Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je PR zpráva společnosti Samsung.
28. července 2023 18:25
Čas čtení 4:03
Sponzorovaný obsah

Nejlepší nástroje pro selfie i zdravý spánek. Toto jsou vylepšené Samsung Z Flip5, Z Fold5 a Galaxy Watch6

Nejlepší nástroje pro selfie i zdravý spánek. Toto jsou vylepšené Samsung Z Flip5, Z Fold5 a Galaxy Watch6
Zdroj: Samsung
TECH CHYTRÉ HODINKY SAMSUNG SMARTPHONE
Uložit Uložené

Nové produkty z dílny Samsung jsou odolnější, mají větší výdrž baterie a vychytávky, které ti usnadní život.

Samsung přichází s vylepšenými skládacími telefony Galaxy Z Flip5 a Galaxy Z Fold5. Mohou se pochlubit větším a odolnějším displejem, špičkovým výkonem i větší výdrží baterie. Současně značka představila novou řadu Galaxy Watch6, která nabízí komplexnější funkce v oblasti zdraví a pomáhá uživatelům se zdravým spánkovým režimem. V aktuálním Samsung Unpacked nechybí ani tablety řady Tab S9. Všechna zmíněná zařízení lze v České republice předobjednávat od 26. července, v obchodech budou dostupné od 11. srpna 2023. Co ti jako uživateli nabídnou nového?

Galaxy Z Flip5: Kreativní nástroj do kapsy

Galaxy Z Flip5 je se svým provedením a funkční výbavou ze všech telefonů Samsung Galaxy nejuniverzálnější. Okénko Flex Window je nově téměř 4× větší než u předchozí generace a dají se v něm rychle a snadno zobrazit nejrůznější užitečné informace. Díky widgetům jsou k dispozici předpověď počasí, ovládací prvky k audiopřehrávači nebo třeba poslední kurzy akcií v miniaplikaci Google Finance. 

Samsung Galaxy Z Flip5
Zdroj: Samsung

Díky rozměrnému okénku Flex Window si uživatel může pohodlně pořizovat selfie špičkovým zadním fotoaparátem. V režimu FlexCam lze fotografovat z nejrůznějších úhlů bez ruční manipulace s telefonem. V okně Flex Window pak můžeš pomocí režimu Quick View fotografie hodnotit, upravovat tonalitu nebo je mazat. 

Špičkovým fotografiím z Galaxy Z Flip5 navíc pomáhá moderní umělá inteligence a při slabém světle můžeš využít také oblíbené funkce pro noční fotografování. Systém zpracování signálu (ISP) spolehlivě odstraňuje veškerý rušivý šum, který nočním záběrům tolik škodí, a přitom v záběru zvýrazní detaily i barevné odstíny. A při fotografování z dálky přijde vhod desetinásobný digitální zoom.

předobjednej si galaxy z flip5
Samsung Galaxy Z Flip5, telefon, smartphone, mobil
Zdroj: Samsung

Galaxy Z Fold5: Skvělý pro multitasking

Mezi hlavní výhody Galaxy Z Fold5 patří obří displej a baterie s dlouhou výdrží, to celé v nejtenčím a nejlehčím těle z dosavadních modelů této řady. Vejde se všude a ze všech telefonů řady Galaxy Z má jednoznačně nejvyšší výkon.

Vylepšená lišta Taskbar umožňuje rychle přepínat mezi často používanými aplikacemi. Nyní se na ní zobrazí až čtyři nedávno používané programy. Nově funguje i přesouvání souborů obouruč, což se při práci může rovněž hodit – zejména při pohybu se soubory z displeje na displej. Stačí třeba jedním prstem podržet obrázek v galerii a druhým otevřít aplikaci s poznámkami, do které fotografii přesuneš.

telefon, mobil, smartphone, samsung galaxy Z Fold5
Zdroj: Samsung

Díky vyskakovacím oknům lze nechat aplikaci běžet na pozadí a používat ji pouze v případě potřeby – můžeš třeba sledovat videoklip a zároveň si o něm povídat s kamarády. Když někdo napíše, okno se zprávou samo vyskočí po straně displeje.

