Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
14. července 2023 16:00
Čas čtení 1:39
Radim Šlechta

Co si pustit o víkendu: Sex, drogy, Margot Robbie a Joaquin Phoenix tě unesou na psycho tripech

Co si pustit o víkendu: Sex, drogy, Margot Robbie a Joaquin Phoenix tě unesou na psycho tripech
Zdroj: Paramount Pictures
FILMY A SERIÁLY CO SI PUSTIT O VÍKENDU KVIFF.TV SKYSHOWTIME
Uložit Uložené

Překonej víkendová vedra se zataženými závěsy a dobrým filmem.

Víkend zase přichází a čekají nás jak brutální vedra, tak i pořádné slejváky. Na výlet nic ideálního, z plovárny tě vyžene déšť. Nejlepší tedy bude, když o víkendu zůstaneš doma a pořádně si odpočineš u kvalitního filmu. Tak jako každý pátek pro tebe máme tipy na dobré filmy, které jsou nově na VOD platformách.

Jestli miluješ dlouhé filmy, dnešní tipy jsou přesně pro tebe. A pokud bychom se ti netrefili do vkusu, koukni na předchozí články v rubrice Co si pustit o víkendu

Babylon

Damien Chazzele miluje jazz, filmy, spektákl a muzikály. Určitě vzpomínáš na emočně intenzivní Whiplash nebo úspěšný La La Land. Ve svém posledním snímku Babylon tě provede historií Hollywoodu se vší pompou.

Babylon
Zdroj: Paramount Pictures


Užiješ si divoké večírky s drogami, sexem a slonem, ale i těžký pád velkých hvězd na tvrdé dno. Babylon můžeš brát jako milostný dopis zlaté éře Hollywoodu, ale najdeš v něm i pořádnou dávku hořkosti po stovkách životů, které filmové prostředí zničilo. 

Doporučeno
Co si pustit o víkendu: Jeden z nejlepších českých filmů roku je konečně online Co si pustit o víkendu: Jeden z nejlepších českých filmů roku je konečně online 22. prosince 2023 11:00

Na skvělého Brada Pitta, ambiciózní Margot Robbie nebo sociopatického Tobyho Maguira s nejzkaženějšími zuby na světě se můžeš nově podívat na SkyShowtime.

Babylon
Režie: Damien Chazelle
Scénář: Damien Chazelle
Hudba: Justin Hurwitz
Hrají: Diego Calva, Margot Robbie, Brad Pitt, Jean Smart, Jovan Adepo, Li Jun Li, Lukas Haas, Max Minghella, Tobey Maguire, Olivia Hamilton
Doporučeno
KVÍZ: „Zavřete oči, odcházím.“ Poznáš hvězdy českých prvorepublikových filmů? KVÍZ: „Zavřete oči, odcházím.“ Poznáš hvězdy českých prvorepublikových filmů? 13. července 2023 15:00

On se bojí

Režisér úspěšného a povedeného hororu Midsommar Ari Aster se letos vrátil s psychologickým dramatem s hororovými prvky On se bojí. Bohatý byznysmen jménem Beau se bojí života, světa i svojí mámy a na cestě za rodinou se dostává do spirály absurdních situací.

Bea is Afraid
Zdroj: A24


Dostává se mezi lidi bez domova i mezi kočovné herce, jeho matka umírá bizarním způsobem a on sám se musí postupně vyrovnávat se svými traumaty, strachy z minulosti a vzít svůj život (i ten nepracovní) do vlastních rukou. Výstřední film sice není pro každého, ale pokud se ti líbí Asterův styl, tenhle tříhodinový psycho trip tě nadchne. O to spíš, když v něm hlavní roli hraje Joaquin Phoenix, kterého prostě nejde nemilovat. 

On se bojí najdeš na platformě Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech KVIFF.TV.

 

On se bojí (Beau is Afraid)
Režie: Ari Aster
Scénář: Ari Aster
Hrají: Joaquin Phoenix, Patti LuPone, Amy Ryan, Nathan Lane

Jestli se ti nechce pouštět na dlouhé filmové výpravy, na Disney+ si můžeš dát historickou lahůdku klidně jen na pět minut. Platforma zveřejnila digitalizovanou verzi slavného tance kostlivců z roku 1929 a my rozhodně doporučujeme podívat se na ni. Na platformě HBO Max nově najdeš letošní remake klasiky Sama Raimiho Smrtelné zlo: Probuzení a na Netflixu dokument o osmdesátkové legendě Wham!

Skeleton dance, tanec kostlivců
Zdroj: Disney
Domů
Sdílet
Diskuse