Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
16. února 2023 9:47
Čas čtení 0:36

Policie v Belgii objevila pomocí navigační aplikace čtyři tuny kokainu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Policie v Belgii objevila pomocí navigační aplikace čtyři tuny kokainu
Zdroj: Flickr/Marco Verch Professional/volně k užití

Belgické policii se podařilo zabavit téměř 4000 kilogramů kokainu. TASR převzala zprávu z agentury Reuters. Na místo, kde se drogy nacházely, je přivedla navigační aplikace Waze, do které dva podezřelí Nizozemci napsali přesnou adresu.

Policie dostala v úterý večer informaci o podezřelých autech s nizozemskými poznávacími značkami ve městě Ravels na severu Belgie u hranic s Nizozemskem. Následně zadržela dva nizozemské občany ve věku 27 a 46 let, kteří byli již v minulosti zapleteni do drogové trestné činnosti a nedokázali vysvětlit, proč se ve městě nacházeli.

15. února 2023 19:42 Čas čtení 1:02 Kratom nejspíš zařadím na seznam návykových látek, pokud neprojde regulace, řekl Válek Kratom nejspíš zařadím na seznam návykových látek, pokud neprojde regulace, řekl Válek

Navigační aplikace uvedených Nizozemců navedla policii na adresu blízkého hangáru, ve kterém se nacházel kontejner se 68 balíky kokainu. Celková váha drog podle prokuratury dosáhla téměř čtyř tun. Policie kromě dvou Nizozemců zadržela i dalších sedm osob, které se v době zásahu nacházely v hangáru.

16. února 2023 8:30 Čas čtení 7:02 Mají to narcisté v životě lehčí? Snímek Je mi ze sebe špatně sleduje rozpad duše i kůže ženy bažící po slávě Mají to narcisté v životě lehčí? Snímek Je mi ze sebe špatně sleduje rozpad duše i kůže ženy bažící po slávě

TASR cituje agenturu Reuters, která připomíná, že belgický přístav ve městě Antverpy je považován za evropskou vstupní bránu pro kokain. Loni se tam úřadům podařilo zkonfiskovat 110 tun kokainu, což představuje 40 procent z celkového množství této drogy, kterou se podařilo zabavit v Evropě. Belgičtí představitelé ale tvrdí, že jde jen o deset či 15 procent.

Domů
Sdílet
Diskuse