Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
9. září 2023 v 13:00
Čas čtení 4:12
Tereza Šnajdrová

Děsivá fakta, která ti nedají spát: Za život projdeš kolem 36 vrahů a pavouci jsou čím dál větší

Děsivá fakta, která ti nedají spát: Za život projdeš kolem 36 vrahů a pavouci jsou čím dál větší
Zdroj: Freepik/@ wayhomestudio/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI CESTOVÁNÍ KRIMI ZDRAVÍ ZVÍŘATA
Uložit Uložené

Nechceme tě děsit, ale... vlastně chceme. Užij si těchto deset strašidelných faktů, které jen tak nedostaneš z hlavy.

Po přečtení těchto děsivých faktů budeš chtít vyhodit svoji postel, zbavíš se kočky, přestaneš dýchat a vlastně už nikdy raději nevylezeš z domu. Opravdu to chceš číst? Rozhodnutí necháme na tobě.  

Doporučeno
Pedofil a nacista, který sexuálně zneužíval malé děti, si založil kolonii v Jižní Americe. Úřady tato zvěrstva dlouhá léta kryly Pedofil a nacista, který sexuálně zneužíval malé děti, si založil kolonii v Jižní Americe. Úřady tato zvěrstva dlouhá léta kryly 5. září 2023 v 15:00

1. Během života projdeš na ulici kolem 36 vrahů

Říká se, že průměrný člověk během svého života projde kolem 36 vrahů. Takové číslo je až děsivě vysoké, což se rozhodl prozkoumat jistý Leo Qin na svém blogu, kterému se prostě nechtělo věřit tomu, že by za život potkal tolik nebezpečných lidí. Počítal proto s tím, kolik vražd je spácháno během jednoho roku, kolik lidí v průměru potkáš za den, a připočetl i mnoho dalších faktorů. Bohužel se ukázalo, že člověk za život skutečně potká desítky vrahů.

Doporučeno
KVÍZ: Únor bílý... Vyznáš se v českých pranostikách? KVÍZ: Únor bílý... Vyznáš se v českých pranostikách? 7. září 2023 v 8:30

Upřímně, není se moc čemu divit. Jen ve Spojených státech se volně pohybuje minimálně 50 sériových vrahů a vražedkyň, které se policii nedaří dopadnout. A když si k tomu navíc připočítáme, že vrazi, které potkáš, už třeba mají svůj trest odpykaný… well. Tenhle fakt je děsivý.

2. Uvnitř tvého těla může růst strom

V dětství nám rodiče říkali, ať hlavně nejíme pecky z ovoce, nebo nám z těla vyroste strom. V pozdějších letech jsme pochopili, že se jedná o prachobyčejnou báchorku, ale jak se tak zdá, všechno není jen černobílé. V roce 2009 obletěla celý svět zpráva o muži jménem Arťom Sidorkin, který vyhledal odbornou pomoc s tím, že má na plicích nádor. Jakmile však lékaři jeho tělo otevřeli, zjistili, že mu v plicích roste 5 centimetrů dlouhá větev jedle. Sidorkin prý omylem spolkl pupen jedle, ze kterého v jeho těle začal růst strom.
 
Podobný případ se stal také v Massachusetts. Ron Sveden byl odvezen do nemocnice s kolapsem plic, kde lékaři zjistili, že mu v plicích roste hrách. Operovanému to připadalo srandovní a hned jako první jídlo po operaci si poručil hrášek.

Německo, sucho, strom
Zdroj: TASR/AP

3. Kvůli chybě lékařů ročně zemře na 250 000 lidí

Před sedmi lety vyšla alarmující studie, v níž vědectvo zkoumalo nejčastější příčiny smrti. První příčku obsadily srdeční choroby, druhá skončila rakovina a třetí místo patří lékařům a lékařkám. Kvůli jejich pochybení prý ročně zemře 250 000 lidí ze Spojených států.  
 
Tyto lékařské chyby sestávají z chirurgických komplikací a podání nesprávných léků nebo jejich nesprávného množství. Jak se říká – chybovat je lidské, ale takové přešlapy, kvůli kterým lidé přicházejí o život, by se rozhodně stávat neměly.

Doporučeno
KVÍZ: Poznáš, které logo je správně? Pozor, možná se naštveš KVÍZ: Poznáš, které logo je správně? Pozor, možná se naštveš 30. srpna 2023 v 17:00

4. Na Mount Everestu leží zhruba 200 mrtvých těl

Tenhle fakt pro tebe možná nebude tak šokující, ale přesto si zaslouží místo v našem výběru. Věděl*a jsi, že na Mount Everestu se v současné chvíli nachází více než 200 mrtvých těl? Horolezci*horolezkyně nebo lidé, kteří je na cestách provázejí, leží zastrčení v trhlinách, pohřbení pod lavinovým sněhem nebo pohození v nížinách, kde jejich těla blednou a chátrají pod slunečními paprsky. Většina těl je sice skryta před zraky turistů*turistek, ale některá přímo lemují známé cesty na vrchol.
 
Dostat těla z Mount Everestu je velmi obtížné a zdá se, že vláda i rodiny zesnulých se smířily s tím, že mrtví zůstanou na místě, které bylo jejich srdci tak blízké.

mount everest
Zdroj: WikimediaCommons/volně k užití

5. Když umřeš, tvoje kočka tě bude chtít sníst

U smrti ještě zůstaneme. Až si tohle přečteš, pravděpodobně se na svou kočku začneš dívat trochu jinak. Trochu s odporem. Vědci a vědkyně z Colorado Mesa University pracovali na studii o rozkladu těla, když neúmyslně zachytili záběry dvou divokých koček, které si pochutnávají na lidských mrtvolách.

Doporučeno
Muži, potlačte své ego. Používání sexuálních hraček je v naprostém pořádku Muži, potlačte své ego. Používání sexuálních hraček je v naprostém pořádku 6. září 2023 v 17:00

Jasně, tyto kočky byly divoké a hladové, avšak ze studie vyplývá, že toto chování lze aplikovat i na kočky domácí. Pokud bys tedy zemřel*a a tvoje kočka by zůstala uvězněná v bytě spolu s tvým tělem a nikdo by ji dlouho nekrmil, je pravděpodobné, že by si časem začala pochutnávat na tvém těle. Neboj se tedy, že by tě tvůj mazlíček v noci podřízl ostrým drápkem, ale jestli umřeš, doufej, že tě brzy někdo objeví… než bude pozdě.

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse