Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
29. července 2023 12:00
Čas čtení 3:36
Radim Šlechta

Zažít zombie apokalypsu je lepší než trpět v korporátu. V srpnu tě čeká film s Gal Gadot i nový seriál ze světa Star Wars

Zažít zombie apokalypsu je lepší než trpět v korporátu. V srpnu tě čeká film s Gal Gadot i nový seriál ze světa Star Wars
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY NETFLIX NETFLIX FILMY NETFLIX SERIÁLY NOVÉ FILMY NA NETFLIXU PROGRAM DISNEY+ PROGRAM NETFLIX
Uložit Uložené

Tyhle srpnové premiéry na streamovacích platformách by tě neměly minout.

Srpen se pomalu, ale jistě blíží, a proto není úplně od věci vědět, co si pustit, když se v druhé polovině prázdnin budeš chtít skrýt před lidmi. Letní měsíce se sice nesou ve znamení nedostatku premiér na streamovacích platformách, takže to nejlepší nás teprve čeká, dobrou zprávou ale je, že se nám i přesto podařilo najít několik zajímavě vypadajících filmů a seriálů.

Premiéry jsme do seznamu vybírali podle tvůrčích týmů, obsazení, originální premisy nebo pozitivních recenzí zahraničního obecenstva a kritiků. Zařadili jsme takové snímky, které se doposud nikde nevysílaly. Pokud hledáš doporučení na nejlepší filmy a seriály z aktuální nabídky, přinášíme ti je každý týden v rubrice Co si pustit o víkendu.


Untold: Jake Paul the Problem Kid

Jake Paul se v průběhu času stal internetovým fenoménem. Do povědomí se zapsal svými klipy na dříve populární platformě Vine a později i svými pochybnými podnikatelskými plány. Nový dokument na Netflixu má ukázat kontroverzní postavu v celé její plasticitě se všemi úspěchy i problematickými rysy, jako jsou nekalé praktiky nebo třeba konflikty s bratrem Loganem.

Doporučeno
Převýchovné zařízení? Na Ivy Ridge byly děti týrány a sexuálně zneužívány. Pobočka (ne)polepšovny existovala i v Česku Převýchovné zařízení? Na Ivy Ridge byly děti týrány a sexuálně zneužívány. Pobočka (ne)polepšovny existovala i v Česku 11. dubna 2024 12:00

Série Untold v minulých dílech odhalovala skryté démony sportovců nebo korupci, s níž se sportovní prostředí pojí. Jednotlivé dokumenty se těší nadšenému hodnocení obecenstva i kritiků a dá se předpokládat, že i nový přírůstek do řady bude kvalitním dokumentárním zážitkem jak pro příznivce, tak i odpůrce problémového Jakea Paula. Režisér Andrew Renzi stojí například za sérií Pepsi, tak co bude s tou stíhačkou?, která na Netflixu rovněž stojí za zhlédnutí.

Premiéra: 1. srpna 
Kde si film pustit: Netflix
Délka filmu: 1 hodina 10 minut
Režie: Andrew Renzi
Hrají: Jake Paul


Rachel Stoneová: Sázka na srdce

Fanoušci a fanynky Gal Gadot si přijdou v srpnu na své. Herečka, kterou si můžeš pamatovat z poslední doby jako superhrdinku Wonder Woman z univerza DC Comics, se na Netflixu objeví ve filmu Rachel Stoneová: Sázka na srdce (Heart of Stone).

Těšit se můžeš na akční kriminální thriller z prostředí tajných služeb. Agentka Rachel Stone se má postavit nebezpečnému hackerovi a zabránit mu, aby se zmocnil nejnebezpečnější zbraně na světě. Režisér Tom Harper je kromě Gal Gadot dalším jménem, které nás na filmu láká. Stojí například za některými epizodami dnes již kultovních Peaky Blinders, populárním seriálem Misfits: Zmetci nebo za vlídně přijatým filmem The Aeronauts z roku 2019.

Premiéra: 11. srpna 
Kde si film pustit: Netflix
Délka filmu: 2 hodiny 4 minuty
Režie: Tom Harper
Scénář: Greg Rucka, Allison Schroeder
Hrají: Gal Gadot, Jamie Dornan, Sophie Okonedo, Alia Bhatt, Archie Madekwe, Matthias Schweighöfer, Jing Lusi, Paul Ready, Jon Kortajarena 


Zom100: Co chceš stihnout, než tě sejme zombie

Další premiéra se, doufejme, trefí do vkusu především fanouškům a fanynkám anime. Hraná adaptace velmi dobře hodnoceného seriálu (a ještě dříve komiksu) Zom100 – podobně jako jeho kreslený seriálový předchůdce – tvrdí, že je lepší prožít zombie apokalypsu než trpět v zaměstnání.

