Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
19. srpna 2023 10:21
Čas čtení 0:46
Vincenc Novák

Zemřel Honza Kalina z kapely Sto zvířat. Zpěvákovi bylo 58 let

ČESKO ÚMRTÍ
Uložit Uložené

Ve věku 58 let v pátek zemřel zpěvák a hudebník Honza Kalina. Působil jako šéf skupiny Sto zvířat, kterou v roce 1990 zakládal společně s textařem Tomášem Belkem a zpěvačkou Janou Jelínkovou.

Kalina byl povoláním hudebník a reklamní grafik. Vystudoval Výtvarnou školu Václava Hollara v Praze a jeho původním snem bylo navrhovat obaly elpíček. Sám sebe považoval za hitmakera, vynikajícího portrétistu či špičkového tanečníka. O jeho úmrtí v sobotu informoval server Novinky.cz.

Honza Kalina
Zdroj: ČTK/Šimková Veronika


K hudebníkově úmrtí se již vyjádřily známé osobnosti české kulturní scény. Režisér Jan Hřebejk na sociální síti X uvedl, že odešel „kamarád, muzikant, výtvarník, ale i herec“.

Skupina Sto zvířat má aktuálně nachystané nové album s názvem Noční ptáci. „Líbilo se mi spojení Sto zvířat a Noční ptáci. Noc je v mnoha textech na albu. Třeba v písni Provazochodci této noci, aniž bychom nějak tlačili na pilu a dělali z toho komponovanou operetu,“ uvedl dříve k novému albu Kalina.

Doporučeno
„Jsem víc než pouhý obraz na pražské tramvaji.“ Chatovali jsme s Ježíšem v mobilní appce, v prémiové verzi nabízí i Satana „Jsem víc než pouhý obraz na pražské tramvaji.“ Chatovali jsme s Ježíšem v mobilní appce, v prémiové verzi nabízí i Satana 18. srpna 2023 7:40

Hudebníci mají na svém kontě více než 2700 odehraných koncertů v Česku i v zahraničí. V roce 2007 se skupině podařilo získat cenu Zlatý Anděl v kategorii ska a reggae. Sám Kalina hrál také v kapelách Bobcats, Smažený zelený rajčata a Kašpárek v rohlíku. 

Domů
Sdílet
Diskuse