Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Wolt.
15. května 2023 9:35
Čas čtení 0:34
Sponzorovaný obsah

Pětistovka na jídlo měsíčně? Ptali jsme se lidí, kolik utratí za jídlo

GASTRO CENA POTRAVIN WOLT
Uložit Uložené

Češi si oblíbili dovoz jídla a rádi si na něj vyhradí část rozpočtu.

Ceny potravin se za poslední dobu zvedly hned několikrát. Lidé v Česku se tak začínají stále více zajímat o svou útratu. I my jsme vyrazili do ulic zjišťovat, kolik peněz lidé v Praze měsíčně utratí za nákup potravin, návštěvy restaurací a dovoz domů.

Některé odpovědi nás upřímně překvapily. Měsíční rozpočet respondentů se pohyboval od stokorun až do 15 tisíc. Většina lidí si čas od času dopřeje dovoz jídla domů a má pocit, že jejich peněženky zatěžují časté poplatky za dopravu. A tak jsme jim poradili, jak s Wolt+ ušetřit i stovky korun měsíčně. Majitelé předplatného totiž mají dopravu z vybraných podniků zdarma, a objednávky tedy až o 69 Kč levnější. Do konce května je předplatné za zvýhodněnou cenu 590 Kč ročně.

Máš pocit, že také často objednáváš a utrácíš za jídlo hodně peněz? Porovnej útratu s našimi respondenty a zjisti, jak na tom doopravdy jsi.

Domů
Sdílet
Diskuse