Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. července 2023 16:47
Čas čtení 0:57
Kateřina Viková

Česká stopa u Barbie doma. Jaké růžové doplňky z filmu pochází od nás?

Česká stopa u Barbie doma. Jaké růžové doplňky z filmu pochází od nás?
Zdroj: Instagram/margotrobbieofficial
FILMY A SERIÁLY BARBIE ČESKO FILM
Uložit Uložené

V očekávaném snímku Barbie budou mít svůj filmový debut ručně foukané džbány, které pochází z dílen rodinné severočeské společnosti Klimchi, informuje CzechCrunch.

Jak si jistě mnozí všimli, v Barbielandu, světě filmu Barbie v hlavní roli s Margot Robbie a Ryanem Goslingem, musí být všechno růžové. Od Barbiiných outfitů přes její auto až po doplňky v domácnosti. Jiné než růžové džbány na nápoje by si Barbie ve svém domě nemohla dovolit. A právě pro české skláře růžové sklo není žádný problém. 

Doporučeno
Móda turistů: Takto se oblékli cizinci v centru Prahy. Bez čeho na cestách nedají ani ránu? Móda turistů: Takto se oblékli cizinci v centru Prahy. Bez čeho na cestách nedají ani ránu? 13. července 2023 11:00

Původně růžové džbány jsou nejúspěšnějším produktem firmy

Česká sklářská firma Klimchi ze severočeského Kamenického Šenova pro produkci zajistila ručně foukané džbány z edice Rosaline Hobnail, a to v nízké a vysoké variantě, které jsou od základu vyráběny v růžovém odstínu. „Jsem nadšený, že naše růžové džbány budou mít svůj velký filmový debut ve snímku Barbie,“ uvádí zakladatel společnosti Lukáš Klimčák.

džbán Klimchi Barbie
Zdroj: Klimchi.cz

„Je pro mě obrovskou poctou vidět naše výrobky spojené s takovým projektem a po boku slavných herců. Snažíme se českému sklu dělat dobré jméno v zahraničí a toto je další dílek do skládačky. Hobnailový džbán je první a nejúspěšnější produkt od Klimchi. V naší rodinné sklárně se vyrábí už několik desetiletí,“ doplňuje zakladatel firmy.

džbány klimči
Zdroj: klimchi.cz

Barbie má v Česku premiéru 20. července, za oceánem o den později. Ve stejnou dobu se navíc pro vybrané šťastlivce otevře i poměrně unikátní záležitost v podobě ubytování v tom nejrůžovějším domě, který je v kalifornském Malibu k dispozici. Za projektem stojí portál Airbnb, který dá okusit, jak by se asi bydlelo v kůži jednoho z nejslavnějších párů – Barbie a Kena. 

Najdete ve videu z Barbiina domu záběr českých džbánů?

Domů
Sdílet
Diskuse