Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš poslední stranu článku:
Sport v říjnu: Do akce jde Ledecká, těšit se můžeš na Velkou pardubickou nebo start NHL

Kvalifikace EURO 2024: Albánie – Česko, Česko – Faerské ostrovy

I v říjnu pokračuje kvalifikace na EURO, které se v létě 2024 odehraje v Německu. O účast bojuje celkem 53 evropských mužstev. Česká reprezentace zahájila cestu za postupem ve skupině E už v březnu, kdy odehrála zápasy proti Polsku a Moldavsku. Zatímco soupeře ze sousední země česká reprezentace porazila 3:1, s Moldavskem remizovala.

V červnu se Česko vrátilo na vítěznou vlnu po zápase s Faerskými ostrovy, které porazilo 3:0. V září ale opět remizovalo, tentokrát s Albánií. Právě Albánie bude prvním soupeřem českých barev i v říjnu. Další zápas spolu odehrají ve čtvrtek 12. října od 20:45 v Tiraně. V sázce bude průběžné první místo v kvalifikační skupině. Nominace na říjnové zápasy ještě není známá. 

Doporučeno
Nejčistší voda v okolí Prahy. Víme, kde najdeš pláže jako u Jadranu Nejčistší voda v okolí Prahy. Víme, kde najdeš pláže jako u Jadranu 9. srpna 2024 v 17:00

V říjnu Češi odehrají ještě jeden zápas, a to 15., znovu proti Faerským ostrovům. Zda svěřenci trenéra Šilhavého postoupí, bude však definitivně jasné na konci listopadu, kdy je čekají ještě dva zápasy – s Polskem a Moldavskem. 

Alpské lyžování: Předpokládaný start sezony

Ať se nám to líbí, nebo ne, letní měsíce jsou u konce. O slovo se hlásí podzim a zima a s nimi i nástup zimních sportů. 28. října začíná nová sezona Světového poháru v alpském lyžování. Fanoušci a fanynky budou určitě upírat zrak i na Ester Ledeckou, někdejší senzační olympijskou vítězku v superobřím slalomu. Ledecká celou loňskou sezonu Světového poháru vinou zranění vynechala.

Kromě Ledecké se za českou reprezentaci představí také Martina Dubovská. Její nejsilnější disciplínou je slalom, kde loňskou sezonu zakončila na 15. místě celkového bodování. Čeští fanoušci a fanynky budou velkou měrou fandit i favoritce ze Slovenska Petře Vlhové. 

Ester ledecká
Zdroj: TASR/AP

Závody odstartují 28. října v rakouském Söldenu, kde celé zápolení odstartuje obří slalom. Celkem v rozpisu najdeme 11 závodů ve slalomu, 11 v obřím slalomu, 11 v Super G a 11 sjezdů. Do Špindlerova mlýna, kde se během minulé sezony jel slalom a obří slalom, seriál ale tentokrát nezavítá.

Tenis: Turnaj mistryň

Náš sportovní přehled zakončíme tenisově. Od 29. října do 5. listopadu se v mexickém Cancúnu bude konat 52. ročník Turnaje mistryň – každoroční zakončení tenisové sezony pro osm nejlepších singlistek a osm deblových párů.

A protože Češkám se letošní tenisová sezona opět povedla, není překvapením, že i na rozlučkovém turnaji by se nějaké české jméno mohlo objevit. Jistou účast zatím mají Aryna Sabalenka (Bělorusko), Iga Świątek (Polsko), Coco Gauff (Spojené státy americké) a Elena Rybakina (Kazachstán). Do osmičky nejlepších by se z českých reprezentantek mohla nejpravděpodobněji probojovat wimbledonská šampionka Markéta Vondroušová. Bez šance ale není ani Karolína Muchová, která se probojovala do finále US Open, a Petra Kvitová.

Doporučeno
Fascinující příběh poražené wimbledonské tenistky. Ons Džabúr je ministryně radosti a ikona arabského světa Fascinující příběh poražené wimbledonské tenistky. Ons Džabúr je ministryně radosti a ikona arabského světa 20. července 2023 v 6:00

Ve čtyřhře s absolutní jistotou uvidíme americkou dvojici Coco Gauff a Jessicu Pegulu, těšit se ale zřejmě můžeme i na český pár Barboru Krejčíkovou a Kateřinu Siniakovou. Ty už vědí, jaké je Turnaj mistryň vyhrát. Společně se jim to povedlo v roce 2021.

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse