Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
19. srpna 2023 12:00
Čas čtení 2:02
Radim Šlechta

Ukousnutých penisů není nikdy dost. Vocasy na tripu si užiješ s kamarády v kině i doma s bongem

Ukousnutých penisů není nikdy dost. Vocasy na tripu si užiješ s kamarády v kině i doma s bongem
Zdroj: Universal Pictures/Cinemart
FILMY A SERIÁLY FILMY 2023 TIP NA FILM
Uložit Uložené

Ve čtvrtek do českých kin vstoupila komedie Vocasy na tripu o životě psů na ulici. Nejlíp si ji užiješ s kamarády doma, peněz za lístek ale litovat nebudeš.

Pros*at se ke svobodě, vojíždět gauče a kousat ptáky. Do českých kin ve čtvrtek vstoupily Vocasy na tripu (v anglickém originále Strays). Film je nevybíravá sonda do hlavy potulných psů, která tě rozesměje hned na začátku a nejspíš nepustí až do konce. A jestli máš i ty čtyřnohého miláčka, budeš se chechtat o to spíš.

Doporučeno
Co si pustit o víkendu: Pravda o tom, kdo byl první na Měsíci. Koukej, než to smažou Co si pustit o víkendu: Pravda o tom, kdo byl první na Měsíci. Koukej, než to smažou 18. srpna 2023 16:00

Voříšek Reggie od malička vyrůstá vedle lidské trosky jménem Doug, který ve svém malém špinavém domku celé dny pije, kouří trávu a masturbuje. Svého psa nenávidí, viní ho za vlastní pokažený život a snaží se ho zbavit. Když Reggieho jednou odveze opravdu daleko, stane se z pejska zamilovaného do buranského páníčka tulák. 

Spolu s novými přáteli z ulice si teď musí osvojit pravidla nového světa (co poch*iješ, je tvoje, vojet můžeš, co se ti zlíbí, a vždycky jsi na všechno sám) a v ideálním případě se vrátit k Dougovi a připravit ho o jeho největší lásku – penis.

Vocasy na tripu, strays
Zdroj: Universal Pictures/Cinemart

Hov*o vypadá jako klobása, ale nechutná tak

Když se podíváš na trailer Vocasů na tripu, uvidíš Jamieho Foxxe a Willa Farrella, jak sprostě dabují psy. A samotný film se od ukázek vlastně tolik neliší. Od čtyřnohé road movie s jednoduchou zápletkou nejde očekávat hluboké poselství ani propracované vtipy. Tvůrčí tým si to ale evidentně uvědomuje a většinu času sází na jednoduché, úderné hlášky, které (především Jamie Foxx jako pes Bug) pronáší s neuvěřitelnou kadencí. Počínaje úvahou, že „hov*o sice vypadá jako klobása, ale rozhodně tak nechutná“, konče narážkami na znepokojivou velikost Hunterových genitálií.

Vocasy na tripu, strays
Zdroj: Universal Pictures/Cinemart

Nejvtipnější jsou ale momenty, kdy se film snaží „nakouknout do psí mysli“. Zabývá se tím, kde se vzala fixace na tenisové míčky, štěkání na vlastní obraz v zrcadle nebo nutkavá potřeba udělat pár koleček předtím, než si zvíře lehne. Stejně dobře fungují úvahy hlavních hrdinů o tom, jak funguje lidský svět. Podle jedné ze psích konspiraček například lidé chovají své mazlíčky proto, aby mohli sbírat jejich exkrementy a vyrábět z nich čokoládu („Dali ti někdy kousnout? Tak vidíš!“).

Doporučeno
Jako koukat na hnijící mrtvolu. Seznam se s uncanny valley Jako koukat na hnijící mrtvolu. Seznam se s uncanny valley 13. listopadu 2022 6:00

Hlavní hrdinové jsou vtipní, sympatičtí a na jejich osudu ti bude záležet. A to i přesto, že v jejich tvářích, podobně jako u skutečných psů, vlastně nenajdeš žádnou mimiku. Hlavní čtyřka i všichni ostatní psi jenom hýbou ústy a jejich projevy jsou tím pádem o poznání uvěřitelnější a méně otravné, než kdyby se tvůrčí tým snažil v postprodukci přidávat výrazy tváře a dosáhl by pouze efektu uncanny valley

Vocasy na tripu, strays
Zdroj: Universal Pictures/Cinemart

Jestli ti nevadí místy fekální a v podstatě pouze vulgární humor, Vocasy na tripu jsou stejně jako například Méďa (v originále Ted) přesně ten typ filmu, který si pustíš s kamarády, když hledáš snímek, u kterého využiješ svůj oblíbený bong. Pokud máš i ty pejska, budou tě bavit přesně ty vlastnosti, u kterých v reálném životě kroutíš hlavou. Spíš než jít na Strays do kina se vyplatí počkat, až se objeví na VOD platformách. Jestli se ale potřebuješ pobavit a chceš film vidět na plátně, peněz za lístek litovat nejspíš nebudeš.

Délka filmu: 1 hodina 33 minut
Režie: Josh Greenbaum
Hrají: Will Ferrell, Jamie Foxx, Will Forte, Sofía Vergara, Isla Fisher, Harvey Guillén, Hannah Alline, Andrea Laing, Charity Cervantes, Garrett Hines
Domů
Sdílet
Diskuse