Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. července 2023 13:04
Čas čtení 1:14
Veronika Dlesková

Novou sociální síť Threads používají i někteří zaměstnanci Twitteru. „Je prostě lepší,“ píší

Novou sociální síť Threads používají i někteří zaměstnanci Twitteru. „Je prostě lepší,“ píší
Zdroj: GETTY IMAGES/Chesnot
TECH THREADS TWITTER
Uložit Uložené

Podle průzkumu serveru The Daily Beast používá novou sociální síť společnosti Meta téměř čtvrtina zaměstnanců Twitteru. A podle některých výpovědí jsou tam mimo jiné proto, že Threads považují za uživatelsky příjemnější síť.

Meta vydala svou konkurenční síť k Twitteru minulý čtvrtek. Na Threads se od té doby přihlásilo více než 100 milionů uživatelů. A jsou mezi nimi současní i bývalí zaměstnanci Twitteru.

Zatímco někteří se na Threads přihlásili především proto, aby obhlédli konkurenční platformu, jiní ji považují za uživatelsky příjemnější než Twitter. „Dostanu za to padáka, ale jsem zaměstnancem Twitteru a nikdy jsem ho pořádně nepoužíval. Threads je prostě lepší,“ napsal minulý týden na Threads jeden ze zaměstnanců Twitteru. 

Doporučeno
Víme, jak se registrovat na Threads. Na nové sociální síti jsou už desítky Čechů a Češek Víme, jak se registrovat na Threads. Na nové sociální síti jsou už desítky Čechů a Češek 11. července 2023 14:06

Podle serveru CNBC se za dva dny po spuštění Threads snížila aktivita na Twitteru o 5 procent ve srovnání s týdnem předchozím. To ovšem vyvrací CEO Twitteru Linda Yaccarino. Ta v tweetu napsala, že „Twitter za poslední týden zažil svůj nejaktivnější den od února“. „Existuje pouze jeden Twitter. Víte to vy. Vím to já,“ dodala. 

Majitel Twitteru Elon Musk se od chvíle, kdy byla konkurenční síť spuštěna, snaží Threads znehodnotit. Upozorňuje na omezování určitého obsahu, vyhrožuje žalobou za údajnou krádež obchodního tajemství, a dokonce vyzval šéfa Mety Marka Zuckerberga k „soutěži v poměřování velikosti penisů“. 

Server The Daily Beast vzal náhodný vzorek 133 současných zaměstnanců Twitteru a zjistil, že 31 z nich už si založilo účet na Threads. Vzhledem k tomu, že Twitter zaměstnává asi 1500 lidí, je možné, že na konkurenční síti si založily svůj účet stovky zaměstnanců Twitteru. 

Doporučeno
Elon Musk slaví narozeniny. Vybrali jsme 6 nejbizarnějších faktů o něm Elon Musk slaví narozeniny. Vybrali jsme 6 nejbizarnějších faktů o něm 28. června 2023 11:00

Někteří ze zaměstnanců jsou na Threads především proto, aby zjistili, jak konkurenční platforma funguje a co její užívání obnáší. Jiní ale Threads využívají k tomu, aby pomluvili svého šéfa. V souvislosti se soutěží v poměřování velikosti penisů, kterou Musk navrhl, jeden ze zaměstnanců Twitteru napsal„Někdo zkontrolujte Muska. Nezvládá to moc dobře.“

Domů
Sdílet
Diskuse