Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. května 2023 v 16:30
Čas čtení 9:37
Martin Adam Pavlík Ondřej Jarůšek

Největší zápas českých fighterů, jaký tu kdy byl! Boj Vémoly s Kinclem zvedne diváky ze židlí, slibuje nezapomenutelnou show

Největší zápas českých fighterů, jaký tu kdy byl! Boj Vémoly s Kinclem zvedne diváky ze židlí, slibuje nezapomenutelnou show
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT BOJOVÉ SPORTY KARLOS VÉMOLA MMA OKTAGON MMA PATRIK KINCL
Uložit Uložené

Jaký bude turnaj Oktagon 43 v pražské O2 areně? Podívej se na naše redakční predikce.

Zažije Patrik Kincl „letecký den“ a podlehne opět nemilosrdnému „Terminátorovi“, nebo šokuje celou O2 arenu a diváky u obrazovek tvrdým knokautem jako v roce 2019 Attila Végh? Jeden z nejočekávanějších duelů letošního roku uvidíme v sobotu 20. května v Praze.

Turnaj Oktagon 43 toho však přinese mnohem víc. Těšit se totiž můžeš i na čtvrtfinálové zápasy pyramidy Tipsport GameChanger. Do boje se vrátí David Kozma, Alex Lohoré, Robo Pukač, Miroslav Brož či Mateusz Legierski.

Doporučeno
Šéf Oktagonu: Karlos Vémola prožije peklo, může ztratit strašně moc. Oktagon 43 přinese největší výplaty (Rozhovor) Šéf Oktagonu: Karlos Vémola prožije peklo, může ztratit strašně moc. Oktagon 43 přinese největší výplaty (Rozhovor) 14. května 2023 v 7:00

Na všechny zápasy jsme se podívali o něco blíž a přinášíme ti naše redakční predikce, jak by podle nás jednotlivé bitvy mohly dopadnout. Pojď se s námi podívat, co všechno nás čeká, a pokud chceš podobného obsahu ještě víc, přidej se do klubu Refresher+.

Základní informace o turnaji Oktagon 43
Kdy: Sobota 20. května
Kde: Praha, O2 arena, live na Oktagon.tv
Hlavní hvězdy turnaje: Karlos Vémola, Patrik Kincl, David Kozma, Alex Lohoré a další
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Matej Daněk vs. Endrit Brajshori

Turnaj Oktagon 43 nabídne i zápas dvou bojovníků, pro které se bude jednat o příležitost poprvé zazářit na akci takto velkých rozměrů. Mladý valašský zápasník Matěj Daněk za sebou má vítězství v projektu IAF Streetfigter a úspěšný profi MMA zápas, ve kterém vyhrál před limitem. Teď chce na svůj skalp navázat dalším vítězstvím. Síly na turnaji Oktagon 43 poměří s Endritem Brajshorim, který se účastnil německé řady televizní show Oktagon Challenge.


Ani jeden z bojovníků nikdy nestál před tak velkým publikem, jaké na ně v O2 areně bude čekat. Kromě svého soupeře tak budou oba zřejmě čelit také tlaku předvést se v co nejlepším světle. Pro oba se proto v jistém smyslu bude jednat i o zkoušku psychické odolnosti. Mírnějším favoritem by přesto měl být houževnatý zástupce pražského Monster Gymu, který by opět mohl těžit primárně ze svých dovedností z brazilského džiu-džitsu (BJJ) a grapplingu.

Tip na vítěze: Daněk

Ahmed Vila vs. Kim Tinghaugen

V případě Ahmeda Vily se spekulovalo o zápase s Ronym Paradeiserem a na jedné z tiskových konferencí zápasník z Bosny zmínil, že by si rád změřil síly rovnou i se šampionem Losenem Keitou, nakonec však dostal od Oktagonu Nora Kimba Tinghaugena, který čtyři roky nestál v kleci a nefiguruje v žebříčku žádné organizace.


Přestože má Nor na kontě o tři zápasy více, Vila je jasným favoritem zápasu. Ačkoliv na posledním turnaji v Bratislavě Němec Niko Samsonidse proti Romanu Paulusovi ukázal, že ani dvouletá pauza nemusí být handicapem, čtyři roky jsou přece jen něco jiného.

