Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
2. září 2023 10:15
Čas čtení 0:45
Adéla Švehlíková

První den na MBPFW: Co přinesl start největší módní události v Česku?

První den na MBPFW: Co přinesl start největší módní události v Česku?
Zdroj: MBPFW
MÓDA MERCEDES-BENZ PRAGUE FASHION WEEK MÓDA
Uložit Uložené

První den Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku je za námi. Pojďme si zrekapitulovat to nejzásadnější, co start této události nabídl. Vybrali jsme také přehled looků, které nabídli hosté.

Prvním designérem, který v rámci Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku představil svou novou kolekci, byl Jakub Polanka. Jeho hra s oděvem ani tentokrát nezklamala. Proužky, pastelové barvy a sportovní elegance jsou atributy, které bychom jeho nejnovější kolekci přisoudili.

Doporučeno
Podzimní edice Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku je tady. Těšit se můžeš jak na OGs, tak na nové tváře Podzimní edice Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku je tady. Těšit se můžeš jak na OGs, tak na nové tváře 1. září 2023 10:03

Tvorba návrháře je specifická hrou s tvary, strukturami a barvami, čehož jsme mohli být svědky i v případě jeho nejnovější kolekce. Z barev převládaly pastelové tóny, které v průběhu kolekce gradovaly do tmavších až křiklavějších odstínů.

Co se týče siluety, opakovaly se prvky zdůraznění pasu, uvolněnosti a splývavosti. Stejně tak i proužky byly hojně zobrazovaným elementem, a to ať už ve formě potisku, struktury, nebo řasení.

Jakub Polanka.
Jakub Polanka. Zdroj: MBPFW

Jakubova kolekce evokuje sportovní eleganci, v podobném duchu se nesla i estetika hostů, kteří zaplnili prostory historické holešovické elektrárny. Materiálem večera byla bezesporu džínovina, která byla k vidění nejen na modelech prezentujících oděvy, ale i na zúčastněných. 

Jak už je tomu zvykem, někteří si potrpí na výběru looku, který bude do sebemenšího detailu promyšlený, a jiní zase sáhnou po denní uniformě. Ani na jednom z těchto případů není nic špatně, dle galerie však téměř každý zvládne zaznamenat kontrasty, které street styl tohoto eventu nabízí. No posuďte sami. 

MBPFW.MBPFW.Jakub Polanka.Jakub Polanka.
Zobrazit galerii
(19)
Domů
Sdílet
Diskuse