Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
27. února 2023 15:45
Čas čtení 2:28
Tereza Šnajdrová

5 nejlepších akcí v Praze: Zajdi na koncert Edena, rockery Don Broco nebo filmový festival Pragueshorts

5 nejlepších akcí v Praze: Zajdi na koncert Edena, rockery Don Broco nebo filmový festival Pragueshorts
Zdroj: Fource/Eden/propagační materiál
HUDBA ČESKO HUDBA KULTURNÍ AKCE POJĎ VEN! PRAHA ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

I tento týden je nadupaný skvělými akcemi, tak neseď doma a vyraz za kulturou.

Pondělí je tu a s ním i náš (ne)tradiční přehled těch nejlepších kulturních akcí, které se tento týden uskuteční v Praze. Vyraz na koncert britských rockerů Don Broco, audiovizuální show v podání Edena a zažij R&B intimitu s Dermotem Kennedym. Na své si přijdou i milovníci filmů, neboť tento týden startuje festival Pragueshorts a stále můžeš navštívit výstavu Eva Koťátková: Moje tělo není ostrov.

Doporučeno
Český hudební trh je přidušený, bojí se dát šanci něčemu novému, říká kapela Vesna reprezentující Česko na Eurovizi (Rozhovor) Český hudební trh je přidušený, bojí se dát šanci něčemu novému, říká kapela Vesna reprezentující Česko na Eurovizi (Rozhovor) 21. února 2023 11:00

Eden, 28. února v MeetFactory

V úterý 28. února navštíví Česko vůbec poprvé irský hudebník Eden. Ten sice začínal jako elektronický producent, ale během let se vypracoval v popového písničkáře, jehož skladby mají na Spotify stovky milionů poslechů. 

Eden přiveze do Prahy své nejnovější album YCYMI, které je plné hyperpopu i futuristického R&B s prvky raveu. Těšit se však můžeš i na jeho nejznámější hity jako sex, crush nebo drugs. Audiovizuální show v MeetFactory startuje ve 20:00 hodin a vstupenky stojí 590 korun. 

Pragueshorts Film Festival 2023, od 1. března na různých místech v Praze

Dne 1. března startuje v Praze 17. ročník filmového festivalu Pragueshorts, který organizuje tým MFF Karlovy Vary. Festival bude trvat až do 5. března, a to v pražských kinech Aero, Oko, Světozor, v kině Pilotů, Kavalírka, Přítomnost a Ponrepo. Promítat se v nich budou desítky krátkých filmů a ty můžeš být u toho. 

„Jádro jeho programu tvoří již tradiční trojice soutěžních sekcí – mezinárodní, národní a LABO, věnovaná experimentálním filmům. Kromě toho se diváci mohou těšit na živě moderovanou Brutal Relax Show, tematické programy nebo blok Pragueshorts dětem,“ hlásí pořadatelé.

Vstupenky koupíš za cca 150 korun a kompletní program nalezneš na jejich webu.


Don Broco, 4. března v SaSaZu

Britští rockeři Don Broco si odbyli českou premiéru v létě minulého roku na festivalu Rock for People. Jejich energie, zábavná show i skvělé rockové songy se nyní do Česka vrací.

Don Broco vystoupí 4. března v SaSaZu, kam se jejich show přesunula kvůli enormnímu zájmu z Lucerna Music Baru. Don Broco do Prahy přivezou nejnovější album Amazing Things i ostřílené pecky jako Come Out to LA nebo Everybody. Lístek stojí 890 korun.

Dermot Kennedy, 4. března v Křižíkových pavilonech

Ještě před pěti lety pořádal Dermot Kennedy koncerty a o větší slávě se mu pravděpodobně ani nesnilo. Jenže pak vytvořil spolu s populárním elektro projektem Meduza skladbu Paradise a téměř ze dne na den znal irského písničkáře celý svět.

Dne 4. března čeká Dermota Kennedyho vůbec první koncert v Česku, a to v Křižíkových pavilonech. Písničkář do Prahy přiveze novou desku Sonder, o které říká: „Funguju v prostředí, které nás neustále pobízí myslet jenom na sebe samotné. Ve výsledku mě to ale jenom unavilo a přestalo inspirovat. Slovo Sonder a myšlenka, která za ním je, mi uvízlo v hlavě a v průběhu času jsem se díky tomu začal víc zajímat o druhé. Chci se všemi sdílet jejich úspěchy a slyšet jejich příběhy. Tahle deska je tedy pro nás pro všechny.“

Křižíkovy pavilony se návštěvníkům či návštěvnicím otevřou v 18:30 hodin a vstupenky jsou v prodeji za 790 korun.


Eva Koťátková: Moje tělo není ostrov, celý týden ve Veletržním paláci

Ve Veletržním paláci v Praze probíhá už od začátku prosince výstava Evy Koťátkové, která nese název Moje tělo není ostrov. Tuto výstavu můžeš navštívit i tento týden a těšit se můžeš na hravé, poetické i performativní instalace, kterými umělkyně poukazuje na to, jak hluboce jsou naše osobní životy ovlivněny naším sociálním prostředím, jeho kódy a normami.

„Výstava Moje tělo není ostrov má podobu obrovského těla, částečně rybího, částečně lidského. Každá část zprostředkovává nesčetné množství příběhů, jejichž podmanivá litanie se rozléhá celým výstavním prostorem. Díky své nevyzpytatelné, znepokojivé identitě a způsobu, jakým se odhaluje jako pohlcující krajina, je přístupná každé*mu návštěvnici*návštěvníkovi, kteří jsou ochotni naslouchat jejím mnoha příběhům,“ komentuje výstavu kurátorka Sandra Patron.

Vstupné stojí 270 korun.

Eva Koťátková
Zdroj: NGP/propagační materiál
Anketa:
Na které akci se potkáme?
Eden
Pragueshorts Film Festival 2023
Don Broco
Dermot Kennedy
Eva Koťátková: Moje tělo není ostrov
Eden
17 %
Pragueshorts Film Festival 2023
33 %
Don Broco
17 %
Dermot Kennedy
33 %
Eva Koťátková: Moje tělo není ostrov
0 %
Domů
Sdílet
Diskuse