Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
19. srpna 2023 11:47
Čas čtení 0:31
Vincenc Novák

Zemřel zpěvák a skladatel Vašo Patejdl

Zemřel zpěvák a skladatel Vašo Patejdl
Zdroj: Wikimedia Commons/David Sedlecký
ZAHRANIČÍ SLOVENSKO
Uložit Uložené

Patejdl byl spoluzakladatelem populární slovenské skupiny Elán. Zemřel po krátké těžké nemoci v sobotu ve věku 68 let.

„S nekonečnou bolestí a prázdnotou v srdci vám oznamujeme, že v sobotu 19. srpna 2023 v nočních hodinách nás po krátké a těžké nemoci navždy opustil mimořádný a vzácný člověk, náš celoživotní přítel, výjimečný a geniální hudebník a hudební skladatel megahitů světové úrovně, pan Vašo Patejdl,“ uvedla skupina na sociálních sítích.

Hudebník se narodil v roce 1954 v Karlových Varech. Svoji uměleckou kariéru zahájil již na základní škole, když založil svoji první kapelu. Hudbě se věnoval i ve svém studijním životě, je absolventem oboru skladba na bratislavské VŠMU. Skupina Elán vznikla v roce 1969, Patejdl z ní odešel v roce 1985, aby zahájil svoji sólovou kariéru.

Doporučeno
Zemřel Honza Kalina z kapely Sto zvířat. Zpěvákovi bylo 58 let Zemřel Honza Kalina z kapely Sto zvířat. Zpěvákovi bylo 58 let 19. srpna 2023 10:21

Je také autorem mnoha hudebních hitů. Kromě samotného Elánu komponoval písně i pro jiné interprety. Z Patejdlova pera pochází například skladba Po schodoch Richarda Müllera.



 
Domů
Sdílet
Diskuse