Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
Víme, jak dopadnou zápasy fotbalové Sparty, Slavie a Plzně v Evropě. Zeptali jsme se na to AI

Slavia dá gól. Vyhrát nemusí, ale postoupí

Festival neproměněných šancí sešívaných si uvědomil i ChatGPT, když jsme jej požádali o predikci odvety druhého pražského celku. Neuznaný gól Masopusta a spousta šancí o něčem vypovídají.

Doporučeno
KVÍZ: Tyto hvězdy z NHL chtějí na mistrovství světa v Česku. Poznáš je všechny? KVÍZ: Tyto hvězdy z NHL chtějí na mistrovství světa v Česku. Poznáš je všechny? 4. května 2024 11:00

V odvetě proti Luhansku, která Slavii proti druhému ukrajinskému celku v pořadí zavane do Polska, nebude domácí ani jeden celek. Nedá se však tvrdit, po zkušenostech fanoušků pražského celku v Košicích proti Dnipru, že by sešívaní měli cítit horkou půdu pod nohama.

Chatbot počítá s tím, že Zorya vyrukuje s ofenzivně laděnou sestavou a že Guerrero a Yatsyk, hráči, kteří nebyli nasazeni v ligovém zápase proti Minaji, budou hrát. Slavia by naopak mohla hlavně díky náskoku začít konzervativněji a využívat protiútoky. V poslední době v pohodě hrající Masopust by také mohl být klíčem k úspěchu.

Dynamika zápasu

Luhansk by měl také v lublinském azylu údajně vstřelit brzký gól, aby měl čas upravit skóre. Uprostřed hry, pokud Zorya gól nevsítí, by měl začít vysoký ukrajinský pressing. Slavia bude údajně číst situaci a zachová se podle ní. „Pokud Slavia povede nebo bude hra vyrovnaná, pravděpodobně bude i nadále absorbovat tlak a hrozit z kontrů. Pokud Zorya sníží, Slavia by mohla být ve svém přístupu aktivnější,“ logicky uvažoval bot.

Doporučeno
Zůstala bych raději uvězněná v lese s medvědem, nebo s mužem? Většina žen má jasno, s medvědem Zůstala bych raději uvězněná v lese s medvědem, nebo s mužem? Většina žen má jasno, s medvědem 3. května 2024 14:00

Ona celá predikce byla také tak trošku predikovatelná. „Pokud bude Zorya mít šanci alespoň na prodloužení, bude s největší pravděpodobností v závěru zápasu koncentrovat všechny síly do útoku. Na druhou stranu, pokud si Slavia udrží vedení, budou chtít hosté držet míč,“ uvedl.

Sešívaní by se měli spoléhat na zmíněného Lukáše Masopusta, nejnebezpečnějším hráčem soupeře by měl být Guerrero. Bot také očekává, že se rozhodne v souboji mezi záložními řadami, na něž ukrajinský celek věnuje mnohem více síly než soupeř. Tím by se mohlo otevřít okno pro protiútok českého týmu.

Bude to o gól

Dle dominance, kterou Slavia předvedla v prvním zápase, by měla být také favoritem. V nadcházejícím zápase by měla i přes defenzivní přístup najít způsob, jak skórovat. ChatGPT se nicméně domnívá, že nejpravděpodobnějším výsledkem bude remíza 1:1, případně výsledek 2:1 nebo 1:2.

Plzeň neprohraje

O soutěž níž hraje Viktoria Plzeň, která na rozdíl od pražských celků nemá jistotu základní skupiny. Pokud Sparta nebo Slavia nepostoupí, dostanou se do základních skupin Evropské konferenční ligy. Plzeň, v případě nezvládnutí domácí odvety s kazašským Tobolem, v Evropě končí.

Jejich vzájemný zápas ještě před hvizdem ve Štruncových sadech okořenila malá kauza s ruskými a běloruskými sportovci, kteří mají od začátku invaze na Ukrajině zákaz účastnit se sportovních turnajů v České republice. Jenže právě celek z Kazachstánu některé hráče z těchto zemí v sestavě má. Vláda však dokázala rychle vyjednat výjimku a Tobol bude moci přijet v plné sestavě.

Podle ChatuGPT ani posily z východu Tobolu nepomohou v postupu dál. Ale nepředbíhejme. Vzal v potaz, že se v posledních třech zápasech Plzni dařilo a že Tobol nemá zrovna nejlepší formu. Odrazit by se měla situace na psychice; český tým bude hrát doma a mít lepší výsledek k dobru, pročež momentum a vyšší morálka mu budou hrát do karet.

Doporučeno
KVÍZ: Než se stali slavnými. Znáš původní profese českých celebrit? KVÍZ: Než se stali slavnými. Znáš původní profese českých celebrit? 1. května 2024 13:00

Na druhou stranu, statistiky z Kazachstánu byly docela vyrovnané. Lepší efektivitu však měla Plzeň, která je podle bota z této dvojice silnější. „Plzeň začne tlačit hned od začátku, zkusí upevnit své vedení brzkým gólem. Pokud se to nepovede, může se vrátit do defenzivy. Tobol se určitě bude snažit skórovat, jeho poslední forma a změny v sestavách však mohou narušit jeho soudržnost,“ namítl software.

Postup Plzně

Může se také stát, že zápas bude poznamenán velkým množstvím faulů a padne nejedna karta. Viktoria by se nicméně měla objevit v základní skupině EKL a soupeře poslat domů. „Výsledkem může být remíza 1:1 nebo těsná výhra 2:1 pro Plzeň. Ale jako vždy je nutno myslet na to, že fotbal je nepředvídatelný a v den zápasu se může stát cokoliv!“ dodal ChatGPT.

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse