Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová TASR
20. února 2023 19:42
Čas čtení 0:48

Turecko zasáhlo další zemětřesení, tentokrát o síle 6,3 stupně

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Turecko zasáhlo další zemětřesení, tentokrát o síle 6,3 stupně
Zdroj: TASR/AP

Podle médií se v důsledku zemětřesení zřítilo několik poškozených budov, nebyly ale hlášeny žádné oběti na životech.

Zemětřesení s magnitudou 6,4 zasáhlo v pondělí tureckou provincii Hatay na jihu země. Agentura TASR o tom informovala na základě zprávy agentury DPA, která se odvolala na turecký seismologický institut Kandilli.

V Hatay se stále pátrá po přeživších předchozí katastrofy

Epicentrum zemětřesení bylo lokalizováno v okrese Samandag. TASR citovala agenturu AFP, podle které otřesy zasáhly město Defne v pondělí ve 20:04 místního času (18:04 středoevropského času), reportéři prý cítili silné otřesy i ve městech Antakya a Adana. Podle dalších médií se v důsledku zemětřesení zřítilo několik poškozených budov, žádné oběti na životech ale hlášeny nebyly. Podle turecké státní agentury Anadolu byly otřesy cítit také v Sýrii, Jordánsku, Izraeli a Egyptě.

Turecko se stále vzpamatovává ze zemětřesení s magnitudou 7,8, které zemi postihlo 6. února. Právě provincie Hatay byla jednou z nejvíce zasažených oblastí. Zatímco v dalších oblastech pátrací a záchranné akce končí, v Hatay a Kahramanmaraş stále pokračují. 

zemetrasenie v turecku
Zdroj: TASR/AP

Podle posledních informací si dva týdny staré zemětřesení v Turecku a Sýrii vyžádalo více než 45 tisíc obětí. Číslo ale zřejmě ještě není konečné. Naděje na nalezení dalších živých lidí pod troskami jsou stále menší. Podle tureckých představitelů otřesy poškodily nebo srovnaly se zemí přibližně 264 tisíc bytových jednotek, přičemž mnozí lidé jsou stále zavaleni pod troskami.

Zpět
Sdílet
Diskuse