Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
Děsivá fakta, která ti nedají spát: Za život projdeš kolem 36 vrahů a pavouci jsou čím dál větší

6. V posteli ti žije až 10 milionů roztočů

Pozor, z tohohle možná budeš mít trauma, nebo alespoň neutuchající nutkání se drbat. Až se zase budeš po dlouhém dni těšit na to, až se položíš do své postýlky a hezky se prospíš, vzpomeň si na to, že postele jsou tím nejlepším prostředím pro roztoče. Data ukazují, že v průměrné matraci žije 100 000 až 10 milionů roztočů. Malí tvorečkové totiž preferují teplé a vlhké prostředí a taková matrace, na které si spokojeně spinkáš, je pro ně tedy ideálním místem.

Doporučeno
Nejzáhadnější případ pražské mordparty. Alena zmizela na Vinohradském hřbitově, její tělo se nikdy nenašlo Nejzáhadnější případ pražské mordparty. Alena zmizela na Vinohradském hřbitově, její tělo se nikdy nenašlo 29. srpna 2023 v 6:00

7. Vzduch, který dýcháš ve vlaku, je z 15 % tvořen odumřelou kůží

Vzpomínáš na doby, kdy jsme museli nosit roušky či respirátory a mnozí s tím měli problém? Po tomhle článku možná nějakou ochranu dýchacích cest dobrovolně vytáhneš.
 
Pokud cestuješ vlakem, metrem, autobusem nebo jakýmkoli jiným hromadným prostředkem, snaž se nemyslet na to, že vzduch, který dýcháš, je z 15 % tvořen odumřelou kůží. Grc. Malinké částečky ve tvém dýchacím systému mohou být tvoje, ale také tvých spolucestujících. Šťastnou cestu!

vlak
Zdroj: Flickr/Michal Novak/volně k užití

8. Populární loď v Disneylandu je postavená z pravých kostí

Až se někdy vydáš do Disneylandu, pořádně si prohlédni tamní slavnou loď z Pirátů z Karibiku. Ta byla totiž postavená už v 60. letech, a protože tehdy protetika nebyla na takové úrovni jako dnes, vychytralí inženýři ke stavbě figurín použili pravé kosti. Návštěvnictvu tak chtěli nabídnout opravdu autentický zážitek, což se jim fakt povedlo.

Doporučeno
Bojuješ s panickými atakami nebo úzkostí? Česká appka ti pomůže Bojuješ s panickými atakami nebo úzkostí? Česká appka ti pomůže 7. září 2023 v 17:00

Lidské kostry Disneylandu poskytlo anatomické oddělení Kalifornské univerzity v Los Angeles, a sice se říká, že s postupem času byly vyměněny za umělé modely, mnozí se ale domnívají, že skutečné kosti stále najdeš na atrakci. Čemu věříš ty?

Disneyland kostra
Zdroj: Wikimedia Commons / Deror avi

9. Pavouci jsou kvůli klimatickým změnám čím dál větší

Tohle asi neuslyšíš rád*a, ale pavouci jsou kvůli klimatickým změnám čím dál větší. Vědci a vědkyně tuhle parádu objevili na Arktidě, kde žije pavouk vlčí. Ten se kvůli častějším vyšším teplotám více množí a roste také do výšky.
 
Díky teplému počasí má totiž více potravy a zase se dostáváme k tomu, že s plným bříškem se mu lépe množí. Objednáváme vesmírnou loď a stěhujeme se. Oh wait, pavouci mohou přežít i ve vesmíru, tak nic.

10. Jednou si tě nikdo nebude pamatovat

Poslední fakt není tak děsivý jako spíše smutný. Jednoho dne si tě vůbec nikdo nebude pamatovat (pokud se tedy nějakým způsobem nezapíšeš do historie). Jasně, až jednou zemřeš, budou na tebe vzpomínat tvoje děti, vnoučata, jejich děti… ale časem se vzpomínka na tebe prostě vytratí. Pamatuješ si snad babičky tvých babiček? Pravděpodobně ne a stejný osud čeká i tebe. 

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse