Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. března 2023 11:30
Čas čtení 1:42
Richard Balog

Velkolepá show Moncler Genius: Mercedes-Benz se zipem přes střechu, luxusní bundy Adidas či umělecké návrhy od Ricka Owense

Velkolepá show Moncler Genius: Mercedes-Benz se zipem přes střechu, luxusní bundy Adidas či umělecké návrhy od Ricka Owense
Zdroj: Moncler Genius
MÓDA
Uložit Uložené

Vychutnej si fotografie a videozáznam z nejlepší přehlídky londýnského týdne módy.

Londýnský týden módy je za námi. Kromě přehlídky debutové kolekce Daniela Leeho pro Burberry patřila mezi nejsledovanější události show v podání značky Moncler.

Vedení společnosti Moncler představilo novou vizi v rámci divize Genius prostřednictvím velkolepé živé akce s názvem „The Art of Genius“.

V prostorách výstavního centra Olympia London jsme viděli desítky futuristických designů péřových vrchních vrstev, umělecké návrhy od Ricka Owense či Mercedes třídy G s lesklým reflexním povrchem, obrovskými pneumatikami i zipem přes střechu.

Moncler Genius
Zdroj: Moncler Genius
Doporučeno
Známe streetwearové i teniskové trendy z Milána a Paříže. Novinky nám přiblížil brand manažer obchodu Footshop Známe streetwearové i teniskové trendy z Milána a Paříže. Novinky nám přiblížil brand manažer obchodu Footshop 23. února 2023 10:00

Kreativní i marketingový tým Moncler Genius vsadil na řadu partnerství se světovými značkami a osobnostmi, díky čemuž značka posunula hranice v propojování módy s uměním, designem, zábavou, hudbou, sportem či kulturou. Rozsáhlý line-up obsahoval jména, jako jsou Alicia Keys, Pharrell Williams, Mercedes-Benz AG, Palm Angels, Adidas Originals, Fragment Design nebo Rick Owens.

Každý přinesl odlišný vizuální i umělecký koncept a výsledkem jsou originální modely, jejichž funkčnost je ve více případech diskutabilní, ale to nebyl ani hlavní záměr.

Adidas Originals x Moncler Genius
Zdroj: Adidas Originals

Hlavním motivem „The Art of Exploration“ v podání značky Adidas Originals bylo vykročení do neznáma. Vzhled jednotlivých návrhů vychází z městských ulic i z ostrých štítů hor –⁠ z přirozeného prostředí značky Moncler. Během show byly na molu náznaky ledové mlhy, zvukové efekty i lešení, které prezentuje společnou kolekci „City to Summit“.

„Když jsme v roce 2018 spustili projekt Moncler Genius, naší hlavní ambicí bylo vytvářet a dělit se o novou energii se stále novými komunitami a zároveň překračovat konvence módního sektoru a spolupracovat s výjimečnými talenty, abychom vytvořili něco zcela nového a neočekávaného,“ uvedl v prohlášení generální ředitel společnosti Moncler Remo Ruffini.

Při pohledu na poslední dílo musíš uznat, že stanovené cíle naplnili na jedničku s hvězdičkou.

Mercedes-Benz x Moncler Genius
Zdroj: Mercedes-Benz AG

Možná nejvýraznějším momentem přehlídky bylo představení automobilky Mercedes-Benz AG s přívlastkem „The Art of Imagination“. Po vystoupení tanečníků v komoře s nízkou gravitací a mrazivých vizuálech na průhledných LED obrazovkách jsme v závěru viděli uměleckou interpretaci nového „stroje na objevování“ v podobě díla s názvem PROJECT MONDO G –⁠ šlo o klasický terénní vůz třídy G zahalený do péřové bundy Moncler s lesklým reflexním povrchem, obrovskými pneumatikami a zipem přes střechu.

Hosté přehlídky dostali NFT od umělce Antoniho Tudisca –⁠ jde o sběratelský předmět a také klíč pro získání brzkého přístupu k letošním dropům značky Moncler Genius.

Najdi si čas a vychutnej si téměř dvouhodinový videozáznam z londýnské přehlídky Moncler Genius. Nebudeš litovat.

Doporučeno
Nejlepší produkty od značky Nike jsou nyní dostupné za zlomek původní ceny. Ve výprodeji najdeš mikiny, bundy i kalhoty Nejlepší produkty od značky Nike jsou nyní dostupné za zlomek původní ceny. Ve výprodeji najdeš mikiny, bundy i kalhoty 15. února 2023 13:00

Oděvní značka Moncler se sídlem v Miláně patří mezi nejznámější výrobce luxusní sportovní módy s více než sedmdesátiletou historií. Přímý prodej spotřebitelům společnosti Moncler Group v roce 2021 dosáhl téměř 35 miliard korun, přičemž téměř 50% podíl zaznamenal asijský trh, uvádí vedení ve výroční zprávě.

Domů
Sdílet
Diskuse