Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš článek:
Jak dosáhnout intenzivnějšího orgasmu a zabránit předčasné ejakulaci? Pomůže ti edging

Pravděpodobně se teď ptáš, proč bys vůbec měl*a chtít oddalovat svůj orgasmus. Inu, důvodů je hned několik. Jak jsme již zmiňovali, edging vede ke zvýšení intenzity orgasmu a sexuálního prožitku, může zabránit předčasné ejakulaci či předčasnému orgasmu, ale někteří lidé ho také používají k posílení sebedůvěry.

Doporučeno
Po sexu místo mě „objal“ mobil. Phubbing může být zabijákem vztahu, jak ho poznat a jak se mu bránit? Po sexu místo mě „objal“ mobil. Phubbing může být zabijákem vztahu, jak ho poznat a jak se mu bránit? 2. května 2024 16:00

Osoby s vagínou se pak k edgingu uchylují především proto, aby prozkoumaly, jak dlouhé pauzy si mezi stimulací mohou dávat, aby neztratily vzrušení. Autorka knihy Come As You Are Emily Nagoski popisuje, že sexuální touha má svůj plyn, ale také svoji brzdu. A právě edging může mít vliv na to, že tvoje tělo „přestane šlapat na brzdu“. S tím souhlasí i sexuoložka Jennifer Litner ze společnosti Embrace Sexual Wellness. „Edging zvyšuje pocit příjemnosti a může tak zvýšit motivaci člověka k sexu,“ míní.

Co se osob s penisem týče, tam je důvod jasný – oddálení orgasmu a zabránění předčasné ejakulace.

Edging tedy může zintenzivnit sexuální aktivitu, zvýšit vzrušení, vést k uspokojivějšímu orgasmu, prodloužit dobu trvání sexuálních aktivit a posílit důvěru v ložnici. Párům tato praktika přináší velké množství napětí a zábavy, tak proč se jí bránit?

Doporučeno
Boříme tabu: Sex během menstruace je vzrušující a sexy. Poradíme ti, jak na něj Boříme tabu: Sex během menstruace je vzrušující a sexy. Poradíme ti, jak na něj 5. června 2023 6:00

Krok po kroku: Poradíme ti, jak na edging

Teď už víš, že ti edging může přinést potěšení a pomoci ti v partnerském soužití, ale jak na něj? Přinášíme ti návod krok po kroku.
 
> Mluvte o tom: Edging můžeš buď vyzkoušet sám*sama, nebo s protějškem. Pokud se rozhodnete tuto praktiku provozovat v páru, nejprve si o tom promluvte. Musíte najít shodu v tom, že ji oba chcete zkusit, že je vám to oběma příjemné a že o to máte zájem.
> Dostatek času: Ať už pak edging vyzkoušíš sám*sama, nebo ne, vyhraď si na něj dostatek času. Třeba 30 minut, během kterých budeš mít jistotu, že tě nikdo nebude rušit. Ulehni do postele a začni masturbovat (nebo začněte se stimulací).
> Naslouchej svému tělu: Jakmile začneš mít pocit, že jsi jen kousek od vyvrcholení, se sexuální aktivitou okamžitě přestaň. Lepší je přestat příliš brzy než čekat, až bude pozdě. Až budeš mít s edgingem více zkušeností, tuto hranici můžeš posouvat dál, ale zprvu raději neriskuj.
> Pauza je zásadní: Nedej se a s pauzou vydrž, než nutkání vyvrcholit úplně odezní. U někoho to může trvat několik sekund, u někoho zase několik minut. Vzrušení prodýchej, uklidni se a počkej, než erekce úplně opadne nebo než přestaneš být tolik vzrušená.
> Ding ding, next round: Jakmile budeš mít pocit, že máš vše pod kontrolou, začni znovu masturbovat / oddávat se sexu. Tyto dva body pak zkus opakovat alespoň čtyřikrát až pětkrát, než si konečně dovolíš vyvrcholit.
 
Okamžiky mezi zahájením masturbace/sexu a vyvrcholením se časem začnou prodlužovat. Pokud však zlepšení neuvidíš, doporučujeme ti prozkoumat různé techniky masturbace. Můžeš zkusit třeba edging o samotě nebo masturbaci bez lubrikantu, pomocí kterých znovu získáš kontrolu nad svými orgasmy.

masturbace
Zdroj: Unsplash/Deon Black/k volnému užití

„Modré koule“? Nesmysl

Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek končí na další straně
Strana 2 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse