Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
23. srpna 2023 16:00
Čas čtení 5:46
Jakub Paulík

Henry Cavill: Nemá rád sexuální scény a zažil fat shaming. Top 10 faktů o hercově životě

Henry Cavill: Nemá rád sexuální scény a zažil fat shaming. Top 10 faktů o hercově životě
Zdroj: instagram.com/henrycavill
FILMY A SERIÁLY ZAKLÍNAČ
Uložit Uložené

Proč neměl jako Zaklínač čas na tréninky a co udělal, když ho režisér Jamese Bonda zkritizoval za jeho váhu?

Henry Cavill se v seriálu Zaklínač ukázal v prvotřídní formě. Aby jeho svalstvo vypadalo v některých scénách (například při koupeli s Yennefer) co nejvýrazněji, využil jednoho malého triku. V pořadu Grahama Nortona prozradil, že kvůli tomu, aby v odhalených scénách působil co nejvyrýsovaněji, přestal pít na nějakou dobu vodu.

Tři dny před začátkem natáčení vypil maximálně litr a půl vody, dva dny před natáčením už jen půl litru a den před natáčením si příjem tekutin odepřel úplně. Pokožka dehydratovaného herce se stáhla a jeho svaly působily vyrýsovaněji.

„Dieta je náročná, protože jste hladoví, ale při třídenní dehydrataci se poslední den už dostanete do bodu, kdy dokážete ve své blízkosti vodu doslova vycítit,“ objasnil celý proces Cavill. Těsně před samotným natáčením k tomu navíc dělal cviky, aby jeho svalstvo bylo řádně zvětšené, tudíž i velice dobře viditelné.

❗️Voda je nezbytnou součástí zdravé a vyvážené stravy. Tělo ji potřebuje, ​​aby správně fungovalo. Něco mezi 50 až 80 % lidského těla tvoří voda. Vodu potřebujeme k trávení, ke vstřebávání živin, k pohybu, zbavování se nežádoucích látek a k regulaci tělesné teploty.

Pokud tělo nemá dostatek vody, nebude fungovat dobře. Lidé, kteří každý den nepijí dostatek vody, jsou vystaveni většímu riziku ledvinových kamenů, problémů se srdcem a některých druhů rakoviny. I krátkodobá dehydratace může ovlivnit fyzickou a duševní výkonnost člověka.

Nemá rád sexuální scény

Cavill nemá postelové scény příliš v lásce. Britský herec totiž tvrdí, že měl během natáčení jedné scény v seriálu Tudorovci erekci.

„Stalo se mi to jen jednou a bylo to velmi trapné. V podstatě se o mě o celého třela a, ehm... trochu mi ztvrdl,“ citoval herce zdroj E News s tím, že se Cavill své herecké kolegyni následně omluvil a káral se za to, že to bylo z jeho strany neprofesionální.

Tudors
Zdroj: BBC TWO/SHOWTIME/NETFLIX

Zažil fat shaming

Na škole mu říkali „tlouštík Cavill“. Nadváhy se mu podařilo zbavit až před natáčením filmu Hrabě Monte Christo (2002), když jako sedmnáctiletý herec zhubl téměř 10 kilogramů, uvedlo USA Today.

Doporučeno
RECENZE: Rozlučka se zaklínačem Henrym Cavillem je fiasko RECENZE: Rozlučka se zaklínačem Henrym Cavillem je fiasko 28. července 2023 18:00

Když se o čtyři roky později ucházel o roli Jamese Bonda do filmu Casino Royale (2006), jeho postava však stále nebyla pro filmaře dost dobrá. Na konkurzu se měl herec předvést ve scéně pouze v ručníku a tehdy ho režisér Martin Campbell údajně nazval „trochu baculatým“, napsal magazín Men's Health

O body shamignu a fat shamingu píšeme pravidelně. S nevhodnými poznámkami na podobu našich těl se setkala většina z nás. O svých zkušenostech s námi promluvili mladí lidé v obsáhlém textu, kde se problematice věnujeme.
Doporučeno
„Jsi tlustá jako prase, nemáš žádný zadek“. Body shaming je tradiční a nebezpečný fenomén „Jsi tlustá jako prase, nemáš žádný zadek“. Body shaming je tradiční a nebezpečný fenomén 26. října 2021 7:00
Henry Cavill
Zdroj: 20th Century Fox

Odmítl steroidy

Slavní herci se často musí za co nejkratší dobu dostat do špičkové formy, a proto si často vypomáhají užíváním steroidů. Henry Cavill ale tvrdí, že mezi ně nepatří. Když se připravoval na roli Supermana pro film Man of Steel, pracoval s Markem Twightem, který trénoval herce z filmu 300: Bitva u Thermopyl, informovalo USA Today.

