Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
21. května 2023 1:11
Čas čtení 4:06
Ondřej Jarůšek

Zbitý Vémola musel jet do nemocnice, Kincl zůstal králem. Oktagon 43 přinesl obrovskou show

Zbitý Vémola musel jet do nemocnice, Kincl zůstal králem. Oktagon 43 přinesl obrovskou show
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT KARLOS VÉMOLA MMA OKTAGON MMA PATRIK KINCL
Uložit Uložené

Titulová bitva Kincl vs. Vémola, milionový projekt Tipsport Gamechanger, úchvatná show. Toto byl turnaj Oktagon 43.

Zraky fanoušků bojových sportů se v sobotu večer upnuly na pražskou O2 arenu. Ta se totiž stala dějištěm největšího turnaje bojové organizace OKTAGON MMA, která postavila kartu plnou hvězd. Zlatým hřebem nebylo nic jiného než dlouhé roky očekávaná odveta mezi domácími elitními bojovníky Karlosem Vémolou a Patrikem Kinclem o titul ve střední váze, turnaj toho ovšem nabídl daleko více. Refresher u toho nemohl chybět, podívej se proto s námi, jak celý galavečer probíhal.

Doporučeno
Foto: Takto vypadal obličej Karlose Vémoly po bitvě se šampionem Kinclem Foto: Takto vypadal obličej Karlose Vémoly po bitvě se šampionem Kinclem 21. května 2023 10:09
oktagon 43oktagon 43oktagon 43oktagon 43
Zobrazit galerii
(11)

Galavečer otevřel v rámci Free Prelims zápas mezi domácím Matějem Daňkem a německým zástupcem Endritem Brajshorim. Pro oba se jednalo o debut v Oktagonu. Hned v prvním kole se Daněk pokoušel soupeře opakovaně utáhnout na submisi, z nepříjemných situací se však Brajshori dostal a naopak dokázal sám vyvinout tlak. Na slezského válečníka ale nestačil. Daněk v druhém kole nasadil svému soupeři škrcení (rear naked choke), kterým zápas rozhodl ve svůj prospěch a připsal si druhé vítězství v profesionální kariéře.


Na krásný první zápas navázali Ahmed Vila a Kim Thinhuagen. A v tomto případě se fanoušci dočkali ještě rychlejšího ukončení. Přemožitel Jakuba Dohnala Ahmed Vila se svému soupeři dostal hned v prvním kole do zad a nasadil nekompromisní škrcení, po kterém byl Thinhuagen přinucen zápas odklepat. Vila tak pokračuje ve skvělé formě, a jak řekl po zápase, chtěl by v blízké budoucnosti bojovat o titul lehké či pérové váhy.

V rychlém tempu pokračoval i zápas mezi španělským býkem Danielem Toledem a německým zápasníkem Marcem Doussisem. Oba mají ve zvyku zápas ukončovat před limitem a ani tato bitva nebyla výjimkou. Němec hned v prvním kole chytil svého výrazně zkušenějšího oponenta na zemi do gilotiny, ze které jednoduše nebylo úniku. Doussis si tak připsal cenný skalp a znovu potvrdil, že pokud vyhrává, tak jedině před limitem.

Doporučeno
Krev, pláč a bitvy o miliony. Toto byl velkolepý turnaj OKTAGON MMA, který vyvrcholil infarktovým bojem o titul Krev, pláč a bitvy o miliony. Toto byl velkolepý turnaj OKTAGON MMA, který vyvrcholil infarktovým bojem o titul 3. března 2024 8:15

Jako další byl na řadě rezervní zápas milionového projektu Tipsport Gamechanger, v němž proti sobě stanuli Amiran Gogoladze a Liam Etebar. Gruzínský bojovník Gogoladze se musel vypořádat se změnou soupeře na poslední chvíli, i přesto však prokázal roli favorita a po přesvědčivém výkonu a dominanci zejména na zemi si po třech kolech odnesl jednohlasné vítězství 3:0 na body.

mazuch
Zdroj: OKTAGON MMA

O atraktivní podívanou bylo postaráno i v dalším zápase, ve kterém se slovenský ranař Marek Mazúch v boji se zkušeným Italem Giovannim Mellilem vyznamenal svými pověstnými granáty. První kolo nabídlo spíše vyrovnaný výkon, v kole druhém však Mazúch dostal Itala u pletiva do potíží a ukončil jej tvrdou salvou úderů. Po dvou prohrách tak Mazúch nasedl zpět na vítěznou vlnu a po boji řekl, že do příštího zápasu přijme, kohokoliv mu promotéři vyberou.

Hlavní kartu turnaje OKTAGON 43 odstartoval návrat Miroslava Brože, kterého v zaplněné aréně přivítal Robo Pukač. Ti se v prvních dvou kolech postarali o postojovou bitvu, nicméně takřka celé poslední kolo strávil Brož na zádech. I přesto však ve velice těsném zápase přesvědčil bodové rozhodčí o něco více, díky čemuž si vysloužil výhru 2:1 na body. Fanouškům i soupeři po boji poděkoval, i když řekl, že výsledkem mohla být remíza. Pukač byl přesvědčen o své výhře a následně si řekl o odvetu, které se Brož nebránil. Uvidíme, zda se jí fanoušci nakonec opravdu dočkají.

