Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. července 2023 14:09
Čas čtení 0:50
Adéla Ježková

TikTok spouští streamování hudby. Bude to konečná pro Spotify?

TikTok spouští streamování hudby. Bude to konečná pro Spotify?
Zdroj: Pixabay/konkarampelas/volně k užití
NEWS TIKTOK ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Společnost TikTok přišla s novou platformou pro streamování hudby. Jmenuje se jednoduše: TikTok Music.

Služba TikTok Music již téměř před dvěma týdny debutovala v Indonésii a Brazílii, nyní se vybraní uživatelé a uživatelky ke službě v beta verzi připojí také z Austrálie, Mexika a Singapuru. Zkoušet ji budou na tři měsíce zdarma, informuje server The Verge.

A o co se vlastně jedná? V podstatě je to stejná platforma, jako jsou třeba Spotify nebo Apple Music. Koupíš si předplatné a můžeš poslouchat své oblíbené interprety a interpretky, jak dlouho jen chceš.

Doporučeno
FOTO: Takto vypadá česká vlajka podle uživatelstva Redditu FOTO: Takto vypadá česká vlajka podle uživatelstva Redditu 24. července 2023 11:18

Společné playlisty virálních songů

„TikTok Music je platforma pro streamování hudby, která přináší nové způsoby poslechu. Streamujte svou oblíbenou hudbu z TikToku a objevujte nové a začínající umělce. Prozkoumejte jedinečné komunitní funkce, které vám pomohou vyjádřit se a spojit se s dalšími milovníky hudby,“ uvádí se v popisu služby na jejím oficiálním webu.

Uživatelé a uživatelky tak budou moci poslouchat plné verze virálních písní z TikToku a vytvářet společné playlisty. K dispozici budou mít také funkci podobnou Shazamu, prostřednictvím které si můžeš vyhledat název skladby, která právě hraje. Měsíční předplatné se podle spekulací bude pohybovat okolo 8 dolarů (v přepočtu zhruba 174 Kč).

Jak uvádí server Music Business Worldwide, TikTok Music bude pravděpodobně velkým konkurentem Spotify. To již v den oznámení TikTok Music zaznamenalo na newyorské burze pokles ceny svých akcií o 2,6 %.

Domů
Sdílet
Diskuse