Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
29. května 2023 v 17:00
Čas čtení 3:31
Radim Šlechta

Červnové pecičky online: Na VOD platformách tě čeká Arnold, Downey, Hemsworth i drag queens. A to chceš

Červnové pecičky online: Na VOD platformách tě čeká Arnold, Downey, Hemsworth i drag queens. A to chceš
Zdroj: Wikimedia Commons/volně k užití
FILMY A SERIÁLY FILMY 2023 NEJLEPŠÍ FILMY NETFLIX NETFLIX FILMY NOVÉ FILMY PROGRAM STREAMINGOVÝCH SLUŽEB
Uložit Uložené

Toto přijde v červnu na streamovací platformy. Vybrali jsme to nejzajímavější, abys ty nemusel*a.

Co tě čeká v červnu na streamovacích platformách? Sestavili jsme pro tebe přehled filmů a seriálů, které na VOD službách v následujícím měsíci mají premiéru a mohly by stát za zhlédnutí. Vybírali jsme podle tvůrčích týmů, předběžných recenzí nebo zajímavého obsazení.

Nezařazovali jsme ty snímky, které budou na platformách nově, ale dříve byly v kinech, případně v televizích. Naše další tipy najdeš v pravidelných pátečních článcích, případně si je můžeš prohlédnout všechny pohromadě tady.

Vyproštění 2

Na Chrise Hemswortha se v akčňácích prostě chceš koukat. Jako špion Rake se zapsal už před třemi lety v prvním Vyproštění. V druhém díle bude muset zachránit z vězení rodinu gruzínského gangstera.

Z traileru se dá odtušit, že se můžeme těšit na poctivou dávku napínavých akčních scén s velmi zajímavou choreografií a kamerou Grega Baldiho. Skvěle působí i avizovaná jednadvacet minut trvající sekvence, která vypadá, jako by ji tvůrčí tým točil najednou (ve skutečnosti si však pomohl téměř neviditelným střihem). 

O Vyproštění 2 se mluví jako o akčním filmu letošního roku, jestli překoná finále příběhu hotelového zabijáka Johna Wicka, se ještě ukáže.

Premiéra: 16. června 2023
Kde si film pustit: Netflix
Délka filmu: Neuvedena
Režie: Sam Hargrave
Hrají: Chris Hemsworth, Golshifteh Farahani, Adam Bessa, Tinatin Dalakišvili, Olga Kurylenko, Patrick Newall 


Stan Lee

Stan Lee není jen nejslavnější komparzista na světě, ale především dal život největším legendám komiksu. Kousek z něj najdeš v podstatě v každém sešitu s logem Marvelu. Letos by bylo tvůrci sto let. V dokumentu od Davida Gelba najdeš shrnutí „sta let snění a sta let tvorby“. 

Doporučeno
Nejlepší true crimes, které teď najdeš na Netflixu ve stylu Dahmera a Menéndezových Nejlepší true crimes, které teď najdeš na Netflixu ve stylu Dahmera a Menéndezových 10. října 2024 v 13:00

Značka Marvel postupně překonala svého největšího konkurenta DC, nejprve v komiksech, později ve filmech. Válka dvou gigantů probíhá už přes šedesát let, a pokud se o ní chceš dozvědět víc, přečti si celý příběh v tomto článku.

Premiéra: 16. června 2023
Kde si film pustit: Disney+
Délka filmu: Neuvedena
Režie: David Gelb


Drag me to Dinner

„Show, kde drag queens vaří a pijí. Co by se mohlo pokazit?“ říká v traileru porotkyně Bianca Del Rio. V nové reality show na Hulu, kterou v České republice nejspíš převezme Disney+, bude skupina drag queens předvádět svůj kulinářský um Neilu Patricku Harrisovi, Haneefě Wood a drag umělkyni Biance Del Rio.

V každém díle dostanou performerky za úkol uspořádat party večeři. Porotci budou následně vyhodnocovat, komu se povedla nejlépe. Těšit se pravděpodobně můžeme na Prostřeno, jen zábavnější a barevnější. 

Premiéra: 31. května 2023
Kde si seriál pustit: Hulu (v Česku pravděpodobně Disney+)
Délka seriálu: Neuvedena
Vystupující: Neil Patrick Harris, Murray Hill, Haneefah Wood, Willam, David Burtka, Jinkx Monsoon, Alaska Thunderfuck

Downey’s Dream Cars

Robert Downey Jr. se po filmech pustil do dokumentární a televizní tvorby. Po netflixovém dokumentu o svém otci teď přichází s šestidílným pořadem o slavných amerických vozidlech, která jsou součástí jeho sbírky.

