Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. března 2023 10:15
Čas čtení 0:37
Veronika Dlesková ČTK

Pražské kino Atlas znovu otevírá. Návštěvníky láká na nízké vstupné

Pražské kino Atlas znovu otevírá. Návštěvníky láká na nízké vstupné
Zdroj: Wikimedia/JiriMatejicek/volně k užití
KULTURA FILM PRAHA
Uložit Uložené

Novými majiteli pražského kina Atlas jsou filmoví tvůrci. V programu chtějí dávat důraz na artový a dokumentární film a v kině zakládají i galerii a kavárnu. Kino otevře v úterý premiérou filmu Zešílet režisérky Zuzany Piussi.

Novými provozovateli kina jsou režisér Vít Janeček, dokumentaristka Zuzana Piussi, režisér Václav Kadrnka, producentka Simona Kadrnková a ekonomka Viera Hladišová. Návštěvníky lákají na nově vznikající galerii Karla Vachka, větší kavárnu i nízké ceny vstupného. Informuje o tom ČTK. První akcí pro veřejnost je středeční projekce snímku Zešílet, po které proběhne i debata s tvůrci. 

Kino chystá rozmanité programové sekce

Noví majitelé kina lákají návštěvníky také na různé programové sekce. Cyklus Atlas filmařů nabídne projekce za účasti členů štábu různých filmových profesí. Atlas myšlení s filmem zase setkání se zajímavými osobnostmi. Sekce Atlas klasiky se bude zaměřovat na klasiku filmového světa a kultovní díla, která doplní o aktuální kontext. Diváci se dočkají i promítání pro důchodce a studenty za příznivou cenu. Ta budou doprovázena i edukativním úvodem. Nebude chybět ani nabídka programu pro děti a rodiče.

Kino Atlas skončilo svou činnost loni v prosinci. Podle webu iRozhlas k tomu bývalého provozovatele vedly vysoké náklady na provoz a neshody s majitelem. 

Domů
Sdílet
Diskuse