Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Wolt.
25. dubna 2023 14:00
Čas čtení 2:40
Sponzorovaný obsah

5 restaurací v Praze, odkud lidé nejvíce objednávají. Tady mají nejlepší burgery či indickou kuchyni

5 restaurací v Praze, odkud lidé nejvíce objednávají. Tady mají nejlepší burgery či indickou kuchyni
Zdroj: Wolt
GASTRO GASTRONOMIE
Uložit Uložené

Podívej se na podniky s nejvyšším hodnocením na Woltu.

Máš oblíbenou světovou kuchyni a stojíš před otázkou, kde si ji dopřát v nejvyšší kvalitě? Tady je tip na restaurace, se kterými neuděláš chybu.

Jako nejlepší volbu je označili zákazníci Woltu, kteří si z nich dlouhodobě objednávají jídlo. Tyto podniky považují za špičku, když si chceš dát dobrý burger, křupavou pizzu, pravé české knedlíky nebo si vychutnat delikatesy asijské či indické kuchyně. 

5 pražských restaurací s různým zaměřením zveřejnila společnost Wolt na základě počtu objednávek a hodnocení uživatelů. V rámci „Wolt Awards“ se jim pak rozhodla pomoci s propagací a zviditelněním. Odměnou pro vítěze, kteří si získali srdce zákazníků, bude marketingová podpora. Za své kvalitní služby získají větší prostor na outdoorových reklamních plochách i v aplikaci. Kromě Prahy Wolt ocenil také restaurace v Brně, Plzni, Ostravě a Olomouci. Ale toto už jsou ty pražské, ve kterých lidem chutná nejvíce.

více o wolt awards

Nejlepší burger: FATFUCK smash burgers

Ty nejlepší burgery dělají v bistru FATFUCK, které se nachází v Praze 6. Na první pohled tě překvapí jejich vzhled. Houska je oproti tradičním burgerům menší a ve tvaru čtverce, ale o to více vláčná. Najdeš v ní jen pár ingrediencí, zato kvalitních a chuťově propracovaných. Třešničku na dortu zážitku z místního jídla dodáš, když si burger ponoříš do teplé sýrové omáčky a zajíš ho křupavými hranolkami.

Kromě burgeru, na který budeš vzpomínat ještě dlouho, si tu můžeš dopřát dobrou kávu i něco sladkého z nabídky dezertů. A když si tento podnik opravdu zamiluješ, můžeš jeho název dokonce nosit hrdě na tričku či mikině. FATFUCK má totiž kromě nejlepších burgerů a hranolek také vlastní merch.

Fat Fuck, restaurace, hamburgery
Zdroj: Wolt

Nejlepší pizza: Le Pizze di Frankie

Udělat dokonalou neapolskou pizzu s tenkým a vláčným těstem je pořádná věda. Chce to zručnost, schopnost improvizovat, ale také se umět řídit podle počasí, protože kvalitu těsta ovlivňuje třeba i vlhkost vzduchu. Možná proto je podniků, kde takovou pizzu dokážou připravit, velmi poskrovnu. Jeden z nich se však nachází v Nuslích a jmenuje se Le Pizze di Frankie

Majitel bistra, kterému se přezdívá Frankie, peče pizzu v malé přenosné pekárně. Kromě klasiky, jako je pizza Salami, Margherita nebo 4 Formaggi, si od něj můžeš dát i rybí a vegetariánskou pizzu. V malém bistru není moc místa k sezení, takže při osobní návštěvě počítej s tím, že si pizzu sníš na venkovní židličce nebo si ji objednáš přes Wolt.

Le Pizze di Frankie, neapolská pizza
Zdroj: Wolt

Nejlepší asijská kuchyně: Wokin Anděl

Pokud miluješ asijský street food, určitě zkus bistro Wokin. Unikátní koncept umožňuje poskládat si jídlo z ingrediencí, které ti nejvíce chutnají. Jako první si zvolíš druh nudlí či rýže, poté maso, tofu nebo mořské plody. Následuje výběr zeleniny a nakonec jídlo dochutíš omáčkou a posypem. Kromě toho mají v bistru i výběr salátů a dezertů, kterými můžeš podtrhnout svůj gurmánský zážitek.

Jídlo ve Wokinu připravují zákazníkům přímo před očima, takže se můžeš přesvědčit o kvalitě ingrediencí i pečlivé přípravě. V Praze se nachází tři pobočky – na Jindřišské, Purkyňově a na Andělu. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Wokin (@wokin_noodle_bistro)

Nejlepší indická kuchyně: Everest Restaurant

Jestli tě lákají chutě exotické Indie a Nepálu, dej šanci restauraci Everest. Nepálští kuchaři tu připravují tradiční indické pokrmy, jako je chicken masala, biryani nebo korma, které si můžeš nechat ozvláštnit třeba o mořské plody. Vybereš si z několika možností příloh, mezi nimiž je jak klasická rýže, tak různé varianty indického naanu a chleba. Nabídka obsahuje i vegetariánská jídla, kde je základem zelenina či tofu. Od pondělí do pátku mezi 11. a 15. hodinou nabízí restaurace obědová menu za zvýhodněnou cenu a za hezkého počasí si jídlo můžeš vychutnat také na letní zahradě.

indická kuchyně, restaurace Everest
Zdroj: Wolt

Nejlepší česká kuchyně: Havelská koruna

Na závěr něco pro milovníky tradičních českých jídel. Jestli si někde dáš svíčkovou jako od babičky, je to Havelská koruna. V restauraci každý den připravují více než 40 druhů jídel, z toho 25 je součástí denního menu. Nachází se v centru Prahy, mezi Václavským a Staroměstským náměstím. Kromě svíčkové patří k oblíbeným jídlům zdejších zákazníků také hovězí guláš, koprová omáčka se zelím nebo uzená plec s čočkou. Tyto a mnohé další dobroty můžeš zapít dobrým pivem. V Havelské koruně čepují Gambrinus 12° a Plzeňský Prazdroj.

restaurace, Havelská Koruna, jídlo, česká kuchyně
Zdroj: Wolt
Domů
Sdílet
Diskuse