Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kristýna Dobiášová ČTK
7. dubna 2023 14:35
Čas čtení 0:34

Celníci našli v Sapě padělky známých značek v hodnotě 5 milionů. Prodejkyně je k nim sama zavedla, pak je chtěla napadnout

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Celníci našli v Sapě padělky známých značek v hodnotě 5 milionů. Prodejkyně je k nim sama zavedla, pak je chtěla napadnout
Zdroj: REFRESHER/Barbora Volfová

Padělky značkového zboží v hodnotě téměř pěti milionů korun zadrželi v úterý pražští celníci na tržnici Sapa. Do skrytého kontejneru s téměř dvěma tisíci výrobků je zavedla sama prodejkyně.

Jakmile celníci prozradili, kdo jsou, pokusila se utéct a jednoho z nich se snažila napadnout. Skončila v poutech. Celní správa ČR to uvedla na svém webu.

29. března 2023 18:13 Čas čtení 1:28 Je TikTok hrozba? Ptáme se v Praze (Videoanketa) Je TikTok hrozba? Ptáme se v Praze (Videoanketa)

Prodejkyně oslovila celníky v civilu jako vytipované potenciální zákazníky. V utajeném kontejneru byly boty, textil, parfémy a módní doplňky napodobující výrobky značek Nike, Tommy Hilfiger, Gucci, Calvin Klein, Guess nebo Michael Kors.

Padělky v tržnici Sapa nachází celníci opakovaně

„Byly použity donucovací prostředky, nejdříve hmaty a chvaty, poté však musela hlídka prodejkyni nasadit kovová pouta,“ popsala celní správa zadržení ženy. Nalezené padělky celníci převezli do skladu celního úřadu, kde zůstanou do uzavření případu.

6. dubna 2023 9:00 Čas čtení 0:22 Třináctiletí Češi našli v tramvaji opuštěný batoh plný peněz. Co o nich píše pražská policie? Třináctiletí Češi našli v tramvaji opuštěný batoh plný peněz. Co o nich píše pražská policie?

Padělky značkového zboží za miliony korun našli celníci na tržnici Sapa také loni koncem července. Tehdy zadržené oblečení, boty, kabelky a parfémy by v originální podobě měly cenu tří milionů korun. Loni v dubnu odhalili celníci u trhovců v Sapě padělané zboží za desítky milionů korun.

Domů
Sdílet
Diskuse