Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je PR zpráva společnosti UNYP.
1. března 2023 11:00
Čas čtení 1:13
Sponzorovaný obsah

University of New York in Prague rozšiřuje program Business Administration o tři nová zaměření

University of New York in Prague rozšiřuje program Business Administration o tři nová zaměření
Zdroj: Pexels/Keira Burton
ZAJÍMAVOSTI ŠKOLA A STUDIUM TIPY PRO STUDENTY VYSOKÁ ŠKOLA
Uložit Uložené

Na UNYP můžeš studovat v angličtině a získat americký titul.

School of Business na University of New York in Prague rozšířila nabídku zaměření pro studenty programu Business Administration. Jestli tě láká studium na mezinárodní škole nebo tě baví vše kolem businessu a financí, mohl by být tento program pro tebe to pravé.

Kromě stávajících zaměření na marketing, finance, lidské zdroje a sportovní management si nyní studenti mohou vybrat ze tří dalších: behaviorální ekonomie, analýzy dat a podnikání. Přidání nových zaměření znamená pro studenty více příležitostí specializovat se na konkrétní oblasti podnikání a získat hlubší porozumění problémům a výzvám, které jsou pro tyto obory typické. Kromě toho, že získají to nejlepší možné vzdělání, je nová zaměření připraví na reálný svět podnikání, který je čeká po ukončení studia.

unyp, university
Zdroj: UNYP

Behaviorální ekonomie

Behaviorální ekonomie je relativně nový studijní obor, který kombinuje poznatky z psychologie a ekonomie s cílem lépe porozumět tomu, jak se lidé rozhodují. Poskytuje znalosti, které můžeš uplatnit nejen v kariérním, ale také v osobním životě.

V rámci zaměření behaviorální ekonomie se studenti budou učit o kognitivních a emocionálních předsudcích, které ovlivňují rozhodování, a také o způsobech, jakými lze tyto předsudky v různých situacích využít, nebo naopak zmírnit. 

studentka
Zdroj: Pexels/Andrea Piacquadio

Datová analýza

Dalším rychle se rozvíjejícím oborem je datová analýza, která se zaměřuje na shromažďování, analýzu a interpretaci velkých souborů dat za účelem přijímání informovaných rozhodnutí. V rámci zaměření Data Analytics budou studenti na University of New York in Prague tyto dovednosti rozvíjet nejen prostřednictvím teoretického studia, ale také praktického využití technických nástrojů a metod, používaných ke zpracování a analýze dat.

Študenti, Británia
Zdroj: Pexels/Armin Rimoldi

Podnikání

Jestli máš ambice vybudovat si vlastní business, budou se ti hodit znalosti načerpané v rámci zaměření na podnikání. Soustředí se na vytváření a řízení nových podniků včetně vývoje podnikatelských nápadů, tvorby podnikatelského plánu a řízení finančních a provozních aspektů nového podniku. Zaměření podnikání rovněž umožní studentům hlubší pochopení podnikatelského ekosystému a různých zdrojů, které jsou podnikatelům k dispozici.

Podnikanie
Zdroj: Shutterstock.com
Domů
Sdílet
Diskuse