Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Samsung.
8. června 2023 9:30
Čas čtení 2:50
Sponzorovaný obsah

Lokace jako z The Last of Us nebo české Maledivy. Dechberoucí místa v Česku, kde nepotkáš davy turistů

Lokace jako z The Last of Us nebo české Maledivy. Dechberoucí místa v Česku, kde nepotkáš davy turistů
Zdroj: Pexels/Vlad Bagacian
ZAJÍMAVOSTI ČESKO CESTOVÁNÍ
Uložit Uložené

Tyto lokace tě nadchnou, ať už si chceš pročistit hlavu, uspořádat romantický piknik, nebo si vyšperkovat feed originálními fotkami.

Přemýšlíš, kam během teplých dnů zmizet z města a neláká tě šlapat se zástupem turistů na Karlštejn? Máme pro tebe tipy na zapomenutá místa, o kterých možná ani netušíš, že se nachází v Česku. Prozkoumej opuštěný důl, kde se budeš cítit jako v postapokalyptickém filmu, nebo zatopený lom, kterému se díky průzračné vodě přezdívá Maledivy. Uprostřed panenské přírody zapomeneš na všední problémy. 

Epická Jízda Českem a Slovenskem

Tipy na výjimečné lokace jsme získali na instagramovém profilu, který mapuje cestu třech mladých lidí napříč Českem a Slovenskem. Abeja, Duppy a Martin společně tráví 23 dnů a nocí a zažívají spolu různá dobrodružství jako kurz přežití nebo včelaření. Na sociálních sítích pak předávají sledujícím tipy na neobvyklé zážitky a místa, která stojí za návštěvu.

Roadtrip s názvem Epická Jízda, který absolvují pod záštitou značky Samsung, zaznamenávají na mobily z řady Galaxy S23. Ukazují, jak pomocí nich vytvořit originální videa a fotky nejen za denního světla, ale také v noci. Telefony řady Galaxy S23 mají totiž zdokonalený režim Nightography, díky kterému zvládají ostré fotky i za špatných světelných podmínek. Disponují širokoúhlým fotoaparátem s rozlišením až 200 Mpx, který dokáže přiblížit vesmírné objekty tak, že uvidíš každý detail. Navíc mají vysokou výdrž baterie, takže jsou ideálním parťákem právě na roadtripy, kde si můžeš zkrátit několikahodinové cesty pařením oblíbených her. Přesvědč se o tom na vlastní oči na Instagramu a TikToku Epická Jízda a nasbírej tipy, kam vyrazit za fotkou i nezapomenutelnými zážitky.

sleduj epickou jízdu
Samsung, epická jízda
Zdroj: Samsung

Cínový důl Rolava

Jedním z míst, které by sis neměl*a nechat ujít, je bývalý cínový důl Rolava-Sauersack v Krušných horách. Pozůstatky budov z druhé světové války jsou ukryté v lesích poblíž městečka Přebuz. Součástí areálu jsou šachty, továrna na zpracování rudy, rybník, ze kterého se odčerpávala voda, a bývalý zajatecký tábor. Na místě panuje díky jeho historii temná atmosféra, ve které si budeš připadat jako postava ze seriálu The Last of Us. Je volně přístupné, ale neudržuje se, takže je potřeba dbát na zvýšenou opatrnost při překonávání překážek v podobě kořenů a starých drátů.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Epická Jízda (@epickajizda)

Kaolinový lom u Nepomyšle

Jestli hledáš místo, kde se osvěžíš v horkém počasí a užiješ si netradiční koupačku, zkus bývalý kaolinový lom nedaleko Nepomyšle na Podbořansku. K jezírku se dostaneš pohodlně pěšky i na kole. A jakmile dorazíš na místo, pochopíš, proč se zdejší pláži přezdívá Maledivy. Okouzlí tě totiž nejen záplavou bílého písku, ale také azurovou barvou vody, která opravdu připomíná pláže na Maledivách. Koupání v jezírku je povolené na vlastní nebezpečí. Nejprve proto opatrně prozkoumej terén a až potom vyraz do vody.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Epická Jízda (@epickajizda)

Mariina skála

Při návštěvě Českého Švýcarska nevynechej výšlap na Mariinu skálu. Původně to byla požární pozorovatelna, kterou nechal vybudovat kníže Ferdinand Kinský v polovině 19. století. Vrcholek s altánkem najdeš asi 1,5 kilometru cesty po červené turistické trase z Jetřichovic. Je to kousek, ale připrav se na prudší stoupání, které může dát slabším kondičkám zabrat. Výhled, který se ti naskytne, však bude dostatečnou odměnou za sportovní výkon. Nejvíce si pohled shora užiješ při východu a západu slunce. Vyhlídka je celoročně volně přístupná.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Epická Jízda (@epickajizda)

Vyhlídka Špička

Futuristickou rozhlednu najdeš na Malém Špičáku v Jizerských horách. Zaujme tě velmi netradičním tvarem, který připomíná mimozemskou loď nebo lžíci. Záměrem architektů však bylo vytvořit vyhlídku připomínající bob jako odkaz, že na místě kdysi začínala Tanvaldská bobová dráha. Zajímavý je také zrcadlový povrch odrážející zdeformovaný obraz krajiny. Nejrychleji se na vrchol dostaneš po modré značce z Horního Tanvaldu, od penzionu „Pod Špičákem“. Po přibližně kilometru dlouhé cestě tě čeká vyhlídka na Tanvald, Ještěd a část Jizerských hor.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Epická Jízda (@epickajizda)

Přehrada Desná

Trosky přehrady na řece Bílá Desná dodnes připomínají tragédii, která se na místě udála v pondělí 18. září roku 1916. Tehdy ráno lesní dělníci zpozorovali pramínek vytékající z tělesa hráze. Ačkoliv záležitost nahlásili, neštěstí už nezabránili. Zhruba o hodinu později se hráz přehrady protrhla a připravila 65 lidí o život a dalších více než 300 lidí o střechu nad hlavou. K protržení hráze došlo pouze necelý rok potom, co byla přehrada Desná postavena. Více o neveselé, ale zajímavé historii tohoto místa se dozvíš na naučné stezce „Protržená přehrada“, která vypráví celý příběh na 6 zastaveních okolo nádrže.

A pokud chceš poznat další zajímavá místa, sleduj Instagram a TikTok Epická Jízda. Momentálně se celý tým nachází na Slovensku, takže se můžeš inspirovat, kam za epickými zážitky vyrazit u našich sousedů. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Epická Jízda (@epickajizda)

Domů
Sdílet
Diskuse