Doporučeno
Táňa Bystroňová dělá cage girl v Clashi: Jednou mě museli evakuovat v podprsence do zimy, sexy oblečení k této práci patří Táňa Bystroňová dělá cage girl v Clashi: Jednou mě museli evakuovat v podprsence do zimy, sexy oblečení k této práci patří 21. února 2024 12:00

Pod další bitvu večera se podepsali bývalý šampion lehké váhy Mateusz Legierski a veterán domácí scény Matěj Kuzník. Polský dynamit Legierski dosud v Oktagonu nepoznal přemožitele a punc neporaženosti si drží i nadále. Nebezpečný Polák dokázal dominovat s daleko zkušenějším soupeřem většinu zápasu na zemi a po patnácti minutách se radoval z jednohlasné výhry 3:0 na body. Fanouškům se však omluvil za, podle něj, nepříliš divácky atraktivní výkon a přislíbil, že příště se vrátí s ještě lepší podívanou.

bryczek
Zdroj: OKTAGON MMA

Mašina Robert Bryczek si neohroženě razí cestu vzhůru v žebříčku střední váhy a v sobotním duelu s anglickým „Řezníkem“ Leem Chadwickem si znovu hlasitě řekl o titulovou šanci. Veteránovi z Anglie Chadwickovi, který má na kontě přes 40 zápasů, nedal tvrdý Polák prakticky šanci a uzemnil jej hned v prvním kole přesným hákem, po němž se mezi bojovníky vrhl rozhodčí a zápas ukončil. Bryczek si tak připsal další TKO a další výhru v prvním kole. Bravurní výkon.

Pět let po prvním společném zápase se proti sobě v O2 areně do odvety postavili Louis Glismann a Melvin van Suijdam. V prvním zápase z roku 2018 slavil první ze jmenovaných výhru na submisi a minulost se v sobotu opakovala. Jen s tím rozdílem, že teď dokázal dánský bojovník Glismann nizozemského rivala pokořit ještě dříve. V prvním kole donutil držitel černého pásu v BJJ Glismann svého soupeře zápas odklepat po unikátní páce na ruku, kterou chytil mezi nohy, a díky tomu rozhodl zápas. Od fanoušků si Glismann vysloužil masivní ovace a posunul se do dalšího kola pyramidy Tipsport Gamechanger.

Doporučeno
České hvězdy, neuvěřitelný zvrat a válka o titul! Nabitý turnaj Oktagon 53 přinesl tvrdá ukončení i extrémně napínavé souboje České hvězdy, neuvěřitelný zvrat a válka o titul! Nabitý turnaj Oktagon 53 přinesl tvrdá ukončení i extrémně napínavé souboje 10. února 2024 23:44

Hlavní předzápas nepatřil nikomu jinému než dvěma hvězdám Davidu Kozmovi a Alexi Lohorému, kteří se utkali o postup do semifinále Tipsport Gamechangeru. Takřka celých 15 minut šlo o tah na jednu branku. David Kozma dokázal naprosto vymazat francouzského borce a připravil mu letecký den. Sám David Kozma přiznal, že očekával těžší zápas. Díky bezchybnému výkonu a šesti takedownům si Kozma vyšlapal cestu do dalšího kola milionové pyramidy a kromě tučného balíku peněz sklidil i masivní potlesk od svých podporovatelů. 

Lohoré po boji oznámil, že si hned při první výměně v zápase zlomil ruku. Zápas však i přesto dobojoval.

kincl vémola
Zdroj: OKTAGON MMA

Pak už přišel čas na zlatý hřeb večera a válku dvou nesmiřitelných rivalů Patrika Kincla a Karlose Vémoly. Diváci při jejich nástupu bouřlivě buráceli a podporovali své oblíbence. Samotná bitva však přinesla docela „antiklimatický“ průběh.

V podstatě celých pět kol strávil Patrik Kincl natlačený na pletivu a z defenzivní pozice Vémolu zasahoval lokty, údery či koleny. Kvůli tomu se na tváři Vémoly v průběhu kol projevily výrazné škody. Terminátor sice dokázal párkrát svého rivala strhnout k zemi, Kincl se ale vždy bleskurychle postavil. Po pěti kolech tak nemohlo být pochyb o tom, že si Kincl odnese výhru od bodových rozhodčích, což se taky stalo. Královéhradecký rodák tak obhájil svůj opasek ve střední váze a „pomstil“ se Vémolovi za porážku z roku 2018. 

Promotér Pavol Neruda na poturnajové konferenci uvedl, že Vémola musel po boji zamířit do nemocnice, proto se tiskovky nezúčastnil. Kincl po zápase vyslovil přání, že by se na konci roku místo Vémoly mohl porvat s Attilou Véghem. Zda se tak skutečně stane, však není jisté.

Domů
Sdílet
Diskuse