Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
24. srpna 2023 18:00
Čas čtení 0:57
Anna Koucká

Refew: Kdo má víc š*kacích tracků než já?

HUDBA RAP
Uložit Uložené

Od náročného dětství na pražské Palmovce se přes život na ulici a dealování dostal až mezi českou rapperskou špičku. Erik Gábor alias Refew v rozhovoru pro Refresher mluví o nové desce, dospívání, ale i o vztazích a rasismu.

„Žil jsem v džungli mezi zvířaty, co se navzájem bodala a šňupala,“ říká Refew v rozhovoru. Během dospívání pro něj prý byla spousta věcí, pro jiné nepřípustná, normální. Už jako dítě se setkal s tím, že viděl násilí, prostituci i prodej drog.


„Hodně mých kámošů je v blázinci, mrtvejch nebo ve vězení,“ říká Refew, pro kterého byla prý hudba vždycky velkým únikem. „Muzika mi zachránila život,“ říká. Popisuje kromě drsného prostředí i doby, kdy ho jeho máma vyhodila z domu a on skončil na ulici.


„Udělala to ale právem. Byl jsem fakt zmetek,“ říká Refew. I když k rapu právě výchova ulicí a kriminalita tak nějak patří, sám říká, že být na sílu gangster se mu nelíbí. „Cením střelce z ulice, co neměli na výběr. Ale radím všem mladým klukům, ať se nesnaží být zbytečně gangsteři, nestojí to za to,“ říká.


V současnosti kromě práce na nové desce, která má spatřit světlo světa letos na podzim, nahrává ještě podcast Tělo na tělo, který moderuje společně s Natálií Kočendovou. „Byl jsem dřív hodně proti celýmu světu sociálních sítí, influencerům, youtuberům a tak. Ale pak jsem zjistil, že je to fakt i docela sranda,“ říká. 

V rozhovoru dál prozradil, na co se můžeš těšit na desce, ale také mluvil i o svém vývoji vztahu k ženám, jak podle něj vypadá ideální soužití, jestli se chce usadit a jak na něj v dětství dopadal rasismus. Kromě na webu najdeš rozhovor i na našem YouTube kanále.
Domů
Sdílet
Diskuse