Ten řekl, že pokud by chtěl Cavill užívat steroidy, odmítl by ho trénovat. S Cavillem byl, zdá se, v tomto ohledu na stejné vlně. „Dostat se tam zkratkou není to, co Superman představuje. To bylo pro mě důležité,“ řekl herec, který se rozhodl jít přirozenou cestou.

Superman
Zdroj: Warner Bros. Pictures

Reunion s „otcem“ Russellem Crowem

Při natáčení Supermana si Cavill zahrál po boku hereckého kolegy a filmového veterána Russella Crowa, který ve snímku ztvárnil jeho biologického otce Jor-Ela. S oscarovým hercem se Cavill poznal, už když mu bylo 16 let a žádné profesionální zkušenosti ještě neměl.

Doporučeno
KVÍZ: Jak dobře znáš monstra a postavy ze Zaklínače? KVÍZ: Jak dobře znáš monstra a postavy ze Zaklínače? 28. června 2023 18:00

V thrilleru Životní zkouška (2000) se v pozadí jedné ze scén odehrává ragbyový zápas, ve kterém si coby člen týmu zahrál právě Cavill. Během natáčecí pauzy se tehdy mladý a začínající herec odhodlal Russella Crowa oslovit. „Ahoj, jmenuji se Henry a zvažuji, že bych se stal hercem. Mohl byste mi poradit? Jaké to je (být hercem)?“ zeptal se ho.

Cavill na Crowa zapůsobil, protože ten mu za několik dní poslal poštou plakát, na kterém bylo napsáno: „Drahý Henry, cesta dlouhá tisíc mil začíná prvním krokem. Russell,“ prozradil herec v show u Grahama Nortona. Když se o 12 let později setkali při natáčení filmu Man of Steel, Cavill se Crowovi zdál od začátku hodně povědomý, ale neuměl si ho nikam zařadit. Představitel Supermana se mu nakonec připomněl a společně se zasmáli nad tím, jak je svět malý.

Když hrál World of Warcraft, zmeškal telefonát od Zacka Snydera

Henry Cavill je velkým milovníkem počítačových her. Kromě série se Zaklínačem v minulosti hrával také Skyrim či populární MMO RPG World of Warcraft, kvůli čemuž jednou nestihl zvednout telefonát od režiséra snímku Man of Steel Zacka Snydera.

Videohry ve stylu MMO RPG se odehrávají v reálném čase a hráč v nich bojuje společně s lidmi z celého světa, takže není možné hru vypnout, aniž by tím hráč neovlivnil celý tým.

Jelikož měl Cavill právě rozehraný dungeon, nemohl nechat své spoluhráče ve štychu. „Měl jsem jasně stanovené priority,“ vtipkoval Cavill v show Conana O'Briena. Herec tak pokračoval v hraní, a když si všiml, že mu netelefonoval jen tak někdo, ale Zack Snyder, bylo už pozdě. Režisérovi však rychle zavolal zpátky a omluvil se mu s tvrzením, že „právě někomu zachraňoval život“.

Doporučeno
Epické rozloučení Henryho Cavilla se Zaklínačem je tady. Co všechno můžeme čekat od 3. série? Epické rozloučení Henryho Cavilla se Zaklínačem je tady. Co všechno můžeme čekat od 3. série? 28. června 2023 7:00

Herec se v pozdějších rozhovorech nechal slyšet, že ve hře World of Warcraft nejraději hrával za Alianci a jeho oblíbeným raidem byla Onyxia's Lair. Ke hře se ovšem po získání hlavní role ve filmu Man of Steel už nevrátil, protože jak sám řekl: „WoWko bylo obrovským žroutem času.“

S Jasonem Momoou jsou skvělými přáteli

Několik let po natáčení Man of Steel se Henry Cavill na place Batman vs. Superman (2016) a Justice League (2017) spřátelil s představitelem Aquamana Jasonem Momoou. Sympatického rodáka z Havaje nazval „mužem velkých objetí, smíchu a piva Guinness“ – věcí, které Momou tak dokonale vystihují.

U příležitosti premiéry jeho sólovky s Aquamanem přidal Cavill na Instagram fotografii, na které se vyfotil pod vodou a s vidličkou v ruce (parodie na Aquamanův trojzubec). „Jasone, miluji tě, bráško. Byl jsi zdrcující,“ vzkázal svému příteli.