Procesor Qualcomm Snapdragon® 8 Gen 2 for Galaxy podporuje vyspělou grafiku a pomocí umělé inteligence umožňuje dynamické hraní i s funkcí multi-game. Díky vyspělému chladicímu systému s inteligentní distribucí tepla zvládne Galaxy Z Fold5 bez problémů i pořádný herní maraton bez zasekávání i ztráty výkonu.

předobjednej si galaxy z fold5
Samsung Galaxy Z Fold, telefon, smartphone, mobil
Zdroj: Samsung
Když si telefon koupíš v období od 26. 7. do 10. 8. (včetně) nebo do vyprodání zásob, získáš model s dvojnásobně vyšší kapacitou paměti za cenu modelu s kapacitou nižší. Po registraci na stránkách www.novysamsung.cz můžeš navíc odprodat své staré zařízení a k výkupní ceně získat bonus ve výši 3 500 Kč v případě koupě Galaxy Z Flip5 a 5 000 Kč při nákupu Galaxy Z Fold5. K výše uvedeným bonusům dostanou zákazníci při nákupu nových modelů do 31. 8. pojištění Samsung Care+ na 1 rok zdarma (nutná registrace).

Galaxy Watch6 pohlídají tvůj spánek i zdraví

Mezi hlavní přednosti hodinek řady Galaxy Watch6 patří holistický přístup k otázkám zdraví, skvělý výkon a také vylepšené elegantní provedení – tenčí rámeček, větší a jasnější displej a interaktivní uživatelské rozhraní. U obou modelů lze volit z mnoha různých univerzálních ciferníků a také z nových řemínků.

Displej se zvětšil o 20 %, takže se na něm lépe čte i píše, zobrazí více textu i větší klávesnici, a přitom hodinky nejsou přehnaně velké. Navíc je jasnější a má vyšší rozlišení – jas dosahuje 2000 nitů a ve funkci Always On Display ho lze měnit podle aktuálních podmínek, což přijde vhod například na přímém slunci. Také procesor a paměť se dočkaly vylepšení, což znamená pohotovější a rychlejší reakce. Hodinky umožňují platby prostřednictvím Google Pay.

Samsung Galaxy Watch6, smartwatch, chytré hodinky
Zdroj: Samsung

Na základě špičkových funkcí pro wellness a zdravý spánek nabízejí hodinky Galaxy Watch6 podrobnou analýzu spánkového skóre a jeho nejdůležitějších faktorů. Mezi ně patří celková délka spánku, spánkový cyklus, doba, po kterou je uživatel vzhůru, a celkový fyzický i duševní odpočinek. Díky tomu mohou uživatelé sledovat, jak kvalitně každou noc spí. 

V nabídce zároveň stále zůstává model Galaxy Watch5 Pro určený pro nadšené sportovce a dobrodruhy, který navíc v těchto dnech dostává softwarové vylepšení.

Také při koupi Galaxy Watch6 a Galaxy Watch6 Classic lze získat výkupní bonus a pojištění Samsung Care+ na 1 rok zdarma. K výkupní ceně můžeš dostat bonus ve výši 2 000 Kč v případě koupě Galaxy Watch6 a 3 000 Kč při nákupu Galaxy Watch6 Classic. Podmínky jsou stejné jako v případě nákupu telefonu.
Samsung Galaxy Watch6, smart watch, chytré hodinky
Zdroj: Samsung

Samsung Galaxy Tab S9 posouvá laťku mezi tablety

Samotné tablety řady Galaxy Tab S9 jsou štíhlejší než jejich předchůdci, jejich funkční výbava ovšem rozhodně hubená není. Všechny tři nové modely, tedy Galaxy Tab S9, S9+ a S9 Ultra, disponují vynikajícím displejem Dynamic AMOLED 2X a mimořádně výkonným procesorem Qualcomm Snapdragon® 8 Gen 2 for Galaxy. Součástí základního balení je i dotykové pero S Pen s certifikátem odolnosti IP68.

Zábavu na tabletech Galaxy Tab S9 ještě vylepšuje skvělý zvuk ze čtveřice reproduktorů, o 20 % větších oproti předchozí generaci. O kvalitu zvuku se postarala renomovaná společnost AKG, samozřejmostí je podpora Dolby Atmos.

V základním balení každého z modelů řady Galaxy Tab S9 se nachází doplněk, který uživatelé tabletů dobře znají a milují – dotykové pero Galaxy S Pen. Díky němu lze na tablet skutečně psát jako tužkou na papír. Tablety Galaxy Tab S9 i pero S Pen se v nové generaci pyšní certifikátem IP68, což znamená odolnost proti vlhkosti a prachu. Uživatelé mají díky tomu možnost používat tablet v zásadě kdekoli, aniž by si o něj museli dělat obavy. 

K nákupu tabletů Galaxy Tab S9, Galaxy Galaxy Tab S9+ a Galaxy Tab S9 Ultra nabízí Samsung výkupní bonus ve výši 5 000 Kč (při koupi Tab S9), 6 000 Kč (Galaxy Tab S9+) nebo 10 000 Kč (Galaxy Tab Ultra). Platí i akce na pojištění zdarma.
Samsung tablet
Zdroj: Samsung
Domů
Sdílet
Diskuse