Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. června 2023 6:00
Čas čtení 3:39
Tereza Šnajdrová

Boříme tabu: Sex během menstruace je vzrušující a sexy. Poradíme ti, jak na něj

Boříme tabu: Sex během menstruace je vzrušující a sexy. Poradíme ti, jak na něj
Zdroj: Pexels/Karolina Grabowska/volně k použití
ZAJÍMAVOSTI SEX SEXUALITA
Uložit Uložené

Stereotypy nás nutí přemýšlet o menstruaci jako o něčem, co by mělo zůstat skryté, co by menstruující osoby měly v tajnosti přetrpět, a hlavně o tom nemluvit na veřejnosti.

Na ruku tomuto myšlení jdou i reklamy na menstruační potřeby, které krev vyobrazují jako neurčitou modrou tekutinu. Je tedy třeba na začátku jasně říct – menstruace je normální, stejně jako sex během ní. Neexistuje jediný důvod, proč bychom se každý měsíc měli ochuzovat o intimitu. Krev není jedovatá, nechutná a sex během menstruace tě naopak může příjemně překvapit.

Doporučeno
KOMENTÁŘ: Proč je sex během menstruace považován za tabu? Přinést ti může i nevídané potěšení KOMENTÁŘ: Proč je sex během menstruace považován za tabu? Přinést ti může i nevídané potěšení 15. prosince 2021 7:00

Zapomeň na tabu. Sex během menstruace je v naprostém pořádku

Menstruace ti nemusí bránit v tom, aby ses na několik dní zřekl*a sexu. Naopak. Penetrační i nepenetrační styk během menstruace je v naprostém pořádku, pokud je ti to příjemné a pokud na to ty i tvůj partner*partnerka máte náladu. Pojďme odhodit stud, který po staletí obklopoval menstruující osoby, a užívejme si, kdykoli se nám jen chce.
 
Neexistuje žádný biologický důvod, proč bychom se sexu během menstruace měli vyhýbat, proč bychom se za něj měli stydět nebo proč by nám měl připadat nechutný. Menstruační sex v sobě naopak skýtá mnoho výhod a je prospěšný jak pro duševní, tak i fyzické zdraví. Menstruační krev navíc může sloužit jako přirozený lubrikant a vede k potenciálnímu zvýšení sexuálního apetitu. Tak proč se o to ochudit?

Menstruační sex může zmírnit křeče a ozvláštnit rutinu

Ano, sex během menstruace přináší skutečné výhody. Tou největší je pravděpodobně zmírnění křečí, které patří k jedněm z nejhorších příznaků PMS (premenstruační syndrom) a se kterými se každý měsíc potýká většina menstruujících osob. Menstruační křeče vznikají důsledkem toho, že se děloha stahuje, aby uvolnila svou sliznici. Svaly dělohy se však stahují a uvolňují také během orgasmu, který tak může přinést úlevu od menstruačních bolestí. Kromě toho je také vědecky dokázáno, že vaginální stimulace ovlivňuje neurony v mozky a zvyšuje tak práh bolesti ženy. Penetrační nebo orální stimulace tedy může snížit menstruační bolest, a navíc je to mnohem větší zábava než lupnutí růžové tabletky proti bolesti.
 
Další výhodou je samotná menstruační krev, která slouží jako přirozený lubrikant, a styk tak může být pro obě strany snazší a příjemnější. Menstruační tekutina nesestává pouze z krve, ale také z buněk, které vystýlají děložní sliznici, díky čemuž má perfektní konzistenci a snadno může zastoupit lubrikant. Užívej si během menstruace a zároveň ušetři.  
 
Sex během menstruace může navíc způsobit, že tvoje menstruace bude kratší. Svalové kontrakce během orgasmu totiž rychleji vytlačí obsah dělohy a „tvé dny“ se mohou výrazně zkrátit.
 
Ačkoli si možná říkáš, že se během menstruace necítíš ve své kůži, necítíš se sexy, opak může být pravdou. Tvoje libido se díky hormonálním výkyvům v průběhu menstruačního cyklu mění a mnoho lidí se tak cítí více vzrušeně právě během menstruace. Jasně, první dva bolestivé dny pravděpodobně na sex nemá pomyšlení nikdo z nás, ale jakmile odezní ty největší bolesti a nepříjemný pocit, nestyď se a oddej se zvýšené sexuální touze. Prožiješ sex, na který dost možná jen tak nezapomeneš.
 
Pátým důvodem, proč je sex během menstruace tak skvělý, můžeme nazvat „novou formou intimity“ či „větší zábavou“. Pokud se pro něj totiž rozhodneš, svému mozku (a partnerovi*partnerce) vyšleš signál, že jsi dostatečně spokojený*spokojená se svým tělem a nestydíš se za něj, což je neuvěřitelně vzrušující. Intimitu tak povýšíte na novou úroveň a nebudete muset držet „sexuální půst“.

Doporučeno
Bude první sex bolet? A dosáhnu orgasmu? Shrnujeme vše, co potřebuješ vědět o prvním sexu Bude první sex bolet? A dosáhnu orgasmu? Shrnujeme vše, co potřebuješ vědět o prvním sexu 22. května 2023 6:00

Jak na sex během menstruace? Následuj tyto kroky

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 137821 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dočteš po odemknutí?

  • Jak na sex během menstruace krok po kroku.
  • Jestli můžeš během menstruace otěhotnět. 
  • Na co si dát největší pozor. 
Domů
Sdílet
Diskuse