Doporučeno
PŘEHLED: Nejlepší nové seriály v dubnu. Dorazí postapokalyptický Fallout i novinka s Iron Manem PŘEHLED: Nejlepší nové seriály v dubnu. Dorazí postapokalyptický Fallout i novinka s Iron Manem 1. dubna 2024 14:00

Akirův život není zrovna obdivuhodný. Žije ve špinavém bytě, nevydělává příliš velké peníze a nedokáže se odhodlat pozvat dívku na rande. Právě zombie apokalypsa je impulzem k tomu, aby začal žít naplno. Nyní si Akira potřebuje odškrtnout celou stovku položek ze svého bucket listu, než si zombíci pochutnají na jeho mozku.

Premiéra: 3. srpna 
Kde si film pustit: Netflix
Délka filmu: 2 hodiny 8 minut
Režie: Yusuke Ishida 
Scénář: Tatsuro Mishima
Hrají: Eidži Akaso, Mai Širaiši, Šuntaró Janagi, Majo Kawasaki, Kazuki Kitamura, Akari Hajami, Jui Ičikawa, Miwako Kakei


(P)otrava

Zajímá tě, co se skutečně skrývá ve tvém jídle? Nový dokument (P)otrava (Poisoned: The Danger in Our Food) by ti mohl rozšířit obzory a donutit tě dávat si větší pozor na to, co skutečně konzumuješ.

Na každodenní realitě Spojených států amerických dokument ukazuje, co všechno se v potravinách vyskytuje a co také zabíjí tisíce Američanů a Američanek ročně. Samotní tvůrci film prezentují jako výzvu všemu schopnému úřednictvu, aby se postaralo o větší bezpečnost v jídle a zachránilo tak řadu nevinných životů. Režisérka Stephanie Soechtig se svými předešlými snímky uspěla například na festivalu v Sundance, Filadelfii nebo Vancouveru.

Premiéra: 3. srpna
Kde si film pustit: Netflix
Délka filmu: 1 hodina 23 minut
Režie: Stephanie Soechtig


Painkiller

Poctivý dramatický seriál z drogového prostředí je často tím, co nás dokáže přikovat k obrazovce a přes všechno odmítání také donutit k bingnutí jedné nebo více sérií. Doufejme, že se něco podobného podaří i nové minisérii Painkiller, v níž budeme sledovat pachatele, oběti i vyšetřovatele příčin a dopadů americké „opiátové“ epidemie.

Doporučeno
Viděli jsme nový sci-fi seriál od tvůrců Hry o trůny. Z Problému tří těles ti exploduje hlava Viděli jsme nový sci-fi seriál od tvůrců Hry o trůny. Z Problému tří těles ti exploduje hlava 20. března 2024 9:00

Seriál má z většiny na starost Peter Berg, který se coby producent v minulosti podílel třeba na dokumentu Buzz. Jako režisér má za sebou úspěšné filmy jako Království, Hancock nebo Den patriotů. Coby scenárista pracoval i na populární Nemocnici Chicago Hope.

Premiéra: 10. srpna 
Kde si seriál pustit: Netflix
Délka seriálu: 6 hodin (délka epizody 1 hodina)
Vytvořili: Micah Fitzerman-Blue, Noah Harpster
Režie: Peter Berg
Hrají: Matthew Broderick, Uzo Aduba, West Duchovny, Dina Shihabi, Taylor Kitsch, Sam Anderson, Carolina Bartczak


Ahsoka

Milovníci a milovnice Star Wars by měli na závěr našich premiérových tipů obzvlášť zbystřit. Na Disney+ se totiž na konci srpna objeví nový seriál z prostředí Hvězdných válek, konkrétně spin-off Ahsoka o bývalé rytířce Jedi. Ta má po pádu Impéria za úkol zabránit novým hrozbám, které ke zranitelné galaxii směřují.

Po Mandalorianovi se o část produkce Ahsoky stará Jon Favreau, který významně přispěl k dnešní popularitě Pedra Pascala jako námezdního lovce odměn a je i jedním z důvodů, proč se na nový seriál těšíme i my.

Premiéra: 23. srpna
Kde si seriál pustit: Disney+
Délka seriálu: 6 hodin (délka epizody 1 hodina)
Vytvořili: Dave Filoni, Jon Favreau
Režie: Dave Filoni
Hrají: Rosario Dawson, Hayden Christensen, Mary Elizabeth Winstead, Ray Stevenson, Natasha Liu Bordizzo, Ivanna Sachno
Domů
Sdílet
Diskuse