Doporučeno
Na co koukat o víkendu: Pitt a Clooney společně ve filmu a hvězdně obsazený český seriál Na co koukat o víkendu: Pitt a Clooney společně ve filmu a hvězdně obsazený český seriál 27. září 2024 v 17:00

Spolu s týmem expertů se Downey pustí do přestavby svých aut tak, aby jezdila s větším ohledem na životní prostředí. Přesto chce prý zachovat jejich „sílu a stylovost“.

Premiéra: 22. června 2023
Kde si seriálu pustit: Max (HBO Max)
Délka seriálu: 3 hodiny (epizoda 30 minut)
Vystupuje: Robert Downey Jr.


Arnold

Cesta Terminátora z rakouského venkova přes kulturistiku a filmy, funkci kalifornského guvernéra zase zpátky k filmům se ti představí v třídílném dokumentu. V sérii rozhovorů o svém životě promluví jak on sám, tak i jeho spolupracovníci, přátelé i konkurenti. Arnold je prostě fenomén a teď snad budeme moci konečně nahlédnout hluboko do jeho života.

Premiéra: 7. června 2023
Kde si seriál pustit: Netflix
Délka seriálu: 3 hodiny (epizoda 60 minut)
Režie: Lesley Chilcott
Hraje: Arnold Schwarzenegger 


Únos letadla

Během letu z Dubaje do Londýna unesou letadlo. Sam Nelson, korporátní vyjednavač, se pokusí zachránit všechny na palubě, a to právě pomocí svých pracovních dovedností. Seriál se natáčel v přesné kopii uneseného Airbusu, aby byly kulisy co nejvěrnější.

Stísněná a napínavá atmosféra v traileru a Idris Elba naznačují, že Hijack bude stát za zhlédnutí. Apple TV+ tvoří v posledních letech divácky i kriticky úspěšné seriály a my doufáme, že se sedmidílná řada přidá k těm povedeným.

Premiéra: 28. června 2023
Kde si seriál pustit: Apple TV+
Délka seriálu: 5 hodin 1 minuta (epizoda 43 minut)
Tvůrce: George Kay
Režie: Jim Field Smith
Hrají: Idris Elba, Max Beesley, Justin Salinger, Holly Aird, Aimee Kelly, Alexis Zegerman


Zaklínač (3. série)

Henry Cavill bude naposledy jako Geralt z Rivie kosit nestvůry ve třetí řadě úspěšného seriálu. Království se propadají do chaosu a válečných zvěrstev. Vzhledem ke knihám, ze kterých třetí série vychází (např. Čas opovržení), bychom se měli dočkat temnější a brutálnější verze seriálu než v předchozích sezónách.

Premiéra: 29. června 2023
Kde si seriál pustit: Netflix
Délka seriálu: 6 hodin 40 minut (epizoda 50 min)
Tvůrci: Lauren Schmidt
Režie: Stephen Surjik
Předloha: Andrzej Sapkowski
Hrají: Henry Cavill, Freya Allan, Robbie Amell, Jóhannes Haukur Jóhannesson

Krásný život

Hudební snímek o nadaném rybáři Elliottovi, kterého na večírku objeví úspěšná producentka Suzanne. Ta se pokusí z mladého muzikanta udělat obrovskou hvězdu. Na této cestě musí ale podle Netflixu čelit své minulosti a původu. Navíc se mezi ním a Suzanninou dcerou začíná tvořit romantické pouto.

Doporučeno
Tento Netflix hack ti usnadní vyhledávání. S tajnými kódy najdeš filmy, ke kterým se jinak dostaneš jen stěží Tento Netflix hack ti usnadní vyhledávání. S tajnými kódy najdeš filmy, ke kterým se jinak dostaneš jen stěží 3. září 2024 v 11:00

Krásný život podle anotace může upadnout do klišé hudebních dramat, stojí za ním ale oceňovaný režisér. Mehdi Avaz stihl posbírat dánské filmové ceny za film Kolize i Dokud jsme na živu. Jeho nový film by se tak snad mohl povést, i kdyby se mělo jednat jen o kvalitně natočený kýč.

Premiéra: 1. června 2023
Kde si film pustit: Netflix
Délka filmu: 1 hodina 38 minut
Režie: Mehdi Avaz
Hrají: Christopher, Ardalan Esmaili, Christine Albeck Børge, Inga Ibsdotter Lilleaas, Sebastian Jessen, Paw Henriksen
Domů
Sdílet
Diskuse