Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. srpna 2023 6:00
Čas čtení 3:32
Kuni Nguyenová

Letenky na podzim: Odleť k moři do Dubaje nebo do Egypta za hubičku

Letenky na podzim: Odleť k moři do Dubaje nebo do Egypta za hubičku
Zdroj: Unsplash/Adrian Dascal
ZAJÍMAVOSTI CESTOVÁNÍ TIPY NA LETENKY
Uložit Uložené

Našli jsme pro tebe pět akčních letenek, díky kterým si můžeš letní počasí užít i mimo sezonu.

Léto sice už pomalu končí, ale pokud zamíříš do správných destinací, malebný výhled na moře a hřejivé slunce si můžeš užít celoročně. V rámci naší pravidelné série Tipy na letenky jsme se tentokrát podívali na přímořská letoviska, kam můžeš vyrazit už tento podzim. Stačit ti přitom bude jen pár tisícovek v kapse – letenky tam a zpět tě totiž dohromady nebudou stát víc než pět tisíc korun. Nabídky jsme ti seřadili od nejdražších po nejlevnější.

Než začneš rezervovat letenky, připomeneme ti pár věcí:

Letenky jsme vyhledávali skrze standardní vyhledávače typu Google Letenky, Zaleť si nebo Skyscanner. Nicméně doporučujeme je kupovat přímo u konkrétního dopravce. A to kvůli ceně, neboť si vyhledávače většinou berou určité provize za poskytování svých služeb i při odbavení na letišti.

Startovací pozice se nachází buď v Praze, nebo v jiných městech, která jsou od Prahy vzdálená do 250 kilometrů. Obecně se ale dá říct, že autobusem, vlakem či autem se sem většinou dostaneš za méně než pět hodin a že jde o příplatek, který se pohybuje v řádech pár stokorun.

Levné cestování nabízejí většinou nízkonákladové letecké společnosti. Předem ale počítej s některými omezeními, neboť si často účtují dodatečné poplatky za velká zavazadla či pojištění. Proto vždy nejprve navštiv webovou stránku letecké společnosti a přečti si její podmínky.

Uvedené ceny letenek byly k dispozici ke 21. srpnu 2023, přehled ale slouží spíše pro lepší orientaci. Je třeba počítat s tím, že se jejich cena může měnit a časem budou dražší. Pokud tedy chceš opravdu levně cestovat, s kupováním letenek dlouho neotálej.

5. Dubaj  

Místo odletu: z Prahy

Termín: od 6. do 13. listopadu 2023

Cena: 4 773 korun

Letecká společnost: Ryanair, Wizz Air, Smartlynx Airlines

dubaj
Zdroj: Unsplash/Christoph Schulz

Dubaj je město mnoha „nej“. Burdž al-Arab je nejvyšší a údajně i nejluxusnější hotel světa, Burdž Chalífa je zase nejvyšší budova světa. Nejznámějším a zároveň největším nákupním střediskem na světě je Dubai Mall, kde si návštěvnictvo nenechá v noci ujít show u fontány. V Dubaji se nachází také největší krytý park na světě IMG Worlds of Adventure, který se zaměřuje především na lego nebo hrdiny z produkce studia Marvel.

 
Chceš tato „nej“ poznat blíže než z turistických příruček? Dostaneš se sem z Prahy letem v listopadové pondělí ráno s přestupem v Budapešti. Zpátky se vrátíš přesně za týden, a to přímým spojem s odpoledním přistáním (13 hodin). Cesta trvá zhruba sedm hodin.

4. Santorini (Řecko)

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse