Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. května 2023 17:00
Čas čtení 3:31
Radim Šlechta

Červnové pecičky online: Na VOD platformách tě čeká Arnold, Downey, Hemsworth i drag queens. A to chceš

Červnové pecičky online: Na VOD platformách tě čeká Arnold, Downey, Hemsworth i drag queens. A to chceš
Zdroj: Wikimedia Commons/volně k užití
FILMY A SERIÁLY FILMY 2023 NEJLEPŠÍ FILMY NETFLIX NETFLIX FILMY NOVÉ FILMY PROGRAM STREAMINGOVÝCH SLUŽEB
Uložit Uložené

Toto přijde v červnu na streamovací platformy. Vybrali jsme to nejzajímavější, abys ty nemusel*a.

Co tě čeká v červnu na streamovacích platformách? Sestavili jsme pro tebe přehled filmů a seriálů, které na VOD službách v následujícím měsíci mají premiéru a mohly by stát za zhlédnutí. Vybírali jsme podle tvůrčích týmů, předběžných recenzí nebo zajímavého obsazení.

Nezařazovali jsme ty snímky, které budou na platformách nově, ale dříve byly v kinech, případně v televizích. Naše další tipy najdeš v pravidelných pátečních článcích, případně si je můžeš prohlédnout všechny pohromadě tady.

Vyproštění 2

Na Chrise Hemswortha se v akčňácích prostě chceš koukat. Jako špion Rake se zapsal už před třemi lety v prvním Vyproštění. V druhém díle bude muset zachránit z vězení rodinu gruzínského gangstera.

Z traileru se dá odtušit, že se můžeme těšit na poctivou dávku napínavých akčních scén s velmi zajímavou choreografií a kamerou Grega Baldiho. Skvěle působí i avizovaná jednadvacet minut trvající sekvence, která vypadá, jako by ji tvůrčí tým točil najednou (ve skutečnosti si však pomohl téměř neviditelným střihem). 

O Vyproštění 2 se mluví jako o akčním filmu letošního roku, jestli překoná finále příběhu hotelového zabijáka Johna Wicka, se ještě ukáže.

Premiéra: 16. června 2023
Kde si film pustit: Netflix
Délka filmu: Neuvedena
Režie: Sam Hargrave
Hrají: Chris Hemsworth, Golshifteh Farahani, Adam Bessa, Tinatin Dalakišvili, Olga Kurylenko, Patrick Newall 


Stan Lee

Stan Lee není jen nejslavnější komparzista na světě, ale především dal život největším legendám komiksu. Kousek z něj najdeš v podstatě v každém sešitu s logem Marvelu. Letos by bylo tvůrci sto let. V dokumentu od Davida Gelba najdeš shrnutí „sta let snění a sta let tvorby“. 

Doporučeno
Viděli jsme nový sci-fi seriál od tvůrců Hry o trůny. Z Problému tří těles ti exploduje hlava Viděli jsme nový sci-fi seriál od tvůrců Hry o trůny. Z Problému tří těles ti exploduje hlava 20. března 2024 9:00

Značka Marvel postupně překonala svého největšího konkurenta DC, nejprve v komiksech, později ve filmech. Válka dvou gigantů probíhá už přes šedesát let, a pokud se o ní chceš dozvědět víc, přečti si celý příběh v tomto článku.

Premiéra: 16. června 2023
Kde si film pustit: Disney+
Délka filmu: Neuvedena
Režie: David Gelb


Drag me to Dinner

„Show, kde drag queens vaří a pijí. Co by se mohlo pokazit?“ říká v traileru porotkyně Bianca Del Rio. V nové reality show na Hulu, kterou v České republice nejspíš převezme Disney+, bude skupina drag queens předvádět svůj kulinářský um Neilu Patricku Harrisovi, Haneefě Wood a drag umělkyni Biance Del Rio.

V každém díle dostanou performerky za úkol uspořádat party večeři. Porotci budou následně vyhodnocovat, komu se povedla nejlépe. Těšit se pravděpodobně můžeme na Prostřeno, jen zábavnější a barevnější. 

Premiéra: 31. května 2023
Kde si seriál pustit: Hulu (v Česku pravděpodobně Disney+)
Délka seriálu: Neuvedena
Vystupující: Neil Patrick Harris, Murray Hill, Haneefah Wood, Willam, David Burtka, Jinkx Monsoon, Alaska Thunderfuck

Downey’s Dream Cars

Robert Downey Jr. se po filmech pustil do dokumentární a televizní tvorby. Po netflixovém dokumentu o svém otci teď přichází s šestidílným pořadem o slavných amerických vozidlech, která jsou součástí jeho sbírky.

