Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Eduard Starkbauer
18. února 2023 12:13
Čas čtení 0:41

Slavný fotbalista zemřel v Turecku při zemětřesní. Pár hodin před katastrofou vstřelil vítězný gól

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Slavný fotbalista zemřel v Turecku při zemětřesní. Pár hodin před katastrofou vstřelil vítězný gól
Zdroj: Getty Images/Ian MacNicol

Smrt potvrdil jeho agent. Počet obětí zemětřesení již stoupl na 45 000.

Ghanský fotbalista Christian Atsu, který působil v tureckém klubu Hatayspor, podle Sky News a BBC zahynul během ničivého zemětřesení v Turecku. Po 11 dnech pochybností potvrdil zprávu jeho agent Murat Uzunmehmet, který napsal, že bezvládné tělo fotbalisty bylo nalezeno pod troskami. Zůstala po něm manželka Marie-Claire Rupio Atsu a jejich tři děti.

18. února 2023 10:08 Čas čtení 1:31 Čeští záchranáři dorazili z Turecka domů. Na letišti je čekalo dojemné přivítání Čeští záchranáři dorazili z Turecka domů. Na letišti je čekalo dojemné přivítání

Jednatřicetiletý bývalý hráč Chelsea, Newcastlu United či Evertonu se v Turecku rozhodl zůstat poté, co několik hodin před katastrofou skóroval z přímého kopu v zápase nejvyšší turecké soutěže proti Kasimpasu. Cestovat měl do Francie, kde měl absolvovat setkání s cílem nalézt si nové působiště, ve kterém by dostal více příležitostí.

18. února 2023 11:00 Čas čtení 0:58 Zemětřesení v Turecku a Sýrii si vyžádalo více než 45 tisíc obětí. Počet mrtvých ještě poroste Zemětřesení v Turecku a Sýrii si vyžádalo více než 45 tisíc obětí. Počet mrtvých ještě poroste

Christian Atsu patřil k oporám ghanské reprezentace. V jejím dresu odehrál 65 zápasů, ve kterých se gólově prosadil devětkrát, a v roce 2015 obsadil s národním týmem 2. místo na Africkém poháru národů. Na daném turnaji získal také ocenění pro nejlepšího hráče šampionátu.

Domů
Sdílet
Diskuse