Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. května 2023 0:10
Čas čtení 1:07
Ondřej Jarůšek

Vémola prohrál. Šampion Kincl uhájil svůj titul a Terminátorovi vrátil porážku

Vémola prohrál. Šampion Kincl uhájil svůj titul a Terminátorovi vrátil porážku
Zdroj: Oktagon MMA
SPORT BOJOVÉ SPORTY KARLOS VÉMOLA MMA OKTAGON MMA PATRIK KINCL
Uložit Uložené

Turnaj Oktagon 43 završil titulový souboj Kincl vs. Vémola 2, který diváky přivedl do varu.

Trvalo to pět let, ale nakonec se fanoušci přece jen dočkali. Šampioni Karlos Vémola a Patrik Kincl v sobotu večer stanuli v očekávané odvetě o titul ve střední váze a napětí v naplněné O2 areně by se dalo krájet. Při nástupu zápasníků do klece stáli fanoušci na nohou a bouřlivě buráceli pro své favority.

Doporučeno
Zbitý Vémola musel jet do nemocnice, Kincl zůstal králem. Oktagon 43 přinesl obrovskou show Zbitý Vémola musel jet do nemocnice, Kincl zůstal králem. Oktagon 43 přinesl obrovskou show 21. května 2023 1:11

Pět kol u pletiva, zbitý Vémola 

Hned v první minutě se Vémola pokusil o takedown, jeho snahám ale Kincl natlačený na pletivo odolával až do konce kola. Kincl projevil perfektní obranu, ale k žádnému výraznému ohrožení soupeře se ani jeden z borců v prvním kole nedostal.

oktagon 43
Zdroj: OKTAGON MMA

Podle totožného scénáře se začalo odehrávat i druhé kolo, na což fanoušci místy reagovali bučením. Po třech a půl minutách se Vémolovi nakonec podařilo Kincla hodit na zem, ten se ale dokázal bleskurychle znovu postavit. Drtivou většinu času tak zápasníci strávili znovu u pletiva, kde Kincl vzdoroval Vémolovým pokusům o stržení.

Ani třetí kolo nenabídlo příliš jiný průběh. Kincl se snažil tlačícího Vémolu zasypávat lokty do hlavy a koleny do těla, zásadní zvrat ale třetí kolo nepřineslo. Po odpískání konce kola bylo pro rozhodčího těžké od sebe zápasníky oddělit.

Došlo tak na kola šampionů. Čtvrté kolo se odehrávalo opět velmi podobně, na tváři Vémoly se však už začaly projevovat četné údery, které v klinči inkasoval. Po pěti kolech si nakonec výhru jednohlasně na body odnesl šampion Patrik Kincl, který tak znovu obhájil titul ve střední váze. 

kincl vémolakincl vémolakincl vémolakincl vémola
Zobrazit galerii
(8)

Karlos Vémola a Patrik Kincl se poprvé v kleci střetli v roce 2018. Tehdy ze zápasu odešel po pěti kolech Vémola, který zvítězil jednohlasně na body. Od té doby mezi oběma borci panovaly napjaté vztahy. Sobotní vzájemné měření sil provázela ostrá vyjádření, nenávist, a dokonce trestní oznámení.

Domů
Sdílet
Diskuse