Momoa Cavillovi jeho náklonnost několikrát opětoval. Při rozhovoru s youtuberem Jakem Hamiltonem například řekl, že Henryho zbožňuje, považuje ho za skvělého Supermana a myslí si, že by ho měl hrát navždy.

Společně strávené chvíle sdílejí herci se svými fanoušky i ve volném čase. Jason Momoa na Instagramu v roce 2019 zveřejnil jejich setkání v Budapešti, kde Cavill natáčel Zaklínače a Momoa Dunu. Žádná vyjádření ani story na sociálních sítích ale nevystihují jejich přátelství tak jako virální fotografie, na které Momoa na červeném koberci zezadu objal nic netušícího Cavilla.

 
 
 
Zobrazit tento příspěvek na Instagramu

Příspěvek, který sdílí Jason Momoa (@prideofgypsies)

Ani Aquaman se však nevyrovná zbožňovanému Kalovi

Pokud sleduješ Cavillův Instagram, určitě víš, že velkou jeho část tvoří fotografie hercova milovaného psa, kterého herec označil za svého nejlepšího přítele. Cavillův domácí mazlíček Kal (Kal-El je jméno Supermana pozn. red.) je americká akita, kterou si adoptoval už v roce 2011 (ještě v době před obsazením do role Supermana).

Doporučeno
RECENZE: 2. série Zaklínače RECENZE: 2. série Zaklínače 20. prosince 2021 12:30

Kal však není jen hercův zábavný přítel, ale také jeho terapeutický pes, který svého páníčka udržuje nad vodou i po duševní stránce. S Kalem Cavill chodí podle vlastních slov prakticky všude a někdy si ho s sebou bere i na rozhovory, setkání s fanoušky nebo do posilovny.

 
 
 
Zobrazit tento příspěvek na Instagramu

Příspěvek, který sdílí Henry Cavill (@henrycavill)

Aby zahodil stud a tancoval, musí se napít alkoholu

Ke zdravému životnímu stylu a fitness kultuře alkohol pochopitelně moc nepatří. Ani Henry Cavill si však občas neodpustí dobře načepovaný Guinness. Přestože je herec rozený Brit, moderátorce The Anglophile Channel s úsměvem prozradil, že místo čaje dává zásadně přednost pivu.

Popíjením si navíc zvyšuje sebevědomí při tanci, který nepovažuje za svou silnou stránku a cítí se při něm trapně. K tomu, aby se uvolnil, potřebuje alespoň pár drinků. „Po pár skleničkách si tanec rozhodně užiji víc,“ řekl pro Cosmopolitan.

Přiměřenou výdrž při popíjení oceňuje i u žen. V roce 2013 řekl, že sám zvládne vypít hodně, a tak by byl rád, kdyby jeho partnerka byla zároveň jeho „drinking buddym“, uvedlo Metro. Z tvrdého alkoholu herec pak prý preferuje Jacka Danielse s colou. Aby si však udržel špičkovou formu, musí samozřejmě pití alkoholu udržovat v přijatelných mezích.

❗️Pití jakéhokoli množství alkoholu není zdravé. Proč je normalizace pití alkoholu zásadní problém, popisujeme v obsáhlém textu.
Doporučeno
„Po sedmi letech abstinence se mě stále ptají, jestli si nedám.“ Alkohol vnímáme jako normu, je to problém? „Po sedmi letech abstinence se mě stále ptají, jestli si nedám.“ Alkohol vnímáme jako normu, je to problém? 21. prosince 2022 6:00

Při natáčení Zaklínače se ukázal být skvělým šermířem

Herec divákům při bojových scénách v seriálu Zaklínač předvedl mimo jiné i své dovednosti s mečem. Slovenský kaskadér a choreograf Vladimír Furdík, který Cavilla trénoval, si hercovy schopnosti v rozhovoru pro slovenský Refresher pochvaloval. „Je velmi talentovaný. Co se týká šermu, byl to naprosto bezproblémový žák,“ vyjádřil se Furdík.

Jediným problémem bylo, že si jako hlavní hvězda seriálu, která dodržuje velmi přísný fitness režim, mnohdy nenašel na trénování čas. „Jeho agenti ho na tréninky někdy ani nechtěli pustit kvůli smluvním podmínkám, na základě kterých produkci hrozilo velké penále. Herec musel mít pravidelný spánek, nemohl tedy točit dvanáct hodin na place a pak s námi ještě tři nebo čtyři hodiny trénovat šerm,“ objasnil choreograf.

Domů
Sdílet
Diskuse