Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Mc Donald's.
3. března 2023 16:15
Čas čtení 2:06
Sponzorovaný obsah

Je to ještě Big Mac? McDonald's představil nové Big Macy, složení je jiné než u původních

Je to ještě Big Mac? McDonald's představil nové Big Macy, složení je jiné než u původních
Zdroj: Unsplash / Brett Jordan
GASTRO BIG MAC MCDONALD’S
Uložit Uložené

Ten pravý Big Mac je jen jeden. Nebo ne?

Když v roce 1967 Jim Delligati podával zákazníkovi první Big Mac, zřejmě ještě netušil, že jeho recept bude o pár let později milovat celý svět. Big Mac se stal nejznámějším hamburgerem na světě a symbolem rychlého občerstvení. Jak říká John Travolta ve filmu Pulp Fiction: „Big Mac je všude Big Mac.“ A fenomén.

Pokud jsi správný fanoušek mekáče, určitě víš, že v nabídce oblíbeného řetězce nedávno přibyly nové varianty Big Mac Bacon a Big Mac BLT. Názory na to, jestli se jejich chuť podobá oblíbenému hamburgeru tak, jak ho známe, se však různí. A tak jsme se rozhodli, že to zjistíme sami, a vyrazili ho ochutnat. 

Nejslavnější hamburger na světě

Tři bulky pečiva, dva plátky hovězího masa, cibulka, nakládaná okurka, salát, omáčka a dnes ještě navíc plátek čedaru. Tato kombinace, která vznikla pod rukama jednoho z prvních franšízantů McDonald's Jima Delligatiho, zkrátka uchvátila svět. Ačkoliv složení může působit tak, že si ho splácáš i doma, opak je pravdou. To, co dodává hamburgeru jeho typickou chuť, je právě omáčka, jejíž recept je však opředený tajemstvím. Sám Jim Delligati se v jednom interview vyjádřil tak, že kdyby prozradil, co v omáčce je, už by to nebylo tajemství. Takže když budeš mít chuť na ten pravý Big Mac, musíš opravdu vyrazit do mekáče.

McDonald's big mac
Zdroj: Refresher

Nesmrtelnou kombinaci si teď u McDonald's můžeš dát doplněnou o další ingredience. V nabídce je kromě klasiky také Big Mac Bacon se slaninou a Big Mac BLT, kde je kromě slaniny navíc ještě rajče. Nové příchutě však rozdělily milovníky mekáče na dva tábory. Shodnou se sice na tom, že jim hamburgery chutnají, ale jedna skupina lidí je považuje za starý dobrý, jen trochu vylepšený Big Mac a ta druhá tvrdí, že se jedná o úplně nový hamburger, který se Big Macu nepodobá.

Jak to tedy je, se snaží zjistit i samotný McDonald's, a tak nechává zákazníky hlasovat na webových stránkách. Svůj názor na nové hamburgery tam můžeš vyjádřit i ty. Poté, co je ochutnáš, jednoduše zahlasuješ, na jakou stranu se přikláníš.

hlasuj za big mac
McDonald's big mac
Zdroj: McDonald's

Je to ještě Big Mac? Otestovali jsme to

Abychom ti v rozhodování trochu pomohli, vyrazili jsme s kolegy do pražské pobočky McDonald's ochutnat nové příchutě Big Macu na vlastní kůži. Vybrali jsme dva největší milovníky mekáče z týmu, kteří použili své citlivé chuťové pohárky, aby porovnali nové hamburgery s původním Big Macem. Každý z nich ochutnal jednu variantu a takto to dopadlo:

Měl jsem Big Mac Bacon a Big Mac to určitě byl. A nejen proto, že se to Big Mac jmenuje (smích). Snědl jsem ho extrémně rychle, takže byl fakt výborný.

Vojta Vavrek, Sales Representative

Já jsem ochutnala Big Mac BLT poprvé a byl výborný. Nejvíc jsem tam ocenila chuť rajčete, příjemně to oživila. Takže za mě je to Big Mac, jen ještě lepší o to rajče.

Sophie Skýpalová, Sales Representative 

mc donald's big mac
Zdroj: Refresher

Názory kolegů z obchodního týmu znáš, teď už jen zjistit, jaký je ten tvůj. Nezbývá než vyrazit do nejbližšího mekáče ochutnat vylepšené varianty oblíbeného hamburgeru a zjistit, jestli si při jedení vybavíš původní Big Mac. A jestli už se ti poštěstilo Big Mac Bacon nebo Big Mac BLT ochutnat, utíkej hlasovat na webovky McDonald's a odpovědět na otázku: Je to ještě Big Mac?

Anketa:
Už jsi měl*a Big Mac Bacon a Big Mac BLT?
Ochutnal*a jsem oba.
Jen jeden z nich.
Ještě ne a běžím je rovnou do mekáče zkusit.
Ochutnal*a jsem oba.
22 %
Jen jeden z nich.
31 %
Ještě ne a běžím je rovnou do mekáče zkusit.
47 %
Domů
Sdílet
Diskuse