj: Unsplash/Jason Leung/volně k užití

Studenti a studentky chtějí symbolicky vyjádřit podporu obětem sexuálního obtěžování, ke kterému mělo dojít na akademické půdě.

Svou podporu obětem vyjádří tak, že první týden nového semestru – od 13. února – půjdou do školy v růžové.

„Vzhledem k nedávným událostem, ke kterým mělo dojít na akademické půdě FHS, jsme se rozhodli k veřejnému vyjádření podpory obětem sexuálního násilí,“ uvádí organizátoři a organizátorky akce na Facebooku.

Počítá se podle nich cokoli, co je růžového – ať už tričko, ponožka, nebo gumička. „Vezměte to na sebe a běžte do školy. Nic vás to nestojí a pomůžete tím alespoň z části tomu, aby naše budoucnost byla konečně růžová!“ vyzývají.

9. února 2023 9:58 Čas čtení 1:47 Na Univerzitě Karlově vznikla komise, která má řešit podezření ze sexuálního obtěžování Na Univerzitě Karlově vznikla komise, která má řešit podezření ze sexuálního obtěžování

Kvůli podezření z obtěžování studentek na fakultě humanitních studií vznikla z rozhodnutí rektorky Mileny Králíčkové na Univerzitě Karlově komise, která má doporučit další postup a podobnému jednání zamezit. Rektorka označila předcházení sexuálnímu obtěžování na univerzitě za jednu z priorit a opakovaně ve svých proslovech zdůraznila nulovou toleranci školy k sexuálnímu a genderově podmíněnému obtěžování.

Údajné sexuální obtěžování se ovšem netýká pouze Univerzity Karlovy. Zabývají se jím i další české vysoké školy, například Masarykova univerzita v Brně.

Domů
Sdílet
Diskuse