Doporučeno
Miroslava pracovala s Tomem Hollandem i Mattem Damonem. Jaké bylo zaskakování za Millie Bobby Brown v novém hitu od Netflixu? Miroslava pracovala s Tomem Hollandem i Mattem Damonem. Jaké bylo zaskakování za Millie Bobby Brown v novém hitu od Netflixu? 19. března 2024 8:30

Spolu s týmem expertů se Downey pustí do přestavby svých aut tak, aby jezdila s větším ohledem na životní prostředí. Přesto chce prý zachovat jejich „sílu a stylovost“.

Premiéra: 22. června 2023
Kde si seriálu pustit: Max (HBO Max)
Délka seriálu: 3 hodiny (epizoda 30 minut)
Vystupuje: Robert Downey Jr.


Arnold

Cesta Terminátora z rakouského venkova přes kulturistiku a filmy, funkci kalifornského guvernéra zase zpátky k filmům se ti představí v třídílném dokumentu. V sérii rozhovorů o svém životě promluví jak on sám, tak i jeho spolupracovníci, přátelé i konkurenti. Arnold je prostě fenomén a teď snad budeme moci konečně nahlédnout hluboko do jeho života.

Premiéra: 7. června 2023
Kde si seriál pustit: Netflix
Délka seriálu: 3 hodiny (epizoda 60 minut)
Režie: Lesley Chilcott
Hraje: Arnold Schwarzenegger 


Únos letadla

Během letu z Dubaje do Londýna unesou letadlo. Sam Nelson, korporátní vyjednavač, se pokusí zachránit všechny na palubě, a to právě pomocí svých pracovních dovedností. Seriál se natáčel v přesné kopii uneseného Airbusu, aby byly kulisy co nejvěrnější.

Stísněná a napínavá atmosféra v traileru a Idris Elba naznačují, že Hijack bude stát za zhlédnutí. Apple TV+ tvoří v posledních letech divácky i kriticky úspěšné seriály a my doufáme, že se sedmidílná řada přidá k těm povedeným.

Premiéra: 28. června 2023
Kde si seriál pustit: Apple TV+
Délka seriálu: 5 hodin 1 minuta (epizoda 43 minut)
Tvůrce: George Kay
Režie: Jim Field Smith
Hrají: Idris Elba, Max Beesley, Justin Salinger, Holly Aird, Aimee Kelly, Alexis Zegerman


Zaklínač (3. série)

Henry Cavill bude naposledy jako Geralt z Rivie kosit nestvůry ve třetí řadě úspěšného seriálu. Království se propadají do chaosu a válečných zvěrstev. Vzhledem ke knihám, ze kterých třetí série vychází (např. Čas opovržení), bychom se měli dočkat temnější a brutálnější verze seriálu než v předchozích sezónách.

Premiéra: 29. června 2023
Kde si seriál pustit: Netflix
Délka seriálu: 6 hodin 40 minut (epizoda 50 min)
Tvůrci: Lauren Schmidt
Režie: Stephen Surjik
Předloha: Andrzej Sapkowski
Hrají: Henry Cavill, Freya Allan, Robbie Amell, Jóhannes Haukur Jóhannesson

Krásný život

Hudební snímek o nadaném rybáři Elliottovi, kterého na večírku objeví úspěšná producentka Suzanne. Ta se pokusí z mladého muzikanta udělat obrovskou hvězdu. Na této cestě musí ale podle Netflixu čelit své minulosti a původu. Navíc se mezi ním a Suzanninou dcerou začíná tvořit romantické pouto.

Doporučeno
Největší přehled chystaných filmů, které zboří internet. Kdy dorazí nový Pán prstenů? Největší přehled chystaných filmů, které zboří internet. Kdy dorazí nový Pán prstenů? 12. března 2024 8:00

Krásný život podle anotace může upadnout do klišé hudebních dramat, stojí za ním ale oceňovaný režisér. Mehdi Avaz stihl posbírat dánské filmové ceny za film Kolize i Dokud jsme na živu. Jeho nový film by se tak snad mohl povést, i kdyby se mělo jednat jen o kvalitně natočený kýč.

Premiéra: 1. června 2023
Kde si film pustit: Netflix
Délka filmu: 1 hodina 38 minut
Režie: Mehdi Avaz
Hrají: Christopher, Ardalan Esmaili, Christine Albeck Børge, Inga Ibsdotter Lilleaas, Sebastian Jessen, Paw Henriksen
Domů
Sdílet
Diskuse