Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Don Lemme.
23. března 2023 9:30
Čas čtení 3:16
Sponzorovaný obsah

Baggy, skinny, slim nebo straight? Zjisti, jaké džíny jsou pro tebe ty pravé

Baggy, skinny, slim nebo straight? Zjisti, jaké džíny jsou pro tebe ty pravé
Zdroj: Don Lemme
MÓDA DŽÍNY A DENIM FASHION TIPY MÓDA
Uložit Uložené

Pomůžeme ti vybrat džíny, které sednou tvému stylu a módnímu vkusu.

Džíny jsou kouskem, kterého si spousta lidí všímá na outfitech druhých nejdříve. Už desítky let patří k základům šatníku, na kterých můžeš postavit celý look. Vybrat ty správné ale může být nervy drásající záležitostí. Proto jsme se spojili s odborníky z Don Lemme, abychom ti pomohli najít džíny, které vyjádří tvou osobitost a budou se ti hodit ke zbytku oblečení.

Poradíme ti, jaký střih vybrat, ať už miluješ edgy kousky, sportovní styl, nebo basic vzhled, a hlavně co k nim nosit, aby vynikly a prokázaly ti v outfitech dobrou službu. Zároveň se můžeš inspirovat looky z dílny této české značky a vybrat si z nabídky nejen kvalitních džínů, ale také volnočasového oblečení, spodního prádla, doplňků a mnoha dalších kousků.

nakupuj don lemme
donn lemme džíny
Zdroj: Don Lemme

Baggy: Když držíš nejnovější trendy

Trend popularizovaný hip hopovými ikonami v devadesátých letech ovládl svět módy minulý rok na podzim a zůstává i mezi největšími hity letošního jara. Oblíbily si je mnohé celebrity, jako třeba Harry Styles, Justin Bieber a řada raperů. Stále více se jich však objevuje také v ulicích. A není se čemu divit. Jsou nepřehlédnutelné a velmi pohodlné. Hodí se pro každého, kdo drží trendy a chce být vidět.

Díky volnému střihu nabízí spoustu prostoru pro pohodlí, ale také experimenty, jak je kombinovat. S baggy jeans se dají vytvořit velmi výrazné outfity. Jsou k dostání v různých barevných variacích, které můžeš doplnit oversized svetrem, koženou bundou nebo sportovní mikinou a vytvořit tak dokonalý devadesátkový vibe. Jestli tě baví hip hop, zkombinuj je s tričkem s potiskem. Nezklamou tě ale ani tehdy, když budeš mít náladu na basic look. Vezmi k nim casual tričko nebo košili, bílé tenisky a je hotovo.

Baggy džíny by měly být dlouhé tak, aby se lehce dotýkaly vršku boty. Pokud je máš delší, neboj se experimentovat a různě je ohrnovat či nařasit u kotníků. Nejvíce se k nim hodí široké sneakersky a skateové tenisky, skvěle ale budou vypadat i s vysokými botami, jako jsou třeba Dr. Martens.

don lemme, baggy džíny
Zdroj: Don Lemme

Straight: Když hledáš univerzální kousek

Máš rád jednoduchost a patříš k těm, kteří si klidně koupí jeden kousek v pěti různých barvách, jen aby nemuseli další rok vybírat nové kalhoty? Pak pro tebe budou straight džíny to pravé.

Jsou to velmi univerzální džíny s klasickou siluetou, které se hodí pro každou příležitost. Střih s rovnými nohavicemi je nadčasový a vypadá dobře v podstatě ke všemu. Ráno si je můžeš vzít s kašmírovým svetrem a vlněným kabátem do kanceláře a večer s tričkem a volnou košilí na pokec s kámoši. Vydržíš v nich v pohodě celý den, protože jsou díky prostoru v oblasti sedu velmi pohodlné. To všechno ale neznamená, že se jedná o nudný kousek, právě naopak. Když k nim vezmeš Air Jordan nebo jiné vysoké boty a volnočasovou mikinu, vytvoříš perfektní streetwear look. 

don lemme straight džíny
Zdroj: Don Lemme

Skinny: Když chceš ukázat výsledky z fitka

Ačkoliv podle módních magazínů skinny džínům odzvonilo, stále mají poměrně velkou řádku svých příznivců, a to především mezi sportovci. Skinny jeans totiž prokážou skvělou službu všem, kteří chtějí ukázat výsledky pravidelné dřiny ve fitku a dát na odiv své vysportované tělo. 

Pánské skinny džíny najdeš v obchodech ve dvou variantách: spray on a standard. První varianta opravdu působí tak, jako by látka byla nasprejovaná přímo na kůži. Těsně obepíná nohy až ke kotníkům, čímž nechá vyniknout vysportované nohy, ale pozor, také všechno ostatní. Druhá varianta je volnější, s menším podílem elastanu. Je sice těsnější v oblasti stehen, ale nechává více prostoru u kotníků. 

Skinny se hodí především ke sportovnějším outfitům. Vypadají dobře s bílými teniskami a basic tričkem, zvlášť když vybereš ripped nebo jinak ozvláštněnou variantu. Pokud budeš chtít dodat looku na zajímavosti, můžeš přes tričko přehodit volnější košili či sako a tenisky vyměnit za kožené boty. Jen si pamatuj, že když k nim budeš brát bundu, měla by mít jiný odstín než džíny, aby oba kousky v outfitu nesplynuly a nezanikly.

don lemme, skinny džíny
Zdroj: Don Lemme

Slim: Když chodíš „na pohodu“

Slim džíny můžeš znát také pod názvem „cigaretové“. Jedná se o střih, který se u kotníků mírně zužuje, ale není obepnutý tak jako skinny. Zpravidla jsou také „tvrdší“ než skinny, protože složení materiálu obsahuje menší podíl elastanu. Slim jeans zvol v případě, že chceš zúžené džíny, ale stylově máš blíž ke streetwearu nebo je pro tebe důležité pohodlí.

Stejně jako skinny se hodí hlavně ke sportovnějším a volnočasovým outfitům. Zkrátka když chodíš tak nějak „na pohodu“ a máš rád volnější trička, mikiny a sneakersky. Neuděláš ale chybu, ani když k nim obuješ „oxfordky“.

don lemme slim džíny
Zdroj: Don Lemme

Pozor na materiál

Při výběru nezapomínej kromě střihu sledovat také materiál. Džíny jsou každodenním kouskem, proto by měly být pohodlné, aby se ti v nich celý den dobře chodilo i sedělo. Volné střihy typu baggy vybírej ideálně ze 100% bavlny. Pokud zvolíš upnutější skinny nebo slim, měl by být ve složení malý podíl elastanu, například 3 %. Budou tak pružnější a pohodlnější. Nebo rovnou koukni na e-shop www.donlemme.cz, kde najdeš nabídku všech zmíněných střihů z kvalitních materiálů, které ti budou sedět a dlouho vydrží.

Domů
Sdílet
Diskuse