Doporučeno
Brutální KO za 14 sekund! OKTAGON MMA uspořádal pod širým nebem akci plnou hvězd Brutální KO za 14 sekund! OKTAGON MMA uspořádal pod širým nebem akci plnou hvězd 21. července 2024 v 7:20

Je však pravdou, že Vila ani přes výhry na body nad Jaroslavem Pokorným a Jakubem Dohnalem neukázal až tak dominantní výkon, jak by se čekalo, a nedokázal ani jednoho ukončit před limitem. A přestože jsou jeho specialitou submise, boj na zemi by s Tinghaugenem nemusel skončit dobře, protože i on se na zemi cítí jako doma a ví, jak chytit nepříjemnou páku. Bez ohledu na to ale favorizujeme právě Vilu, který by měl být připravenější a v lepší formě.

Tip na vítěze: Vila


Daniel Toledo vs. Marc Dousis

Německého strikera Marca Dousise čeká debut v Oktagonu. Za sebou už má ale slušné resumé. V jedné z německých organizací se stal šampionem polotěžké váhy a několik zápasů odbojoval v největší polské organizaci KSW, kde oslavil i výhru. 

V kleci ho teď prověří obávaný španělský býk jménem Daniel Toledo. Ten se v kleci s ničím nemaže a už od prvních chvil má ve zvyku jít po ukončení. Výsledkem tak často bývá tvrdé KO, které buď dá, nebo sám dostane.

Mistrem na ukončování zápasů je však i Němec Dousis, který všech svých 8 výher rozhodl před limitem. Na kontě má 5 KO/TKO, 3 submise a chuť toto skóre vylepšit. Žádný jeho zápas, ať už vítězný, nebo prohraný, zatím neskončil na body, proto je duel s jižanským matadorem příslibem tvrdé podívané.

Španěl má na své straně jasně větší zkušenosti, které by v boji mohl uplatnit. Příliš velké taktizování od něj v boji ale neočekáváme. Spíše dojde na nekompromisní válku, při které jeden z bojovníků padne. I když jsou šance vyrovnané, mírně favorizujeme Daniela Toleda, který už v minulosti čelil i větším výzvám a těžit může i ze své výškové převahy. Duel takto divokých bijců ale může dopadnout opravdu jakkoliv.

Tip na vítěze: Toledo

toledo
Zdroj: OKTAGON MMA

Ion Surdu vs. Amiran Gogoladze

Moldavský Dracula versus gruzínský Sniper. Tady budou létat ohňostroje a petardy. Surdu dostal po prohře s Bojanem Veličkovićem druhou šanci zaslouženě. Se Srbem totiž dokázal udělat jeden z nejlepších zápasů březnového turnaje. Už během prvních tří minut ukázal, jak je nebezpečný. Bylo fascinující sledovat, jak takovému zkušenému soupeři dokázal kontrovat a ohrozit ho.


Tentokrát se postaví o tři roky mladšímu Amiranu Gogoladzemu, který má téměř identické zápasové skóre. Svůj poslední zápas absolvoval v Dana White's Contender Series, a i když prohrál v prvním kole, už jen to, že dostal tuto příležitost, svědčí o jeho kvalitách. Surdu má na druhé straně cenné zkušenosti z KSW. I když je Gogoladzeho přezdívka Sniper a umí mířit, Surdu má na kontě více knokautů.

Přidej se do klubu REFRESHER+
Základní
125 Kč
Účtuje se jednou za 4 týdny
31,25 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Méně reklam
150 kreditů každé 4 týdny na nákup benefitů
Roční - 17 %
1 500 Kč 1 250 Kč
Účtuje se jednou za rok
24,04 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Úplně bez reklam
2 000 kreditů ihned na nákup benefitů
Sdílení článků kámošům a kámoškám
Všechny možnosti předplatnéhoMám slevový kód
Dokončením souhlasím s pravidly a podmínkami portálu Refresher.
Přidej se do klubu REFRESHER+
Dočíst článek
Máš již předplatné?
Přihlásit se
Dočíst článek
Poslat sms
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 136837 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Odemknutí přes SMS
Tenhle článek
Poslat sms Jak to funguje?
Všechny články za měsíc
🤩 Pouze 36 Kč navíc
POSLAT SMS Jak to funguje?
Po odemčení získáš
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Např.: Bělení zubů v Dr. Úsmev ZDARMA , Dentální hygiena v Dr. Úsmev ZDARMA nebo 2 kopčeky zmrzliny od Koun ZDARMA
Zobrazit všechny (9)
Domů
Sdílet
Diskuse