Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
18. srpna 2023 16:00
Čas čtení 1:44
Radim Šlechta

Co si pustit o víkendu: Pravda o tom, kdo byl první na Měsíci. Koukej, než to smažou

Co si pustit o víkendu: Pravda o tom, kdo byl první na Měsíci. Koukej, než to smažou
Zdroj: Universal Pictures US
FILMY A SERIÁLY CO SI PUSTIT O VÍKENDU KVIFF.TV NETFLIX FILMY PROGRAM DISNEY+ SKYSHOWTIME
Uložit Uložené

Stejně jako každý pátek pro tebe vybíráme tipy na víkendové koukání. Tentokrát nahlédneš do dob vesmírných závodů a pobaví tě hektolitry krve.

Potřebuješ se před tropickým víkendem zakopat a s větrákem a zmrzlinou nabít sociální baterky u filmu? V rubrice Co si pustit o víkendu najdeš pravidelný výběr toho nejlepšího z on-line nabídky filmů a seriálů.

Doporučeno
A teď vážně. Je jedno, o čem Kazmův film je, tenhle hazard je i pro děti (Glosa) A teď vážně. Je jedno, o čem Kazmův film je, tenhle hazard je i pro děti (Glosa) 16. srpna 2023 16:00

Apollo 10/5: Dítě kosmického věku

Apollo 10/5: Dítě kosmického věku je povedený animák, který se na tebe těší na Netflixu. Dospělý muž se v něm ohlíží za svým vyrůstáním v roce 1969 a jeho povídání je plné nostalgických vzpomínek, dětského přibarvování i jistého kouzla, které v sobě nesla první mise na Měsíc. Dobové reálie se tu mísí s fantazií a užiješ si jak retro atmosféru, tak i poutavý příběh o tajné misi NASA.

Apollo 10/5
Zdroj: Netflix


Jestli tě běžně generace „boomers“ spíš rozčiluje, fakt neřeš, tento snímek není otravný ani trochu. Jasně, Apollo 10/5: Dítě kosmického věku dokáže být i sentimentální, ale nepřekračuje hranici vkusu. Richard Linklater se v něm věnuje chlapectví a vyrůstání tak jako ve snímku Boyhood. Je vidět, že mu podobná témata (i když rozdílně pojatá) prostě sedí.

Doporučeno
Děsivé osudy sovětských kosmonautů: Umírali v temnotě a v plamenech, jejich těla jsou prý dodnes ve vesmíru Děsivé osudy sovětských kosmonautů: Umírali v temnotě a v plamenech, jejich těla jsou prý dodnes ve vesmíru 21. května 2023 6:00

Kromě toho se na Apollo 10/5: Dítě kosmického věku jednoduše krásně dívá. Kombinace hraného filmu, který byl zpětně převeden v animaci (podobně jako například A Scanner Darkly z roku 2006), z něj dělá vizuální zážitek, k němuž se budeš rád*a vracet. Jack Black je pak už jen příjemný bonus. Film si užiješ jak o samotě, tak i s partou nebo rodinou či mladšími sourozenci.


M3GAN

Na Sky Showtime dorazila hororová panenka, která ti ukáže, jak nebezpečné by mohlo být, kdyby byl Chucky schopný strojovému učení a začal si zákony robotiky Isaaca Asimova vysvětlovat tak trochu po svém. M3GAN je pravděpodobně nejpokročilejší hračka na světě a jejím úkolem je ochránit a zabavit malou Cady. Ta má zase testovat, jestli panenka funguje tak, jak by měla.

M3GAN
Zdroj: Universal Pictures


Přestože film není ten typ hororu, který ti dva týdny po zhlédnutí nedá spát, rozhodně si ho užiješ. Čeká tě přehlídka kreativních způsobů zabíjení, trhání uší, střílení, katany a spousta krve. Všechno tak přehnané, že tě film dokáže v jeden moment znepokojit a popravdě i rozesmát. M3GAN je navíc skvěle zahraná Ammie Donald, která se do robotických pohybů chytré hračky dokázala vtělit s neuvěřitelnou věrohodností. Pokud si tedy chceš o víkendu dát odlehčený horor, M3GAN tě rozhodně nezklame.

Pokud nemáš Netflix nebo Sky Showtime, povedené novinky najdeš také na HBO Max. Pustit si tam můžeš třeba animák Můj románek s manželstvím o tom, jak je představa lásky, vztahů a svobody na míle vzdálená od reality plné představ ostatních lidí o tom, jak by se měly dívky a ženy chovat nebo jak by měly vypadat. A na platformě Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech KVIFF.TV tě nově potěší kraťas Rande na oběžné dráze.

Doporučeno
Viděli jsme horor M3GAN, který v tržbách dohání Avatara. Má cenu jít do kina? Viděli jsme horor M3GAN, který v tržbách dohání Avatara. Má cenu jít do kina? 11. ledna 2023 8:30
Domů
Sdílet
Diskuse