Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. května 2023 16:30
Čas čtení 9:37
Martin Adam Pavlík Ondřej Jarůšek

Největší zápas českých fighterů, jaký tu kdy byl! Boj Vémoly s Kinclem zvedne diváky ze židlí, slibuje nezapomenutelnou show

Největší zápas českých fighterů, jaký tu kdy byl! Boj Vémoly s Kinclem zvedne diváky ze židlí, slibuje nezapomenutelnou show
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT BOJOVÉ SPORTY KARLOS VÉMOLA MMA OKTAGON MMA PATRIK KINCL
Uložit Uložené

Jaký bude turnaj Oktagon 43 v pražské O2 areně? Podívej se na naše redakční predikce.

Zažije Patrik Kincl „letecký den“ a podlehne opět nemilosrdnému „Terminátorovi“, nebo šokuje celou O2 arenu a diváky u obrazovek tvrdým knokautem jako v roce 2019 Attila Végh? Jeden z nejočekávanějších duelů letošního roku uvidíme v sobotu 20. května v Praze.

Turnaj Oktagon 43 toho však přinese mnohem víc. Těšit se totiž můžeš i na čtvrtfinálové zápasy pyramidy Tipsport GameChanger. Do boje se vrátí David Kozma, Alex Lohoré, Robo Pukač, Miroslav Brož či Mateusz Legierski.

Doporučeno
Šéf Oktagonu: Karlos Vémola prožije peklo, může ztratit strašně moc. Oktagon 43 přinese největší výplaty (Rozhovor) Šéf Oktagonu: Karlos Vémola prožije peklo, může ztratit strašně moc. Oktagon 43 přinese největší výplaty (Rozhovor) 14. května 2023 7:00

Na všechny zápasy jsme se podívali o něco blíž a přinášíme ti naše redakční predikce, jak by podle nás jednotlivé bitvy mohly dopadnout. Pojď se s námi podívat, co všechno nás čeká, a pokud chceš podobného obsahu ještě víc, přidej se do klubu Refresher+.

Základní informace o turnaji Oktagon 43
Kdy: Sobota 20. května
Kde: Praha, O2 arena, live na Oktagon.tv
Hlavní hvězdy turnaje: Karlos Vémola, Patrik Kincl, David Kozma, Alex Lohoré a další
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Matej Daněk vs. Endrit Brajshori

Turnaj Oktagon 43 nabídne i zápas dvou bojovníků, pro které se bude jednat o příležitost poprvé zazářit na akci takto velkých rozměrů. Mladý valašský zápasník Matěj Daněk za sebou má vítězství v projektu IAF Streetfigter a úspěšný profi MMA zápas, ve kterém vyhrál před limitem. Teď chce na svůj skalp navázat dalším vítězstvím. Síly na turnaji Oktagon 43 poměří s Endritem Brajshorim, který se účastnil německé řady televizní show Oktagon Challenge.


Ani jeden z bojovníků nikdy nestál před tak velkým publikem, jaké na ně v O2 areně bude čekat. Kromě svého soupeře tak budou oba zřejmě čelit také tlaku předvést se v co nejlepším světle. Pro oba se proto v jistém smyslu bude jednat i o zkoušku psychické odolnosti. Mírnějším favoritem by přesto měl být houževnatý zástupce pražského Monster Gymu, který by opět mohl těžit primárně ze svých dovedností z brazilského džiu-džitsu (BJJ) a grapplingu.

Tip na vítěze: Daněk

Ahmed Vila vs. Kim Tinghaugen

V případě Ahmeda Vily se spekulovalo o zápase s Ronym Paradeiserem a na jedné z tiskových konferencí zápasník z Bosny zmínil, že by si rád změřil síly rovnou i se šampionem Losenem Keitou, nakonec však dostal od Oktagonu Nora Kimba Tinghaugena, který čtyři roky nestál v kleci a nefiguruje v žebříčku žádné organizace.


Přestože má Nor na kontě o tři zápasy více, Vila je jasným favoritem zápasu. Ačkoliv na posledním turnaji v Bratislavě Němec Niko Samsonidse proti Romanu Paulusovi ukázal, že ani dvouletá pauza nemusí být handicapem, čtyři roky jsou přece jen něco jiného.

Doporučeno
Šílené knock-outy i nový šampion! Turnaj Oktagon 56 přinesl divoké přestřelky i překvapivé výsledky Šílené knock-outy i nový šampion! Turnaj Oktagon 56 přinesl divoké přestřelky i překvapivé výsledky 21. dubna 2024 7:47

Je však pravdou, že Vila ani přes výhry na body nad Jaroslavem Pokorným a Jakubem Dohnalem neukázal až tak dominantní výkon, jak by se čekalo, a nedokázal ani jednoho ukončit před limitem. A přestože jsou jeho specialitou submise, boj na zemi by s Tinghaugenem nemusel skončit dobře, protože i on se na zemi cítí jako doma a ví, jak chytit nepříjemnou páku. Bez ohledu na to ale favorizujeme právě Vilu, který by měl být připravenější a v lepší formě.

Tip na vítěze: Vila


Daniel Toledo vs. Marc Dousis

Německého strikera Marca Dousise čeká debut v Oktagonu. Za sebou už má ale slušné resumé. V jedné z německých organizací se stal šampionem polotěžké váhy a několik zápasů odbojoval v největší polské organizaci KSW, kde oslavil i výhru. 

V kleci ho teď prověří obávaný španělský býk jménem Daniel Toledo. Ten se v kleci s ničím nemaže a už od prvních chvil má ve zvyku jít po ukončení. Výsledkem tak často bývá tvrdé KO, které buď dá, nebo sám dostane.

Mistrem na ukončování zápasů je však i Němec Dousis, který všech svých 8 výher rozhodl před limitem. Na kontě má 5 KO/TKO, 3 submise a chuť toto skóre vylepšit. Žádný jeho zápas, ať už vítězný, nebo prohraný, zatím neskončil na body, proto je duel s jižanským matadorem příslibem tvrdé podívané.

Španěl má na své straně jasně větší zkušenosti, které by v boji mohl uplatnit. Příliš velké taktizování od něj v boji ale neočekáváme. Spíše dojde na nekompromisní válku, při které jeden z bojovníků padne. I když jsou šance vyrovnané, mírně favorizujeme Daniela Toleda, který už v minulosti čelil i větším výzvám a těžit může i ze své výškové převahy. Duel takto divokých bijců ale může dopadnout opravdu jakkoliv.

Tip na vítěze: Toledo

toledo
Zdroj: OKTAGON MMA

Ion Surdu vs. Amiran Gogoladze

Moldavský Dracula versus gruzínský Sniper. Tady budou létat ohňostroje a petardy. Surdu dostal po prohře s Bojanem Veličkovićem druhou šanci zaslouženě. Se Srbem totiž dokázal udělat jeden z nejlepších zápasů březnového turnaje. Už během prvních tří minut ukázal, jak je nebezpečný. Bylo fascinující sledovat, jak takovému zkušenému soupeři dokázal kontrovat a ohrozit ho.


Tentokrát se postaví o tři roky mladšímu Amiranu Gogoladzemu, který má téměř identické zápasové skóre. Svůj poslední zápas absolvoval v Dana White's Contender Series, a i když prohrál v prvním kole, už jen to, že dostal tuto příležitost, svědčí o jeho kvalitách. Surdu má na druhé straně cenné zkušenosti z KSW. I když je Gogoladzeho přezdívka Sniper a umí mířit, Surdu má na kontě více knokautů.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 136837 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse